Pertanyaan dan Jawapan


Assalamu’ailaikum.
Saya difahamkan En.Omar merupakan usahawan IT,

 berikut ada beberapa soalan yang berkaitan :

 1. Latar belakang pemilik dan syarikat.
 2. Apa perniagaan yang encik jalankan?
 3. Apakah keunikan atau kelebihan perniagaan yang encik jalankan?
 4. Daripada manakah encik belajar tentang selok belok perniagaan ini.
 5. Bagaimana pelan perancangan perniagaan encik?
 6. Dari manakah sumber kewangan diperoleh bagi membina perniagaan ini dan bagaimana cara pengurusannya?
 7. Bagaimana tahap perkembangan sejak dari mula menapak sehingga ke saat hari ini.
 8. Apakah faktor pendorong menjalankan perniagaan ini dari segi pengalaman ataupun sumbangan yang dilakukan.
 9. Bagaimana pandangan encik terhadap sikap usahawan masa kini.
 10. Pada pendapat encik, bagaimana sesebuah IPT dapat membantu dan membentuk usahawan
Sekian. Moga segala urusan dipermudahkan. Terima kasih.Waalaikumsalam...
Jawapan yang termampu saya berikan ;1.    Latar belakang pemilik dan syarikat.


Latar Belakang Pemilik ;

Dimiliki oleh Omar bin Abdul Aziz, dilahirkan pada 19hb. Februari 1968.  Sejak kecil menjadi pengidap Muscular Dystrophy yang telah menyebabkan segala pergerakan menjadi terbatas dan agak perlahan.

Mendapat pendidikan di  Sekolah Rendah Datuk Keramat, kemudian berpindah ke Sekolah Rendah Taman Keramat apabila sekolah ini siap dibina dan berdekatan dengan rumah yang diduduki.

Tingkatan 1, diterima masuk ke Sekolah Menengah AgamaTinggi Hishamuddin, di Jalan Kota Raja Kelang, Selangor.  Tetapi akibat kerap jatuh dan sakit, dinasihat oleh Pengetua yang seingat saya Allahyarham Ustaz Paidi Keromo agar berpindah ke sekolah yang berhampiran dengan keluarga.  Untuk memudahkan kendalian pengurusan saya yang kerap sakit dan tidak berupaya turun naik tangga selalu, yang ketika itu bangunan baru sekolah telah mula siap dibina.  Kemudian berpindah ke Sekolah Menengah Taman Keramat.

Tamat persekolahan Menengah, bekerja sebagai Guru Agama Sangkut di Sekolah Rendah Agama Al-Mustaqimah, Bandar Tun Razak, Kuala Lumpur.  Kemudian menjadi Kerani Sambilan di Kementerian Kewangan Jalan Duta dan akhirnya memegang jawatan sebagai Pembantu Tadbir Rendah (Jurutaip) – atas sokongan Persatuan Orang Cacat.  Akhirnya di berhentikan atas sebab-sebab kesihatan (Medicalboard) pada tahun 1998.Latar belakang Syarikat

Didaftarkan pada pada tahun 1995. Alamat mula perniagaan ialah di No 5, Laman Coales off Jalan Peel, 5100 Kuala Lumpur.  Perniagaan ini didaftarkan untuk membolehkan saya mengajar kakitangan lain di Jabatan saya bekerja dalam penggunaan komputer.  Bergerak aktif pada tahun 1998 setelah di Medicalboardkan dari perkhidmatan kerajaan.


Mempunyai seorang perkerja tetap yang kadang-kadang tiada bergaji (anak) yang juga seorang OKU setelah terlibat didalam 1 kemalangan.  (klik sini untuk kisahnya)   Kini anak itulah menjadi penggerak utama perniagaan yang mana beliau mempelopori 95 peratus kerja-kerja perniagaan setelah saya pemiliknya, tidak mampu berbuat apa-apa lagi.  Alhamdulillah, dia tidak belajar dimana-mana.  Tapi kerana pengalamannya yang selalu membuka skru, casing, pasang motherboard, processor dan lain-lain sehinggalah meng'install' software membuatkan semakin hari,  dia semakin berpengalaman melakukan kerja tersebut, sehingga hari ini apa yang dia lakukan saya sendiri telah tidak tahu melakukannya.  

Kini networking di CC sayapun beliau yang uruskan sendiri tanpa perlu memanggil juruteknik lain memasangnya.    Hinggakan CC kawan-kawanpun beliau pernah pergi untuk setting dan memasang kabel serta sebagainya.   Alhamdulillah, walaupun beliau bersekolah sehingga ke tingkatan 4 (sehari) dan terus berhenti sekolah kerana penyakit saya semakin ketara,  namun beliau telah memperolehi ilmu tersebut dengan baik.  Malangnya tanpa sijil.

Kini menjalankan perniagaan di B-00-12K, PPR Laksamana, Jalan Peel, Kuala Lumpur.  Premis yang disewa dari pihak DBKL.


2.    Apa perniagaan yang encik jalankan?

Saya menjalankan perniagaan berkaitan komputer dan teknologi maklumat.
 1. Penjualan komputer peribadi, notebook dan perkakasan.
 2. Membaikpulih komputer peribadi, notebook, dan perkakasan
 3. Pemasangan networking
 4. Mengadakan kelas komputer
 5. Cybercafe dan perkhidmatan mencetak (print)
 6. Video editing
 7. Menyelenggara blog-blog
 8. Menyelenggara Web
 9. Perkhidmatan menaip
 10. dan lain-lain berkaitan multimedia.
 • Dan sekarang apa sahaja yang boleh mendatangkan hasil yang halal di sediakan termasuk perkhidmatan BEKAM perubatan sunnah rasul SAW, menjual susu kambing Hi-Goat, Penampal kaki penyerap toksin dan pelbagai perniagaan internet yang dicadangkan dan di modalkan oleh rakan-rakan.

   3.    Apakah keunikan atau kelebihan perniagaan yang encik jalankan?

  Keunikkan perniagaan saya ialah ianya masih hidup sehingga soalan ini di kemukakan pada saya,  atas bantuan dan pertolongan pelbagai pihak terutamanya orang ramai yang sering membantu ketika perniagaan ini menjadi tenat.


  Selainnya tiada apa keunikan atau kelebihan perniagaan saya melainkan saya menjalankan perniagaan yang boleh dilakukan oleh ramai warga niaga yang bukan dari kalangan OKU dengan lebih jaya, maju dan berdaya saing.

  Perniagaan yang pada awalnya di buka atas niat untuk mengajar di pejabat tempat saya bekerja,  akhirnya terpaksa di gerakkan dengan bersungguh-sungguh bagi menjadikan ianya punca pencarian utama untuk mencukupkan pendapatan.  Setelah di besarakan pada tahun 1998 dengan pencen yang dibekalkan sebanyak RM120.21 sebulan,  operasi perniagaan ini mahu tidak mahu di gerakkan dengan aktif untuk menampung ketidakcukupan wang saku bagi menyarai keluarga. 

  4.    Daripada manakah encik belajar tentang selok belok perniagaan ini.

  Saya telah menghadiri beberapa kursus komputer yang mulanya disertai kerana minat yang mendalam terhadap komputer seperti pada tahun 1993 di Institut Perdagangan Mara dan Pusat Latihan EDP Mara serta Institut Bina Usahawan.  Untuk belajar mengenai perniagaan saya telah menyertai  Kursus Asas Perniagaan anjuran MARA Wilayah pada tahun 2000.


  Selebihnya, setelah bersara, mahu tidak mahu saya memberanikan diri menceburkan diri sepenuhnya dalam dunia perniagaan.  Saya membaca di majalah, akhbar dan buku-buku berkaitan apa juga yang usahawan perlu lakukan.  Juga tidak saya nafikan, mengambil apa juga pandangan dan nasihat dari kawan-kawan yang mana saya boleh lakukan saya lakukan demi mencari rezeki.


  5.    Bagaimana pelan perancangan perniagaan encik?

  Berbagai pelan dan perancangan yang saya usahakan namun hakikat yang nyata ianya berubah-ubah mengikut kemampuan yang semakin menurun.  Namun atas dorongan, pertolongan dan bantuan pihak-pihak yang berwajib dan kawan apatah lagi keluarga,  perniagaan ini masih tetap bertahan hingga kini.

  Peringkat awal, apa juga perancangan yang pernah saya pelajari di MARA atau dimana-manapun saya usahakan dan susun sebagai strategi.  Namun tidak dapat dinafikan bila keupayaan semakin menurun,  saya terpaksa mengubah strategi perniagaan dengan harapan ianya akan dapat di majukan.
  Akhirnya bila segala perancangan seolahnya menghadapi jalan buntu, saya memikirkan kaedah dimana dari atas kerusi roda ini boleh saya lakukan apa juga kerja bagi mendapatkan pendapatan.   Saya mempromosikan perniagaan melalui internet dan mengedit video-video motivasi yang mana bila di lihat oleh pihak-pihak yang bermurah hati, mereka akan melakukan "donate" terhadap projek Kursus Komputer Warga Kurang Mampu dan dengan pendapatan itulah saya mempertahankan perniagaan ini dari terkubur.

  Bagi saya jika tiada peluang 'istimewa' yang disediakan bagi usahawan OKU,  rancanglah bagaimana tersusunpun kertas kerja dan perancangan, belum tentu OKU itu mampu melaksanakan perancangan seperti di atas kertas kerja tersebut.  Kerana bukan semua OKU sama.   Ada OKU yang boleh bertongkat,  ada OKU yang boleh memegang barang,  ada OKU yang tidak boleh memegang apa-apa melainkan menggunakan kaki contohnya melukis dengan cantik hanya menggunakan kaki, dan bermacam bentuk kejadian OKU yang Allah ciptakan.  Penciptaan ini  jika ianya dihalusi mempunyai hikmah yang sangat besar dan tersirat tanggungjawab yang sangat berat kepada pihak berwajib untuk menanganinya.
  Sebagai contoh,  OKU yang membaiki kerusi roda saya, dia tidak mempunyai kaki.  Tetapi tangannya kuat hinggakan dia boleh bekerja di kilang kerana kekuatan tangannya untuk membuka skru mesin dan membaikinya dan boleh pula digunakan kemahirannya untuk membaiki kerusi roda elektrik di waktu lapangnya.  Dia dengan kekuatan tangannya boleh turun naik tanpa dibantu dari motor roda empatnya.  Tetapi ada pula sebahagian OKU yang walau punya tangan dan kaki yang lengkap tetapi hanya mampu menaip untuk melakukan kerja kerana tangannya tidak kuat untuk memutar skru.  Begitulah saya,  mahu bangun dari tidurpun memerlukan seseorang untuk mengangkat saya duduk,  saya tidak boleh turun naik dengan mudah dari kereta hinggakan najis saya perlu dibasuh oleh anak..., nak disuruh bersaing dalam dunia perniagaan yang terbuka...  Secantik manapun perancangan dan kertas kerja, ianya amat-amat sukar terlaksana.

  6.    Dari manakah sumber kewangan diperoleh bagi membina perniagaan ini dan bagaimana cara pengurusannya?

  Pada peringkat awalnya mendapat pinjaman wang permulaan perniagaan dari keluarga terutamanya dari ayah.  Kemudian membuat pinjaman dari pihak MARA.  Tetapi bila perniagaan menjadi merudum di kedai yang saya sewa di PPR Desa Petaling akibat dari pemindahan semula penduduk setinggan Lembah Pantai ke tempat asal mereka semula, Pasaran menjadi sedikit,  sewaan menjadi hutang,  simpanan modal menjadi terpakai hinggakan perniagaan menjadi tenat.  Mohon berpindah ke tempat lain, mengambil masa yang panjang kerana pelbagai birokrasi perlu dilalui walaupun pemohonnya seorang OKU tegar.
  Akhirnya berpindah ke PPR Laksamana dan mendapat pinjaman Tekun dan bantuan Jabatan Tenaga Kerja Bahagian OKU, malangnya perniagaan disini tidak semeriah di PPR Desa Petaling sebelum perpindahan semula setinggan.  Untuk mempertahankan perniagaan agar tidak terkubur,  satu persatu komputer dijual untuk menampung sewa dan bil-bil yang datang setiap bulan.  Dari lapan belas buah komputer hingga kini tinggal 7 buah komputer yang saya pertahankan untuk memastikan denyutan perniagaan ini akan terus berdenyut.
  Pernah satu ketika, syarikat konsultant datang berbincang untuk mengubah suai dan menambah prasarana kedai dengan mendapatkan bantuan JTK dan mereka menjalankan projek tersebut.  Tetapi saya menolaknya kerana buat apa saya menerima pembaharuan dan barang-barang tersebut, jika pasarannya sudah pasti amat sukar saya perolehi.

  Sebab itu,  bukan sahaja bantuan berbentuk barangan atau perkakas yang perlu di berikan kepada usahawan OKU tetapi bantuan 'projek' atau 'kerja' juga perlu di fikirkan oleh pihak berwajib demi menjamin usahawan OKU dapat menghidupkan perniagaan mereka dengan baik dan berjaya.

  Jika bantuan demi bantuan perkakasan dan peralatan perniagaan di bekalkan tanpa pasaran kerja yang boleh di berikan kepada pihak OKU dengan melalui satu sistem 'khas',   saya percaya mana-mana OKU pun akan kencundang di pertengahan usaha mereka.   Dan akhirnya pihak Baitulmal dan JTK atau mana-mana agensi akan bertanya sampai bila nak minta bantuan?...  yang mana pertanyaan ini akan membunuh sebahagian semangat untuk meneruskan perniagaan oleh usahawan OKU.

  Peringkat awal (semasa masih boleh berjalan) pendapatan dibankkan dan mengambil gaji dari sumber pendapatan dan lebihannya menjadi sumber kewangan syarikat namun selepas tidak boleh berjalan pengurusan itu menjadi tidak menentu yang mana duit perniagaan kadang-kadang menjadi penampung belanja harian dan kadang-kadang duit belanja menjadi sumber membayar bil-bil tuntutan perniagaan.
  Kini pendapatan perniagaan berkisar dari pendapat baik pulih komputer,  amat sedikit di perolehi.  Kerana saingan yang sangat kuat dengan syarikat-syarikat gergasi yang sering mengadakan promosi besar-besaran yang sudah tentu tidak mampu di lakukan oleh usahawan OKU yang mana untuk melakukan saingan dengan tawaran promosi tersebut memerlukan modal yang besar dan pasaran yang besar.

  Perniagaan ini bergantung sepenuhnya dengan pendapatan kafe siber iaitu sewaan komputer dan sewaan alat pencetak (printer).  Ianya menjadi sumber asas yang utama. Itupun ianya semakin merosot setelah pembangunan pesat di kawasan sekitar perniagaan telah menyediakan ruang-ruang kedai yang lebih besar yang mana telah banyak kafe siber lain telah di buka dan menyediakan kelengkapan yang lebih canggih dengan prasarana lengkap yang pastinya menjadi sumber tarikan yang tidak akan termampu untuk di saingi oleh usahawan OKU.
  Buat masa ini perniagaan ini masih bertahan atas sumbangan orang ramai terhadap 'Projek Kursus Komputer untuk Warga Kurang Berkemampuan" yang mana,   bila dalam keadaan terdesak ALLAH sentiasa membuka hati-hati insan yang pemurah untuk membantu membuat tajaan terhadap kursus tersebut dan dengan perolehan itulah segala tunggakkan sewa dan bil di lunaskan.

  Sampai bila keadaan ini boleh bertahan untuk membolehkan perniagaan ini di teruskan?  selagi ALLAH mengizinkan perniagaan ini terus saya usahakan atau ALLAH membuka hati pemimpin untuk memikirkan sesuatu bagi menyediakan kerja terhadap perniagaan yang di jalankan oleh setiap usahawan OKU.


  7.    Bagaimana tahap perkembangan sejak dari mula menapak sehingga ke saat hari ini.

  Sejak syarikat diujudkan atas nama OAA MICROSYSTEM pada tahun 1995 atas rasa minat dengan perkembangan teknologi computer yang telah mula menjadi alat penting menggantikan mesin taip ketika itu. 

  Semasa di alam pekerjaan di Jabatan Peguam Negara pernah di angkat sebagai tenaga pengajar komputer pada tahun 1994 kepada kakitangan lain atas kemahiran yang di perolehi.
  Perniagaan yang pada awalnya di buka atas niat sebagai satu altenatif mencari pendapatan sampingan dengan membaiki komputer rakan-rakan dan kenalan di hujung minggu akhirnya terpaksa di gerakkan dengan aktif bagi menjadikan ianya punca pencarian utama bagi mencukupkan pendapatan.  Setelah di besarakan pada tahun 1998 dengan pencen yang dibekalkan sebanyak RM120.21 sebulan,  operasi perniagaan ini mahu tidak mahu di gerakkan dengan aktif untuk menampung ketidakcukupan wang saku bagi menyarai keluarga. 
  Membekal dan membaikpulih komputer terpaksa dilakukan ke agensi-agensi kerajaan, swasta dan orang perseorangan.  Pernah membekalkan komputer ke pejabat kerajaan sehingga ke Sri Iskandar Perak.  Membuka kelas komputer di Sekolah Menengah Agama Darul Taqwa dan Sekolah Rendah Agama Tarbiyyah Islamiyyah di Tanjung Rambutan, Perak  bagi meluaskan pasaran.
  Semasa di kemuncak perniagaan, telah mendapat nasihat dari doktor pakar di Neurologi Hospital Kuala Lumpur agar memperlahankan aktiviti kerana dengan terlalu bergerak aktif akan menyebabkan penyakit yang ditanggungi akan menjadi lebih aktif dan memungkin lebih cepat otot kaki dan tangan menjadi lemah.  Atas ketidak cukupan pencen yang diterima,  perniagaan terpaksa di gerakkan secara aktif bagi mencari penambahan pendapatan.


  Akhirnya pada tahun 2002 telah disahkan tidak boleh berjalan lagi apabila tiba-tiba terjatuh di bilik mandi untuk ke Perak bagi menghantar dua buah komputer yang di pesan pelanggan.  Perniagaan yang dijalankan juga menjadi lumpuh selepas itu.


  8.    Apakah faktor pendorong menjalankan perniagaan ini dari segi pengalaman ataupun sumbangan yang dilakukan.

  Ingin mencari lebihan pendapatan bagi mencukupkan perbelanjaan keluarga dan ingin pergi menunaikan 'Haji' ke Mekah suatu hari nanti menyebabkan saya meneruskan perniagaan ini dalam apa juga keadaan.  Kerana dengan duit pencen yang ada sekarang baru dinaikkan kepada RM191.92 sebulan disamping bantuan JKM dan Baitulmal,  sudah pasti niat dan impian saya untuk ke Tanah Suci tentu hanya saya mampu bawa ke kubur.

  Sekarang saingan semakin kuat, dan peluang semakin mengecil kerana banyak peluang-peluang yang ada satu ketika dulu kini telah ditiadakan.  Dulu ada tender baik pulih atau perbekalan komputer di bawah RM10.000.00, kini tender itu telah tiada dan perlu kepada pendaftaran kontraktor dan sudah tentu ruang kerja menjadi besar yang sudah pasti tidak mampu dilakukan kerana tiada sumber kewangan dan kerjanya terlalu besar.  Manakala orang perseorangan pula telah ramai yang tahu membaiki komputer sendiri.  Maka usaha untuk terus menghidupkan perniagaan ini perlu difikirkan dengan apa carapun.  Saya akan tetap berusaha mempertahankan perniagaan ini sehingga ke penghujungnya selagi termampu dan ada jalan untuknya.

  Oleh itu, bila penjualan dan baikpulih komputer,  pasarannya menjadi semakin perlahan akibat saingan, kelas komputer (beryuran) pun tiada pelajar yang berminat menyertainya, maka saya menganjurkan Kursus Komputer untuk Warga Kurang Berkemampuan dengan mendapatkan tajaan dari para-pra penaja yang bermurah hati setelah melihat di TV bahawa sukan lumba kereta F1, konsert-konsert,  drama dan sebagainya boleh di taja.   Maka ketika itu pada pendapat saya pasti ada insan pemurah yang mahu menaja anak-anak orang miskin belajar komputer disamping membantu perniagaan saya yang miskin untuk terus hidup.
  Kini, dengan sumber itulah denyutan nadi perniagaan ini masih Allah izinkan berdenyut.  Jika nanti telah tiada insan yang  mahu menajanya, pada perkiraan saya denyutan nadi ini telah terhenti dan perniagaan ini harus saya terima telah terkubur.


  9.    Bagaimana pandangan encik terhadap sikap usahawan masa kini.

  Mereka sihat, mereka boleh merebut saingan dengan kudrat mereka dan dengan apa carapun.  Mereka pasti boleh berjaya.  Itupun ada usahawan di kalangan warga usahawan 'sihat' yang gulung tikar bila tidak mendapat projek, apatah lagilah  insan Muscular Dystrophy ini, yang kudratnya tinggal di persekitaran kerusi roda ini sahaja.

  Jika peluang tiadapun mereka boleh bungkus kerana peluang yang sedikit tidak dapat dikongsikan dengan semua apatah lagi peluang itulah juga perlu direbut juga oleh usahawan OKU.  Sudah pasti orang yang boleh berlari tidak akan mampu di kejar oleh orang bertongkat apatah lagi berkerusi roda.

  Orang OKU susah dapat pinjaman, mereka dapat pinjaman.  Orang OKU dapat bantuan, mereka dapat bantuan.  Maka tidak hairanlah jika mereka boleh gulung tikar apatahlagi orang OKU bukan sekadar tikar tergulung, dengan bantal-bantal tergadai.

  Usahawan 'sihat' sesama usahawan 'sihat'pun kadang kala memerlukan sokongan dari pihak-pihak atasan yang mereka kenal untuk mendapatkan projek apatah lagi usahawan OKU yang sudah pasti pergerakkan mereka terbatas dan kurang mengenali orang atasan.  Kalau usahawan 'sihat' boleh lemah semangat, apatah lagi usahawan OKU.


  10.    Pada pendapat encik, bagaimana sesebuah IPT dapat membantu dan membentuk usahawan

  Sediakan satu assignment untuk membeza OKU-OKU mengikut kadar kemampuan mereka dengan ilmu yang ada sebagai pelajar pusat pengajian tinggi.  Satu tindakkan dan perancangan perlu di fikirkan untuk mengagihkan peluang projek kepada usahawan OKU agar mereka terdorong dan terbantu untuk melakukan kerja sesuai dengan kemahiran dan kemampuan yang mereka ada.

  Suatu pemisahan perlu di fikirkan untuk memberi ruang kepada 'usahawan OKU' agar mereka ini tidak perlu bersaing dengan 'usahawan sihat' kerana sesuai dengan gelaran OKU (kurang upayanya) mereka sudah pasti tidak akan dapat bersaing dengan usahawan yang cukup upayanya.

  Dengan memberikan pengagihan atau kuota tertentu,  akan lahirlah sinar untuk perniagaan yang OKU usahakan agar mereka akan terus bersama dapat menikmati keindahan cahaya suria ILAHI pada hari-hari seterusnya.

  Buatlah apa juga program atau event kesedaran akan betapa peri pentingnya memberi projek kedapa usahawan OKU oleh pihak kerajaan dan intitusi swasta agar perniagaan usahawan OKU akan terus hidup.   Jangan anjurkan event yang 'menjamu' makan golongan OKU di hotel-hotel besar dan terkemuka yang dengan menjemput pelbagai pihak VIP tetapi kenyangnya dan seronoknya cuma sehari, tetapi fikirkanlah sesuatu yang boleh dimanfaatkan lebih lama dari itu dengan peruntukan yang besar untuk menjayakan event tersebut.

  Panjangkan pendapat sebagai seorang pelajar yang intelektual tinggi untuk dibawa kepada pemimpin atau pihak berwajib sebagai satu kertas kerja yang boleh menjadi sumber kekuatan bagi membantu warga OKU menyampaikan hasrat mereka kepada golongan-golongan yang sepatutnya dengan kecerdikkan, kepandaian serta kebijaksanaan di alam pembelajaran di pusat pengajian tinggi sebelum melangkah ke alam yang lebih jauh sehingga menjadi pemimpin, kerana kamulah generasi yang bakal mewarisi kepimpinan negara suatu hari nanti.

  Fikirkan bagaimana untuk membentuk 'badan-badan'  yang boleh memberi projek mengikut kemampuan usahawan OKU.  Fikirkan suatu pelan tindakkan yang boleh mengendalikan pengagihan projek yang ada berkaitan dengan kepentingan Institusi Kerajaan dan Swasta untuk di agih-agihkan kepada semua usahawan OKU agar kepayahan pergerakkan mereka bukan menjadi penghalang untuk mereka turut memberi sumbangan di samping memperolehi pendapatan terhadap perkembangan ekonomi negara yang tersusun dan amat dinamik ini.

  Buatkan penyusunan pengagihan bantuan dan pemberian projek yang mana kesinambungan bantuan yang di berikan dan perluang 'projek'  yang disediakan, akan memastikan usahawan OKU lebih bersemangat untuk menjalankan perniagaan mereka dengan bersungguh-sungguh dan menjadi kerjaya mereka  yang juga turut memberi sumbangan kepada kepesatan pembangunan negara yang sangat di cintai ini.  Pelan tindakkan ini juga akan memberi ruang kepada usahawan OKU berniaga dengan tenang dalam kepayahan hidup sementara menunggu hari mereka kembali pada ALLAH dan di ganti oleh Usahawan OKU yang lain.


  Waalhua'lam.  Saya mohon maaf jika ianya tidak menepati soalan yang diberikan.  InsyaAllah, saya akan menambahkan maklumat lagi jika ada yang bertanya berkaitan yang lain pula.  Doakan saya.  Terima kasih.

  Aku Oku = Omar Abdul Aziz


  SELANJUTNYA

  167 comments:

  1. Tuan/Puan/Encik/Cik,

   Ini merupakan email rasmi daripada seorang pelajar sarjana muda sains kesihatan, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Rahmadanis Binti Erman (Tahun 4, pelajar Fisioterapi) mengenai kajian terhadap kesakitan, kelesuan dan kualiti hidup dalam kalangan dewasa dengan Distrofi Otot. Tujuan kajian ini adalah untuk menentukan bagaimana kesakitan dan kelesuan menjejaskan kualiti hidup dalam kalangan orang dewasa dengan Distrofi otot.

   Anda dijemput untuk menyertai kajian ini yang diselia oleh Dr. Nor Azlin Binti Mohd Nordin dan diselia bersama Dr. Antoinette Sandra Van Dort, pensyarah di UKM. Tiada risiko yang berkait dengan kajian ini. Dengan menyertai kajian ini, anda akan lebih memahami tentang rasa sakit, kelesuan dan kualiti hidup anda dan bagaimana faktor-faktor ini berkaitan antara satu sama lain.

   Kajian ini telah diluluskan oleh Sekretariat Penyelidikan dan Etika, Universiti Kebangsaan Malaysia. Kod bagi kajian ini adalah NN-159-2014.

   Penyertaan anda dalam kajian ini adalah secara sukarela. Untuk manfaat bagi populasi Distrofi Otot dan generasi akan datang, kami berharap anda membuat keputusan untuk mengambil bahagian dalam kajian ini. Jika anda bersetuju untuk mengambil bahagian, sila dapatkan lampiran untuk soal selidik yang akan memerlukan kira-kira 20-30 minit untuk disiapkan. Penyiapan dan pemulangan soal selidik ini menunjukan persetujuan untuk menjalankan kajian.

   Dilampirkan bersama-sama dalam e-mel ini adalah risalah maklumat mengenai kajian ini untuk pengetahuan anda. https://docs.google.com/document/d/1SmWt--rEwO57Oy-stQwEVkLmhkLqoJiQqc03igRUSX4/edit?usp=sharing

   Jika anda ingin maklumat lanjut, sila hubungi:
   Rahmadanis Binti Erman,
   Pelajar Tahun 4,
   Program Fisioterapi,
   Fakulti Sains Kesihatan,
   Universiti Kebangsaan Malaysia.
   Nombor telefon: 017-7083457.

   Terima kasih kerana mempertimbangkan untuk menyertai kajian ini.

   Untuk memulakan kajian ini, sila isikan maklumat di bawah
   http://goo.gl/forms/T3X7mCKh3E

   ReplyDelete
  2. Hello, Semua orang (Pinjaman Tawaran)
   Adakah anda berminat untuk mendapatkan pinjaman @ 2%? Jika ya,?
   email kami sekarang untuk maklumat lanjut mengenai pinjaman yang anda perlukan sebagai pinjaman.
   Sekarang sila hubungi kami melalui: anitacharlesloancompany@gmail.com bersama-sama dengan maklumat di bawah.
   kami menawarkan dari $ 1,000.00 kepada $ 60,000.000.00 juga memohon untuk maklumat lanjut
   {Lengkapkan borang pinjaman di bawah}
   Nama anda: ===========
   NEGARA: ===========
   NEGERI: ===========
   ALAMAT: ===========
   GENRE: ===========
   Jumlah yang diperlukan: ===========
   TEMPOH: ===========
   BILANGAN TELEFON: =========== =============

   Hubungi kami dengan email ini: anitacharlesloancompany@gmail.com atau anitacharlesloancompany@mail.com
   Akaun yang lebih baik daripada syarikat yang sah.
   Salam
   Puan Anita

   ReplyDelete
  3. Hello semua orang, Nama saya Sasha Ahmad, seorang warganegara Malaysia; saya 38 tahun .. saya mahu menggunakan medium ini untuk memberitahu anda semua tentang kebaikan tuan untuk akhirnya membawa saya kepada pemberi pinjaman pinjaman benar-benar dan tulen bernama Joyce Roland, pengarah urusan JOYCE ROLAND Pinjaman Syarikat selepas telah scammed oleh peminjam palsu lain, i adalah sia-sia dan tidak tahu siapa yang harus dipercayai semasa dia datang dan meletakkan senyuman pada wajah saya pada kejutan terbesar saya. Sesiapa di antara kamu yang juga telah menjadi mangsa penipuan, anda perlu bersusah payah tidak lebih cos, saya mempunyai membawa anda berita baik dan satu-satunya pemberi pinjaman anda boleh percaya, sila hubungi mereka sekarang melalui e-mel: {joycerolandloancompany@gmail.com »} lebih maklumat tentang bagaimana untuk mendapatkan pinjaman anda atau anda boleh hubungi saya melalui e-mel saya untuk mendapatkan panduan lanjut dan nasihat mengenai bagaimana untuk memohon pinjaman dari Puan Joyce dalam sashaahmad247@gmail.com. Dan sekali lagi syukur kepada JOYCE ROLAND kerana memberi pinjaman sebanyak $ 80,000 ...

   ReplyDelete
  4. Halo,

   Adakah anda berminat untuk mendapatkan jenis pinjaman?
   Kami memberikan pinjaman untuk setiap bahagian dari dunia. Kami menawarkan semua jenis dan jenis kredit / pembiayaan dengan skim pembayaran yang selesa, Bunga Kredit kami kadar adalah 3% per membatalkan dengan tempoh dirundingkan, Terlepas dari lokasi atau status kredit, untuk mendapatkan e-mel pinjaman hari ini syarikat untuk dihubungi: margretmarita@gmail.com

   Terima kasih.
   Margret Marita Pinjaman Terhad
   E - Mail: margretmarita@gmail.com

   ReplyDelete
  5. PELUANG PINJAMAN PELABURAN:

   Adakah anda berminat untuk mendapatkan jenis pinjaman?
   Saya pengarah Margret Marita Pinjaman Limited,
   perkhidmatan pinjaman Margret Marita adalah lesen kredit pelaburan undang-undang, kami menawarkan
   pinjaman kepada orang Individu dan perniagaan serta menyediakan
   perkhidmatan yang boleh dipercayai dan pelaburan untuk pelbagai pelanggan / calon tingkat
   dengan kadar faedah yang berpatutan dari 3%, dengan jumlah minimum pinjaman dari
   (5000 $ / €) untuk jumlah pinjaman maksimum (500,000.000 $ / €) dengan
   tempoh 1 tahun hingga 25 tahun. Hubungi kami oleh syarikat
   E-mail di: margretmarita@gmail.com

   Misi syarikat ini adalah untuk memberikan individu dan syarikat dengan
   bahawa lembaga kerjasama memerlukan perkhidmatan kewangan membantu mereka
   memenuhi keperluan mereka, harapan dan membantu meningkatkan kehidupan pelanggan kami
   dan komuniti mereka. Perlu Pinjaman mendesak ?? diluluskan kira-kira
   48 jam perkhidmatan penuh kepada pelanggan kami.

   Saya berharap untuk meminta anda secepat mungkin untuk meneruskan
   waktu dekat, kami siap melayani anda.

   pencari pinjaman yang berminat untuk mengisi borang permohonan pinjaman di bawah Perjanjian ..

   (PEMINJAM MAKLUMAT)

   Nama penuh: ......................
   USIA .............................
   STATUS PERKAWINAN ..................
   Hubungi Alamat: ...........................
   Negara ....................................
   Negara ...................................
   Telefon: .....................................
   E-mail: .....................................
   Pendudukan: ................................
   Pendapatan bulanan: ............................
   Agama: ..................................
   Keluarga terdekat: ...............................
   Adakah anda bercakap atau mendengar bahasa Inggeris? .............................

   (PINJAMAN MAKLUMAT)

   Bilangan Ia mengambil sebagai Pinjaman: .....................
   Pinjaman Tempoh: .............................
   Tujuan Pinjaman: ................................
   Jaminan: ................................
   Adakah anda mengajukan pinjaman sebelum ini? ..........................
   Cara pembayaran: bulanan atau tahunan ....................


   salam benar-benar istimewa.
   Margret Marita Pinjaman Terhad
   E - Mail: margretmarita@gmail.com

   ReplyDelete
  6. Pelanggan yang dihormati Adakah anda bosan dengan mendapatkan pinjaman dan gadai janji, mempunyai Adakah anda secara konsisten ditolak oleh bank-bank dan institusi kewangan lain yang menawarkan apa-apa jenis kredit untuk individu dan syarikat pada Kepentingan rendah rate.If anda berminat untuk membuat kredit, tidak teragak-agak untuk hubungi kami hari ini, kami berjanji kami menawarkan perkhidmatan yang terbaik akan membolehkan kita ever.Just merawat, kerana perbicaraan akan meyakinkan anda. Apakah keperluan kewangan anda? Anda memerlukan pinjaman perniagaan? Memerlukan pinjaman peribadi? Anda ingin membeli kereta? Anda mahu untuk membiayai semula? Perlu gadai janji? modal yang besar diperlukan untuk memulakan perniagaan anda cadangan atau pengembangan? Adakah anda kehilangan harapan dan Adakah anda berfikir bahawa tidak ada jalan keluar, dan beban kewangan anda masih berterusan?
   1. Nama pemohon .............................
   2. tanah kediaman .....................
   3. Alamat Tetap: ........................
   4. ALAMAT: ...........................
   5. UMUR: ........................................
   6. PROFESION: .....................
   7. PINJAMAN VOLUME DIPERLUKAN .................. Tempoh
   8.Loan .......................
   9. Tujuan pinjaman: .........................
   10. Telefon: TEMPOH ....................... ...................... .. 11.LOAN maklumat di atas adalah lengkap dan hantar Ini maklumat hubungan adalah seperti berikut: E-MAIL: financialloans6@gmail.com

   ReplyDelete
  7. Saya dan suami saya, mahu menggunakan media ini untuk memberi keterangan tentang kerja yang baik Ibu Jennifer Brown Pinjaman Syarikat.
   Kami tidak fikir kita akan berada dalam kehidupan untuk bertemu dengan seseorang seperti Puan Jennifer, dia adalah permata yang jarang berlaku dan Tuhan menghantar.

   Saya Siti mengambil masa saya untuk memberi keterangan mengenai Jennifer Brown, kerana dia akhirnya menawarkan apa yang tidak ada orang lain boleh menawarkan dalam beberapa jam.
   Suami saya dan saya pergi ke dalam hutang besar-besaran dengan penghutang dan bank, dan kita akan mendapat pinjaman daripada dua syarikat pinjaman yang berbeza, tetapi semua datang ke apa-apa, sebaliknya mereka membawa kami ke dalam hutang yang lebih dan akhirnya meninggalkan kita sehingga saya datang dalam hubungan dengan Puan . Jennifer, dia menawarkan pinjaman walaupun pada mulanya saya takut ia akan berakhir seperti syarikat-syarikat lain yang saya telah memohon, dia itu tidak seperti orang-orang lain syarikat pinjaman penipuan. Sekarang kita telah akhirnya dibayar hutang kami dan kami telah memulakan perniagaan baru dengan wang yang ditinggalkan daripada pinjaman.
   Hubungi Puan Jennifer melalui e-mel berikut:
   jenniferbrownloancompany atau anda juga boleh menghubungi saya melalui e-mel saya untuk maklumat lanjut sitiaryati075@gmail.com

   ReplyDelete
  8. Assalamualaikum wbt. Ada seorang lelaki Melayu dari asnaf fakir miskin bernama Saudara Adila Bin Suboh. Dia berasal dari Melaka. Dia berumur 44 tahun. Dia tidak mempunyai rumah dan kenderaan sendiri. Dia sentiasa berada dalam keadaan daif dan hidup dalam serba kekurangan. Dia tidak mampu menyara keluarganya kerana kesempitan wang. Adakala dia tidak makan dan mandi beberapa hari. Dia mengharapkan belas kasihan dari orang yang prihatin dengan keadaan nasibnya. Sesiapa yang ingin menghulurkan sumbangan wang secara ikhlas, boleh derma ke akaun maybank 151089317354 Adila Bin Suboh. Sumbangan anda dapat meringankan beban orang yang memerlukannya. Terima kasih.

   ReplyDelete
  9. AKHIR TAHUN PINJAMAN TAWARAN .. AKHIR TAHUN PINJAMAN TAWARAN ..
   Saya Chloe Morrison, A pemberi pinjaman pinjaman, saya memberi pinjaman wang kepada individu atau syarikat-syarikat yang mahu mewujudkan perniagaan yang menguntungkan, yang merupakan tempoh hutang lama dan mahu membayar. Kami menyediakan semua jenis pinjaman anda pernah boleh berfikir, kita adalah untuk kedua-dua pinjaman swasta dan kerajaan, dengan kadar faedah pinjaman sebanyak 2%.
   Hubungi kami sekarang dengan alamat e-mel panas kami: (Chloemorrisloanfirm@gmail.com) kebahagiaan anda adalah kebimbangan kami.

   (CHLOEMORRISLOANFIRM)

   ReplyDelete
  10. berita kepada semua pelanggan yang dihormati, kami di MARGARET CARTNER PINJAMAN SERVICES baik menawarkan pinjaman faedah 2%, tetapi kini kami menawarkan pinjaman faedah 1.5% disebabkan oleh akhir kami bonanza tahun. Anda datang pada masa yang tepat, kami menggesa anda bahawa jika anda mengikuti arahan dan arahan kami, anda akan dapat untuk mendapatkan pinjaman anda dalam masa 24 jam selepas permohonan. hubungi kami melalui margaret_cartnerloanservices@financier.com
   Terima kasih Untuk Naungan Anda.

   ReplyDelete
  11. Halo untuk siapa pun yang membaca artikel ini, Nama saya Jude El nino dari sebagian Spanyol dan Indonesia, namun dibesarkan di Filipina, di mana hal-hal yang begitu keras, perekonomian sangat buruk, saya ingin memulai sebuah pabrik susu tapi tidak ada modal untuk memulai proyek besar dan mimpi, dan bank menuntut begitu banyak untuk collecterial, jadi saya memutuskan untuk melihat secara online sampai saya bertemu dengan beberapa perusahaan tetapi mereka scammed permintaan untuk satu kali pembayaran ke yang lain, jadi saya hampir menyerah sampai aku melihat sebuah artikel dari seseorang yang bersaksi tentang perusahaan pinjaman Mr. Dangote, pada awalnya saya pikir itu sama dengan perusahaan orang lain atas tuduhan penipuan uang thier kecil, tapi aku mengumpulkan keberanian untuk mengikuti kebijakan mereka dan sekarang aku CEO perusahaan susu waktu kecil dengan setidaknya 12 pekerja dan saya melakukannya dengan baik, berdoa untuk memperluas, jadi jika Anda membaca artikel ini, perusahaan pinjaman Mr Dangote adalah nyata dan begitu berlaku dan mendapatkan uang Anda sendiri Via pinjaman Dangotegrouploandepartment@gmail.com dan tingkat bunga hanya 1,5% dan pastikan ketika Anda mendapatkan pinjaman Anda, Anda membayar angsuran bulanan Anda tanpa penundaan, dan jika Anda tidak mengerti proses hubungi saya Via judeelnino@gmail.com

   ReplyDelete
  12. AKHIR TAHUN PINJAMAN TAWARAN
   Kami memberi pinjaman wang kepada individu atau syarikat-syarikat yang mahu mewujudkan perniagaan yang menguntungkan, yang merupakan masa yang panjang dan mahu membayar hutang mereka. Kami menyediakan semua jenis pinjaman anda pernah boleh berfikir, swasta, syarikat dan pinjaman kerajaan dengan kadar faedah sebanyak 2%.
   Hubungi kami dengan alamat e-mel panas kami: (paydayloanfinancial@gmail.com) kebahagiaan anda adalah kebimbangan kami.

   maklumat peminjam:
   Nama penuh: _______________
   Negara: __________________
   Jantina: ______________________
   Umur: ______________________
   Jumlah yang diperlukan: _______
   Tempoh pinjaman: ____________
   Tujuan pinjaman: _____________
   Nombor telefon: ________

   PAYDAYLOAN
   (Paydayloanfinancial@gmail.com)

   ReplyDelete
  13. Hello,
   Di sini datang pinjaman berpatutan yang akan mengubah hidup anda kepada yang baik, saya Puan Liliana donato, pemberi pinjaman pinjaman disahkan, diiktiraf dan didaftarkan di bawah organisasi persatuan pemberi pinjaman pinjaman, tawaran pinjaman kepada individu, syarikat swasta dan orang ramai yang memerlukan bantuan kewangan dalam kadar faedah yang rendah sebanyak 2%.
   Saya Puan Liliana, akan membuat yang terbaik daripada perkhidmatan saya kepada semua applicants.You sah tidak akan kecewa oleh saya dalam urus niaga ini kerana anda tidak dilahirkan untuk menjadi kalah. hubungi kami hari ini melalui E-mel: lilianadonatoloancompany @ gmail .com
   Perkhidmatan kami termasuk:

   * Pinjaman Peribadi
   * Pinjaman Penyatuan Hutang
   * Pinjaman Perniagaan
   * Pinjaman Pendidikan
   * Gadai janji
   * Pinjaman Terjamin
   * Pinjaman Tidak Bercagar
   * Pinjaman Mortgage
   * Bayaran pinjaman
   * Pinjaman pelajar
   * Pinjaman Commercial
   * Pinjaman Kereta
   * Pinjaman Pelaburan
   * Pinjaman Pembangunan
   * Pinjaman Perolehan
   * Pembinaan Loans

   sila mengisi borang permohonan pinjaman di bawah dan kembali kepada kami untuk kami melayani anda lebih baik melalui e-mel: lilianadonatoloancompany@gmail.com

   DATA PEMOHON:
   1) Nama Penuh:
   2) Negara:
   3) alamat:
   4) Negara:
   5) Seks:
   6) Status perkahwinan:
   7) Kerja:
   8) Nombor telefon:
   9) seterusnya Kin:
   10) Pendapatan Bulanan:
   11) Jumlah Pinjaman Diperlukan:
   12) Tempoh pinjaman:
   13) Tujuan pinjaman:
   14) Tarikh lahir:

   ReplyDelete
  14. Bagaimana kabarmu, nama saya Muthia fadlika di medan, ibu christian yang mempunyai menderita banyak dalam perjalanan hidup saya, saya cepat ingin menggunakan media ini untuk memberi amaran kepada seluruh Indonesia yang mencari pinjaman di internet sangat berhati-hati untuk tidak jatuh di tangan penipu dan fraudstars, ada banyak peminjam palsu kredit di sini di internet dan beberapa dari mereka yang asli, saya ingin meluncur kesaksian bagaimana Tuhan mengarahkan saya ke pemberi pinjaman dan genue pinjaman sebenar yang telah mengubah hidup saya dari rumput rahmat, selepas saya telah tertipu oleh beberapa pemberi pinjaman kredit di sini di internet di laman web ini, saya kehilangan banyak wang untuk membayar yuran pendaftaran, insurans, kos pengangkutan, cukai, dan setelah pembayaran saya masih tidak mendapat pinjaman saya. Setelah berbulan-bulan cuba untuk mendapatkan pinjaman di internet dan jumlah scammed kali wang tanpa mendapatkan pinjaman dari pemberi pinjaman bahawa saya menjadi begitu putus asa dalam mendapatkan pinjaman dari pemberi pinjaman kredit genue dalam talian yang tidak akan meningkatkan rasa sakit saya, itu sukar masa bagi saya kerana, saya punya banyak mengganggu dan saudara, anak-anak dan ibu dan suami yang sakit untuk mengambil dari, dengan semua cabaran, saya berpuasa dan berdoa banyak yang Tuhan menghantar saya pembantu saya, selepas tiga minggu jadi saya memutuskan untuk hubungi rakan saya Nurul yang baru- baru mendapat pinjaman dalam talian, kita membincangkan kesimpulan kita tentang masalah dan dia mengatakan kepada saya tentang suatu syarikat dari kerajaan od saudi arabia di AASIMAHA timur Adila pinjaman syarikat tengah yang membantu banyak orang di kawasan saya, saya memohon untuk jumlah pinjaman (Rp530,000,000) dengan tingkat bunga rendah daripada 1%, tidak merawat usia saya, kerana saya mengatakan apa yang saya ingin menggunakan wang itu untuk membina perniagaan dan pinjaman saya diluluskan dengan mudah tanpa stres dan semua persiapan yang dilakukan pada pemindahan kredit dan dalam masa kurang dari 3 jam selepas pendaftaran pinjaman, itu disimpan ke bank dan impian saya datang melalui pada 3 Disember 2016. saya belajar untuk tidak pernah giveup perjuangan hidup, jadi saya ingin cadangan yang memerlukan genue pinjaman segera memanggil dia sekarang email di (aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com) syarikat tidak tahu bahawa saya melakukan ini. Saya berdoa agar Tuhan memberkati dia untuk hal-hal baik yang telah dilakukan dalam hidup saya. Anda juga boleh menghubungi saya di (muthiafadlika2020@gmail.com) untuk info lebih lanjut. saya sekarang punya cukup wang untuk merayakan christmax dan akhir tahun menjadi 2017, saya berharap anda bahagia christmax dan tahun baru di muka

   ReplyDelete
  15. Adakah anda memerlukan pinjaman pada kadar yang sangat rendah 2%? kita beri rumah
   pinjaman, pinjaman perniagaan apa-apa jenis pinjaman yang berminat, Hubungi kami melalui e-mel: arnoidweman@gmail.com untuk maklumat lanjut

   ReplyDelete
  16. Halo Setiap Satu, nama saya wanita Jane alice dari Indonesia, dan saya bekerja dengan bersatu bangsa kompensasi, dan kami telah mendengar dan juga membuat pinjaman dari perusahaan pinjaman, saya cepat ingin menggunakan media ini untuk memperingatkan seluruh Indonesia yang mencari pinjaman di internet sangat berhati-hati untuk tidak jatuh di tangan scammers dan fraudstars, ada banyak lender kredit palsu di sini di internet dan beberapa dari mereka adalah asli dan nyata, aku ingin meluncur kesaksian tentang bagaimana Tuhan menuntun saya untuk pemberi pinjaman dan Pinjaman nyata genue telah mengubah hidup saya dari rumput rahmat, setelah saya telah tertipu oleh beberapa pemberi pinjaman kredit di sini di internt, saya kehilangan banyak uang untuk membayar biaya pendaftaran, isurance, pajak, dan setelah pembayaran saya masih tidak mendapatkan saya pinjaman. Setelah berbulan-bulan mencoba untuk mendapatkan pinjaman di internet dan jumlah scammed kali uang tanpa mendapatkan pinjaman dari perusahaan mereka sehingga saya menjadi begitu putus asa dalam mendapatkan pinjaman dari online genue kredit pemberi pinjaman yang tidak akan meningkatkan rasa sakit saya, jadi saya memutuskan untuk menghubungi seorang teman saya yang baru-baru mendapat pinjaman online, kita membahas kesimpulan kita tentang masalah dan dia bercerita tentang seorang wanita yang disebut Mr Dangote yang merupakan CEO dari Dangote Pinjaman Perusahaan. Jadi saya diterapkan untuk jumlah pinjaman (Rp400,000,000) dengan tingkat bunga rendah 2%, tidak merawat usia saya, karena saya mengatakan kepadanya apa yang saya ingin menggunakan uang itu untuk membangun bisnis dan pinjaman saya disetujui dengan mudah tanpa stres dan semua persiapan dilakukan pada transfer kredit dan dalam waktu kurang dari 24 jam setelah pendaftaran pinjaman, sudah disimpan ke bank dan mimpi saya datang melalui. Jadi saya ingin saran yang membutuhkan genue panggilan pinjaman cepat sekarang email di Dangotegrouploandepartment@gmail.com. dia tidak tahu bahwa aku melakukan ini. Saya berdoa agar Tuhan memberkati dia untuk hal-hal baik yang telah dilakukan dalam hidup saya. Anda juga dapat menghubungi saya di ladyjanealice@gmail.com hari yang indah lebih info..

   ReplyDelete
  17. Adakah anda memerlukan bantuan kewangan? Adakah anda mencari dana untuk membayar kredit dan hutang? Kami memberi pinjaman dengan kadar faedah 2% Sila hubungi kami untuk maklumat lanjut: larryellisonfinance@gmail.com

   E-mel: larryellisonfinance@gmail.com

   ReplyDelete
  18. Adakah anda memerlukan bantuan kewangan? Adakah anda mencari dana untuk membayar kredit dan hutang? Kami memberi pinjaman dengan kadar faedah 2% Sila hubungi kami untuk maklumat lanjut: larryellisonfinance@gmail.com

   E-mel: larryellisonfinance@gmail.com

   ReplyDelete
  19. Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com

   Asa loan lending company are ready to loan you any amount you need to start up your personal business. Kindly apply for agricultural farming loan. if you need loan contact our email:asaloantransfer@gmail.com, you can also contact this email:finance_institute2015@outlook.com

   ReplyDelete
  20. Dijamin tawaran pinjaman (Memohon Online)
   Kami menawarkan semua jenis pinjaman:
   Pinjaman Perniagaan.
   Pinjaman peribadi.
   Penyatuan Hutang Pinjaman.
   pinjaman kereta.
   Pinjaman Pelaburan.
   Pinjaman kad kredit.
   pinjaman Penjagaan Perubatan.
   pinjaman gadai janji.
   Pinjaman pelajar. e.t.c pada kadar faedah 3%.
   Dapatkan Pinjaman Online Dari mana-mana di mana di seluruh dunia hari ini tanpa tekanan dan Tanpa Bayaran Pendahuluan. Pemohon serius Sekiranya Emel Kembali Untuk Maklumat lanjut
   Response hendaklah dihantar kepada Fredrobert129@gmail.com untuk kelulusan cepat

   Email Powered By California Pinjaman Help Desk Amerika Syarikat.
   (C) 2014

   ReplyDelete
  21. Hello,
   Kami memberi semua jenis pinjaman, pinjaman kami adalah;
   * Pemindahan Sangat cepat dan cepat ke akaun bank anda
   * Bayaran balik bermula Tiga bulan selepas anda mendapat dana dalam akaun bank anda
   * Kadar faedah yang rendah sebanyak 3%
   * Bayaran balik jangka panjang (1-15 tahun) Panjang
   * Syarat-syarat pinjaman adalah bayaran fleksibel dan bulanan
   * Jumlah jangka masa yang diperlukan untuk membiayai? Selepas menghantar permohonan pinjaman anda boleh mengharapkan awal membalas kurang daripada 72 jam
   * Pembiayaan dalam 10days atau kurang selepas menerima maklumat yang mereka perlukan daripada anda.

   Kami syarikat amanah berlesen yang dibenarkan dan dibenarkan untuk bantuan kewangan kepada negara-negara lain.
   Untuk maklumat lanjut, Soalan dan borang permohonan pinjaman Hubungi kami melalui
   e-mel: matildablakeloanfirm@gmail.com atau Hubungi khidmat pelanggan kami pada +14158892524

   ReplyDelete
  22. Adakah anda fikir untuk mendapatkan pinjaman? Anda serius yang memerlukan pinjaman segera untuk memulakan perniagaan anda sendiri? Adakah anda dalam hutang? Ini adalah peluang anda untuk mencapai keinginan anda, kami memberi pinjaman peribadi, pinjaman perniagaan dan pinjaman korporat dan semua jenis pinjaman dengan faedah 2% untuk maklumat lanjut hubungi kami melalui e-mel (CindyMoore8182@gmail.com)

   ReplyDelete
  23. Hello, Saya Puan lamina sulaman, pemberi pinjaman wang swasta, adakah anda dalam hutang? Anda memerlukan rangsangan kewangan? pinjaman untuk menubuhkan sebuah perniagaan baru, untuk bertemu dengan bil anda, mengembangkan perniagaan anda tahun ini dan juga untuk pengubahsuaian rumah anda. kami memberi pinjaman untuk, syarikat itu dan antarabangsa dan juga kita memberi pinjaman kepada sebuah syarikat pada kadar faedah yang sangat rendah sebanyak 2% dan kami menjemput ramai orang yang memerlukan dan kami mempunyai bantuan banyak daripada syarikat dan industri di negara-negara yang berbeza dan orang-orang yang mendalam dalam dept, dan kami pada masa ini diberikan pinjaman withoutout tiada tempoh sekarang cos kita mahu lebih costomers, anda boleh hubungi kami untuk maklumat lanjut melalui E-mel: (laminasulaman@gmail.com) anda dialu-alukan untuk syarikat pinjaman dan kami akan memberikan perkhidmatan terbaik kami.

   ReplyDelete
  24. Perhatian !!! Perhatian !!!!
   Adakah anda memerlukan pinjaman? Adakah anda memerlukan pinjaman segera untuk membersihkan hutang anda atau anda memerlukan pinjaman untuk meningkatkan perniagaan anda? Adakah anda pernah ditolak oleh bank-bank dan agensi kewangan yang lain? Cuma perlu, kerana kita berada di sini untuk semua masalah kewangan anda. Kami memberi pinjaman pada kadar faedah sebanyak 2% kepada orang ramai, syarikat dan masyarakat dengan cara yang jelas dan mudah difahami, terma-terma dan syarat-syarat.
   Tiada pemeriksaan kredit diperlukan, 100% dijamin. Sila memohon sekarang melalui e-mel kepada kami dan anda akan gembira anda lakukan kerana kami akan membuat semua masalah kewangan anda satu perkara yang telah lalu dan kami memberi pinjaman setiap hari untuk 20 orang dan lebih-lebih lagi tergesa-gesa

   Email kami di: (fatimaloanconpany@gmail.com)

   ReplyDelete
  25. Adakah anda sedang mencari pinjaman pelaburan, pinjaman kereta, pinjaman pelajar, pinjaman untuk penyelesaian hutang dan pinjaman peribadi? Mencari tiada lagi kerana anda berada di tempat yang tepat untuk penyelesaian pinjaman anda di sini! kami memberi pinjaman kepada syarikat-syarikat, entiti swasta dan individu pada kadar faedah yang rendah dan berpatutan 2%. Anda boleh menghubungi kami melalui e-mel melalui: (bellaalbert6@gmail.com)

   PEMAKAIAN DATA

   1) Nama:
   2) Negara:
   3) Alamat:
   4) Jenis Kelamin:
   5) Status perkahwinan:
   6) Pekerjaan:
   7) Nombor Telefon:
   8) Kedudukan di tempat kerja:
   9) Pendapatan bulanan:
   10) Jumlah Pinjaman:
   11) tempoh pinjaman:
   12) Tujuan pinjaman:
   13) Tarikh lahir:

   Terima kasih.

   ReplyDelete
  26. Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

   pengkhususan Syarikat.
   1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
   2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda.

   ReplyDelete
  27. Adakah anda memerlukan pinjaman? bank telah menafikan anda pinjaman, kami berada di sini untuk membantu anda dari segi kewangan, untuk mendapatkan pinjaman segera anda apa-apa amaun di mana-mana destinasi. kebahagiaan anda adalah keutamaan kami. kami menyediakan pinjaman peribadi, pinjaman komersial dan pinjaman korporat dan semua jenis pinjaman dengan kadar faedah 2% untuk maklumat lanjut sila hubungi kami melalui e-mel (danisyarizanaloancompany@gmail.com) mengambil langkah ini dan hubungi kami kita berada di luar untuk membantu dan menggalakkan kami syarikat

   ReplyDelete
  28. (Faithlovechrityloanfirm@gmail.com)
   Good Day,
                          
   Bishop Pinjaman kini memberi pinjaman pada kadar faedah 2%.

   Kami menawarkan pelbagai pinjaman termasuk: pinjaman peribadi, pinjaman rumah, pinjaman Penyatuan Hutang, pinjaman kereta, pinjaman pertanian, pinjaman perniagaan dan pinjaman syarikat pada 2% tetap

     kadar faedah membentuk RM100,000 RM500,000 DENGAN RM25, Berjuta-juta.

                    (Faithlovechrityloanfirm@gmail.com)

   Memohon Dengan Anda Butiran Id No, Cell No Dan Jumlah Pinjaman Yang Anda Perlu
   (Faithlovechrityloanfirm@gmail.com) Atau hubungi 234 08063688573, 23408167057556 Untuk Lebih Info.NCR No. Pendaftaran NCRCP6796 No. Pendaftaran undang-undang: 2011/149508/07

   Regards,

   Bishop Great
   Consultant Pinjaman Kanan
   David Pinjaman

   ReplyDelete
  29. (Faithlovechrityloanfirm@gmail.com)
                   
   Hello saya sedang Bishop Great David pemberi pinjaman pinjaman sah dan boleh dipercayai untuk pinjaman
   dalam terma dan syarat yang jelas dan mudah difahami pada kadar faedah 2%. daripada
   USD $ 12,000 kepada $ 8000000, euro dan pound sahaja. Saya memberi pinjaman perniagaan,
   pinjaman peribadi, pinjaman pelajar, pinjaman kereta dan pinjaman untuk membayar bil-bil. jika awak
   perlu loana yang
      yang anda perlu lakukan adalah untuk anda untuk menghubungi saya secara langsung
   In: (faithlovechrityloanfirm@gmail.com)
   Tuhan merahmati kamu.
   Yang ikhlas,
   Puan: merit Hope
   E-mel: (faithlovechrityloanfirm@gmail.com)

   Nota: Semua jawapan hendaklah dihantar kepada :( faithlovechrityloanfirm@gmail.com)

   ReplyDelete
  30. Hello, ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Encik Fedrick POWER, pemberi pinjaman swasta telah membuka peluang kewangan untuk semua yang memerlukan apa-apa bantuan kewangan. Adakah anda memerlukan pinjaman? Adakah anda memerlukan pinjaman untuk membayar hutang anda atau membiayai projek anda? Adakah ia telah ditolak oleh bank-bank dan agensi kewangan yang lain? Cuma perlu, kerana kita berada di sini untuk semua masalah kewangan anda. Kami menawarkan pinjaman cepat dan boleh dipercayai pada kadar faedah 2% kepada individu, syarikat dan syarikat-syarikat tanpa mengira kewarganegaraan pelanggan. terma-terma dan syarat-syarat kami dan jelas dan sangat mudah difahami. Tiada pemeriksaan kredit diperlukan, 100% dijamin. Hantarkan e-mel kepada:
     (Fedrickpowerloanfirm926@gmail.com)

   ReplyDelete
  31. PINJAMAN FAST MENAWARKAN ONLINE AT SANDRA DOANLD PINJAMAN SYARIKAT ... Sandra Donald Pinjaman Syarikat adalah pembekal terkemuka pinjaman Worldwide Tidak kira apa keadaan kewangan anda, kami boleh membantu mendapatkan wang tunai anda sendiri. Kami menyediakan pinjaman untuk penyatuan hutang, pembaikan rumah, pinjaman tanpa cagaran, pinjaman untuk kredit buruk, pinjaman perniagaan, pinjaman peribadi, pinjaman Pelajar, pinjaman kereta, mengurangkan Hutang Kad Kredit, Harta Tanah anda dan Gadai janji pada kadar faedah 2%. tawaran pinjaman dalam talian kami adalah cepat dan mudah ke apply.it adalah 100% Jaminan dan selamat. Sila hubungi kami sekarang untuk maklumat lanjut di sandradonaldloancompany@gmail.com

   ReplyDelete
  32. Adakah anda memerlukan pinjaman pada kadar yang sangat rendah 2%? kami memberi pinjaman rumah, pinjaman perniagaan apa-apa jenis pinjaman yang berminat, Hubungi kami melalui e-mel: wemandevlin@gmail.com untuk maklumat lanjut

   ReplyDelete
  33. Adakah anda memerlukan pinjaman? Bank itu telah menafikan anda pinjaman, kami berada di sini untuk membantu anda dari segi kewangan, untuk mendapatkan pinjaman segera apa-apa amaun di mana-mana destinasi. kebahagiaan anda adalah keutamaan kami. Kami menyediakan pinjaman peribadi, pinjaman perniagaan dan pinjaman korporat dan semua jenis pinjaman dengan kadar faedah pada 2% untuk maklumat lanjut sila hubungi kami melalui e-mel (danisyarizanaloancompany@gmail.com) untuk mengambil langkah ini dan memecahkan kesusahan kewangan dalam hidup anda dan keluarga jadi tergesa-gesa dan hubungi kami

   ReplyDelete
  34. Adakah anda fikir untuk mendapatkan pinjaman? Anda serius yang memerlukan pinjaman segera untuk memulakan perniagaan anda sendiri? Adakah anda dalam hutang? Ini adalah peluang anda untuk mencapai keinginan anda, kami memberi pinjaman peribadi, pinjaman perniagaan dan pinjaman korporat dan semua jenis pinjaman dengan faedah 2% untuk maklumat lanjut hubungi kami melalui e-mel (fredmantin@gmail.com)

   ReplyDelete
  35. Hello,
   Are you in need of urgent financial assistance for a personal purpose or for your business needs? Here is some good news for you. We offer loans to individuals or corporate firms at the lowest annual percentage rate.
   Contact us today to get:-
   *Hard Money Loans
   *Business Loan
   *Debt Consolidation Loan
   *Personal Loan
   *Business Expansion Loan
   *Student Loan
   *Agricultural Development Loan
   ...And Lots more

   Email: kathleenfosterloanfirm@gmail.com​
   You can also contact our HEADQUARTERS via:
   kathleenfosterloanfirmUS@gmail.com

   Name of creditor: Mrs. Kathleen

   ReplyDelete
  36. Hello,
   Adakah anda memerlukan bantuan kewangan segera untuk tujuan peribadi atau untuk keperluan perniagaan anda? Berikut adalah beberapa berita baik untuk anda. Kami menawarkan pinjaman kepada individu atau syarikat-syarikat korporat pada kadar peratusan tahunan yang paling rendah.
   Hubungi kami hari ini untuk mendapatkan: -
   * Pinjaman Wang Keras
   * Pinjaman Perniagaan
   * Pinjaman Penyatuan Hutang
   *Pinjaman peribadi
   * Pinjaman Pengembangan Perniagaan
   *Pinjaman pelajar
   * Pinjaman Pembangunan Pertanian
   ... Dan banyak lagi

   E-mel: kathleenfosterloanfirm@gmail.com
   Anda juga boleh menghubungi IBU PEJABAT kami melalui:
   kathleenfosterloanfirmUS@gmail.com

   Nama pemiutang: Puan Kathleen

   ReplyDelete
  37. Hello, di sini datang satu lagi syarikat pinjaman yang akan mengubah hidup anda selama-lamanya, saya Encik Patrick pinjaman pemberi pinjaman disahkan, saya menawarkan pinjaman kepada sektor individu dan orang ramai yang memerlukan bantuan kewangan dalam kadar faedah yang rendah sebanyak 2%. Perkhidmatan kami termasuk:

   PATRICKLOANS15@GMAIL.COM
   * Pinjaman Peribadi * Penyatuan Hutang
   * Pinjaman Perniagaan
    * Pinjaman Pinjaman Pelaburan Pelajar
   Kemenangan anda dalam melakukan transaksi perniagaan dengan kami
   dijamin dan anda tidak akan menyesal apa-apa benda berbuat apa-apa pinjaman
   transaksi dengan kami, anda akan gembira untuk mengetahui pemberi pinjaman pinjaman seperti saya kerana
   i akan meletakkan senyuman pada muka anda pada akhir urus niaga ini. saya mahu
   anda berasa percuma anda tidak akan kehilangan apa-apa perkara dalam urus niaga ini
   Jika berminat sila isi borang di bawah ini dan kembali kepada e-mel
   Nama:
   negara:
   seks:
   Jumlah Pinjaman Diperlukan:
   Tempoh pinjaman
   mengisi borang dan kembali ke e-mel syarikat ini: (patrickloans15@gmail.com)
   Tuhan merahmati
   Patrick pinjaman Syarikat

   ReplyDelete
  38. Kami bersedia untuk membantu orang yang memerlukan pinjaman pada kadar faedah yang rendah.

   Saya Karen Mark, wang pemberi pinjaman swasta, adakah anda dalam hutang? Anda memerlukan rangsangan kewangan? Saya telah didaftarkan dan diluluskan syarikat pinjaman oleh kerajaan Amerika untuk mengawal institusi kewangan. Saya memberi pinjaman kepada tempatan dan antarabangsa untuk semua mereka yang memerlukan pinjaman, dan boleh membayar balik pinjaman, pada kadar 2%. Saya memberi pinjaman melalui pemindahan akaun atau cek bank. Ia tidak memerlukan banyak daripada kertas kerja. Anda boleh menghubungi kami melalui E-mel: karenmarkfinancialloancompany@gmail.com
   Kami akan memberikan anda kami yang terbaik.

   ReplyDelete
  39. Hello semua,

   Saya seorang pemberi pinjaman swasta, i menawarkan pinjaman pada kadar 2% ini adalah syarikat yang sah dengan penghormatan dan perbezaan kami bersedia untuk membantu anda dalam apa-apa masalah kewangan yang anda kami menawarkan semua jenis pinjaman jadi jika anda berminat dalam tawaran pinjaman ini sila hubungi kami di e-mel kami: (anggadiman1@gmail.com)

   Juga menyediakan butiran berikut supaya kita boleh meneruskan dengan pinjaman serta-merta.

   Nama:
   Jumlah yang diperlukan:
   jangka masa:
   country:
   Tujuan pinjaman:
   Pendapatan bulanan:
   Nombor telefon:

   Hubungi kami dengan butiran di atas pada e-mel kami: anggadiman1@gmail.com

   Salam kepada anda semua.

   ReplyDelete
  40. Hello, ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Ms.CATHERINE JONES, reputasi baik pinjaman pemberi pinjaman swasta telah membuka peluang ekonomi untuk semua mereka yang memerlukan apa-apa bantuan kewangan. Anda memerlukan pinjaman segera untuk membersihkan hutang anda atau memerlukan pinjaman ekuiti rumah untuk meningkatkan perniagaan anda? Adakah anda telah ditolak oleh bank-bank dan institusi kewangan lain? Cuma perlu, kerana kita berada di sini untuk semua masalah kewangan anda. Kami memperoleh pinjaman kadar faedah sebanyak 2% daripada individu, syarikat dan masyarakat dengan cara yang jelas dan mudah difahami cara, terma dan syarat. Tidak ada pemeriksaan kredit diperlukan, 100% dijamin. Email kami di: (CATHERINEJONEZLOANFIRM@GMAIL.COM)

   ReplyDelete
  41. Hello semua,

   Saya seorang pemberi pinjaman swasta, i menawarkan pinjaman pada kadar 2% ini adalah syarikat yang sah dengan penghormatan dan perbezaan kami bersedia untuk membantu anda dalam apa-apa masalah kewangan yang anda kami menawarkan semua jenis pinjaman jadi jika anda berminat dalam tawaran pinjaman ini sila hubungi kami di e-mel kami: (anggadiman1@gmail.com)

   Juga menyediakan butiran berikut supaya kita boleh meneruskan dengan pinjaman serta-merta.

   Nama:
   Jumlah yang diperlukan:
   jangka masa:
   country:
   Tujuan pinjaman:
   Pendapatan bulanan:
   Nombor telefon:

   Hubungi kami dengan butiran di atas pada e-mel kami: anggadiman1@gmail.com

   Salam kepada anda semua.

   ReplyDelete
  42. Adakah anda memerlukan pinjaman untuk membayar bil, dibangunkan sebuah perniagaan kecil-kecilan atau sederhana anda? cindymaria Pinjaman Syarikat menyediakan peluang untuk membuat impian anda menjadi kenyataan dengan memberi pinjaman kepada individu persendirian atau kerajaan dan Syarikat dengan kadar faedah sebanyak 2% untuk permulaan apa-apa amaun yang diperlukan dan dengan jadual pembayaran yang fleksibel. Menghubungi Puan cindymaria untuk PINJAMAN anda hari ini melalui emai: cindymarialoan@gmail.com

   ReplyDelete
  43. Hello semua,
   Nama saya Marcia Retnawati bandar Batan Miroto Semarang di Indonesia, saya mahu menggunakan medium ini untuk menasihati semua orang untuk memudahkan berhati-hati dalam mendapatkan pinjaman di sini, jadi banyak pemberi pinjaman pinjaman di sini adalah semua penipu dan mereka hanya di sini untuk menipu anda daripada wang anda, saya memohon pinjaman kira-kira 100 juta daripada seorang wanita di Malaysia dan saya kehilangan kira-kira 6 juta tanpa mengambil pinjaman, mereka meminta lagi dan lagi untuk kos, saya membayar hampir 6 juta masih saya tidak mendapat pinjaman,

   Allah kemuliaan, saya bertemu dengan seorang rakan yang baru sahaja digunakan untuk pinjaman, dan dia mendapat pinjaman tanpa sebarang tekanan, jadi dia memperkenalkan saya kepada Puan Alicia Radu, dan saya memohon untuk 500 juta, saya fikir ia adalah jenaka dan penipuan, tetapi saya mendapat pinjaman saya dalam masa kurang daripada 24 jam hanya 2% tanpa cagaran. Saya amat gembira kerana saya telah diselamatkan daripada mendapat miskin.

   jadi saya menasihati semua penduduk di sini yang memerlukan pinjaman untuk menghubungi
   Puan Alicia Radu, melalui e-mel: aliciaradu260@gmail.com

   Anda masih boleh hubungi saya jika anda memerlukan sebarang maklumat lanjut melalui e-mel: Marciaretnawati450@gmail.com

   sekali lagi mengucapkan terima kasih kepada anda semua kerana membaca kesaksian saya dan Allah terus memberkati kita semua dan memberi kita kehidupan yang panjang dan kemakmuran

   ReplyDelete
  44. hello.
   Saya Mr Rahel pemberi pinjaman pinjaman swasta yang memberikan masa kehidupan pinjaman peluang kepada individu, firma-firma perniagaan, insurans, dan lain-lain Adakah anda apa-apa kesukaran kewangan atau memerlukan pinjaman untuk melabur atau anda memerlukan pinjaman untuk membayar bil-bil anda cari tidak lagi sebagai kami berada di sini untuk membuat semua masalah kewangan anda satu perkara yang telah lalu. Kami menawarkan semua jenis pinjaman dalam mana-mana denominasi mata wang dengan kadar 2% tanpa fee.I pendahuluan ingin menggunakan media besar ini untuk memberitahu anda bahawa kami bersedia untuk membantu anda dengan apa-apa jenis pinjaman untuk menyelesaikan itu masalah.Jika kewangan anda yes kemudian kembali sekarang melalui E-mel (rahelcohranloan@gmail.com) untuk maklumat lanjut, ANDA sANGAT SELAMAT DATANG.

   ReplyDelete
  45. Perhatian Kepada Orang Awam,

   Adakah anda memerlukan pinjaman? jika ya Kami menawarkan pinjaman pada kadar faedah yang rendah sebanyak 3% dan dengan tidak ada pemeriksaan kredit, kami menawarkan pinjaman peribadi, pinjaman penyatuan hutang, modal teroka, pinjaman perniagaan, pinjaman pendidikan, pinjaman rumah atau "pinjaman bagi apa-apa sebab. Walau bagaimanapun, kaedah kami, menawarkan peluang untuk menyatakan jumlah pinjaman yang diperlukan dan juga tempoh yang anda mampu, e-mel anda: elenanino0007@gmail.com

   Ini memberikan peluang yang sebenar untuk mendapatkan dana yang anda perlukan anda! jika kenalan berminat melalui e-mel: elenanino0007@gmail.com

   Selamat sejahtera
   Puan Elena
   Email: elenanino0007@gmail.com

   ReplyDelete
  46. (VICK MARA LOAN FIRM SYARIKAT)
    
   Hello am Puan, merit harapan, pemberi pinjaman pinjaman sah dan boleh dipercayai untuk pinjaman
   dalam terma dan syarat yang jelas dan mudah difahami pada kadar faedah 2%. daripada
   USD $ 12,000 kepada $ 8,000,000, euro dan pound sahaja. Saya memberi pinjaman perniagaan,
   pinjaman peribadi, pinjaman pelajar, pinjaman kereta dan pinjaman untuk membayar bil-bil. jika awak
   perlu loana2 yang
      yang anda perlu lakukan adalah untuk anda untuk menghubungi saya secara langsung
   Dalam: (vickmara3@gmail.com)
   Tuhan merahmati kamu.
   Yang benar,
   Mrs: merit Hope
   E-mel: (vickmara3@gmail.com)

   Nota: Semua jawapan hendaklah dihantar kepada: (vickmara3@gmail.com)

   ReplyDelete
  47. Adakah anda memerlukan pinjaman untuk membayar bil, dibangunkan sebuah perniagaan kecil-kecilan atau sederhana anda? Mannykelvin Pinjaman Syarikat menyediakan peluang untuk membuat impian anda menjadi kenyataan dengan memberi pinjaman kepada individu persendirian atau kerajaan dan Syarikat dengan kadar faedah sebanyak 2% untuk permulaan apa-apa amaun yang diperlukan dan dengan jadual pembayaran yang fleksibel. Menghubungi Puan Manny Kelvin untuk PINJAMAN anda hari ini melalui e-mel: Mannykelvinloanfirm@gmail.com

   ReplyDelete
  48. Adakah anda memerlukan pinjaman untuk membayar bil, dibangunkan sebuah perniagaan kecil-kecilan atau sederhana anda? Mannykelvin Pinjaman Syarikat menyediakan peluang untuk membuat impian anda menjadi kenyataan dengan memberi pinjaman kepada individu persendirian atau kerajaan dan Syarikat dengan kadar faedah sebanyak 2% untuk permulaan apa-apa amaun yang diperlukan dan dengan jadual pembayaran yang fleksibel. Menghubungi Puan Manny Kelvin untuk PINJAMAN anda hari ini melalui e-mel: Mannykelvinloanfirm@gmail.com

   ReplyDelete
  49. ADAKAH ANDA MEMERLUKAN PINJAMAN A? EMAIL: LARRYELLISONFINANCE@GMAIL.COM

   Adakah anda seorang lelaki perniagaan atau perempuan? Adakah anda memerlukan dana untuk memulakan perniagaan anda sendiri? Adakah anda memerlukan pinjaman untuk menyelesaikan hutang anda atau membayar bil-bil anda atau memulakan perniagaan yang bagus? Adakah anda memerlukan dana untuk membiayai projek anda? E-mel: ( larryellisonfinance@gmail.com ) Kami Menawarkan perkhidmatan pinjaman jaminan apa-apa amaun dan mana-mana bahagian dunia untuk (Individu, Syarikat, Realtor dan Pertubuhan Perbadanan) pada kadar faedah yang luar biasa kami 2%. Untuk permohonan dan maklumat lanjut menghantar dihantar ke alamat e-mel berikut: larryellisonfinance@gmail.com

   ReplyDelete
  50. Ini untuk memaklumkan kepada seluruh masyarakat bahawa ALIMIN MUHAMMAD LOAN COMPANY, sebuah syarikat kewangan, yang berdaftar, pemberi pinjaman wang yang sah dalam keadaan baik. Kami menggunakan kesempatan ini untuk memberi tahu siapa saja yang berada dalam kekacauan kewangan atau yang memerlukan dana untuk memulakan perniagaan sendiri, atau anda memerlukan pinjaman untuk membayar hutangnya atau membayar tagihannya atau memulakan perniagaan yang bagus. Jika berminat hubungi kami via email kami. ; (Aliminmuhammadloancompany@gmail.com)
   Anda disyorkan untuk mengisi dan mengembalikan butiran di bawah ini ..
   Namamu: ______________________
   Alamat anda: ____________________
   Seks anda: __________________________
   Usia kamu ________________________
   Negaramu: ____________________
   Pekerjaan anda: __________________
   Tujuan anda untuk pinjaman____________________
   Jumlah pinjaman yang diperlukan: ______________
   Tempoh Pinjaman: ____________________
   Pendapatan bulanan: __________________
   Nombor handphone: ________________
   Sudahkah anda mengajukan pinjaman: ________________
   Hubungi kami via; (Aliminmuhammadloancompany@gmail.com)
   Bertindak cepat dan keluar dari tekanan kewangan, kekacauan, dan cabaran.
   Semoga berjaya .........

   ReplyDelete

  51. Adakah anda dalam situasi kewangan yang tidak baik? Adakah anda memerlukan pinjaman? perkhidmatan offerd adalah di bawah:
   pinjaman peribadi
   Pinjaman pelajar
   pinjaman perniagaan
   pinjaman rumah
   pembayaran balik hutang
   pinjaman perubatan

   Perkhidmatan kami adalah cepat dan yang dipercayai sebagai anda dijamin untuk mendapatkan pinjaman anda apabila anda memohon, pinjaman diluluskan dalam tempoh 30 minit permohonan. Hubungi kami sekarang di (Freemanloanfinance@gmail.com) dan mendapat pinjaman anda hari ini.

   Terima kasih,
   Jamie Freeman.

   ReplyDelete
  52. Hello, nama saya Siti Aminah dari Indonesia, sila Saya mencadangkan semua orang di sini perlu berhati-hati, kerana terdapat banyak pemberi pinjaman pinjaman palsu di internet, tetapi mereka masih orang-orang yang sebenar di syarikat pinjaman palsu. Saya telah scammed oleh 4 pemberi pinjaman pinjaman yang berbeza, saya kehilangan wang yang banyak kerana saya mencari pinjaman dari syarikat mereka. Saya hampir mati dalam proses kerana saya telah ditangkap oleh orang kerana berada dalam hutang.

   Saya hampir berputus asa sehingga saya meminta nasihat daripada seorang rakan yang memperkenalkan saya kepada pemberi pinjaman pinjaman asal dan sebuah syarikat yang sangat dipercayai iaitu Ibu Alicia Radu yang mendapat pinjaman saya sebanyak 800 juta rupiah Indonesia dalam Kurang daripada 24 jam Tanpa sebarang tekanan dan pada Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%. Saya amat terkejut apabila menyemak akaun bank saya dan mendapati jumlah pinjaman saya diminta telah dipindahkan ke akaun bank saya tanpa apa-apa kelewatan atau kekecewaan jadi saya berjanji bahawa saya akan berkongsi berita baik supaya orang ramai boleh mendapatkan pinjaman mudah tanpa tekanan daripada ibu Alicia Radu

   Saya mahu anda percaya Ibu Alicia Radu dengan sepenuh hati kerana dia sangat berguna dalam hidup saya dan kehidupan kewangan saya. Anda mesti mengira diri anda sangat bertuah kerana mempunyai peluang untuk membaca kesaksian ini hari ini. Jadi, jika anda ingin membuat pinjaman bank, hubungi ibu Alicia Radu melalui e-mel: (aliciaradu260@gmail.com)
   Anda juga boleh menghubungi saya melalui e-mel saya: (sitiaminah6749@gmail.com) jika anda memerlukan sebarang maklumat mengenai bagaimana saya mendapat pinjaman saya dari Ibu Alicia Radu, anda sangat hubungi saya dan saya dengan senang hati akan menjawab anda kerana anda juga boleh membantu orang lain selepas anda menerima pinjaman anda.

   ReplyDelete
  53. Adakah anda memerlukan pinjaman tulen?
   Adakah anda ingin untuk membayar bil anda?
   Adakah anda memerlukan pinjaman peribadi?
   Adakah anda memerlukan apa-apa jenis pinjaman?
   Perlu Pinjaman Perniagaan?

   Anda mahu menjadi kewangan yang stabil? emel: larryellisonfinance@gmail.com

   Mengisi borang permohonan.

   1) Nama penuh:
   2) Negara:
   3) Jumlah Diperlukan:
   4) Tempoh pinjaman:
   5) Pendapatan Bulanan:
   6) Nombor telefon:

   Email: larryellisonfinance@gmail.com

   ReplyDelete
  54. Adakah anda memerlukan pinjaman tulen?
   Adakah anda ingin untuk membayar bil anda?
   Adakah anda memerlukan pinjaman peribadi?
   Adakah anda memerlukan apa-apa jenis pinjaman?
   Perlu Pinjaman Perniagaan?

   Anda mahu menjadi kewangan yang stabil? emel: larryellisonfinance@gmail.com

   Mengisi borang permohonan.

   1) Nama penuh:
   2) Negara:
   3) Jumlah Diperlukan:
   4) Tempoh pinjaman:
   5) Pendapatan Bulanan:
   6) Nombor telefon:

   Email: larryellisonfinance@gmail.com

   ReplyDelete
  55. Anda seorang lelaki atau perempuan, anda sedang mencari pinjaman untuk mengembangkan perniagaan anda
   Atau mendapatkan perniagaan anda sendiri atau pinjaman, bil, sewa rumah anda? Jika ya, maka kita akan mempunyai lebih daripada € 500,000,000.00 ialah kematangan yang anda mampu, dan apa-apa pinjaman, yang merupakan permintaan pelanggan Sekiranya dilakukan dengan € (€) € 15,000.00 (€) jawapan anda adalah pinjaman: * Peribadi pinjaman * pinjaman perniagaan, peribadi
   Pinjaman * 2% kepentingan disediakan faedah untuk e-mel kenalan untuk maklumat lanjut (joelosteenministriesfirm@gmail.com)

   ReplyDelete
  56. Adakah anda seorang lelaki perniagaan atau perempuan? Anda memerlukan wang untuk memulakan perniagaan anda sendiri? Adakah anda memerlukan pinjaman untuk menyelesaikan hutang anda atau membayar bil-bil anda atau memulakan perniagaan yang bagus? Adakah anda memerlukan wang untuk projek anda? Kami menawarkan pinjaman bercagar bagi apa-apa amaun dan di mana sahaja di dunia (individu, syarikat, hartanah dan orang undang-undang) dalam kadar kami sebanyak 2% yang sangat baik. Sebagai tindak balas kepada permintaan anda dan menghantar anda maklumat lanjut mengenai alamat e-mel berikut: (joelosteenministriesfirm@gmail.com)

   ReplyDelete
  57. Adakah anda memerlukan pinjaman tulen?
   Adakah anda memerlukan pinjaman perniagaan?
   Adakah anda ingin untuk membayar bil anda?
   Adakah anda memerlukan pinjaman peribadi?
   Adakah anda memerlukan apa-apa jenis pinjaman?

   Anda mahu menjadi kewangan yang stabil? emel: larryellisonfinance@gmail.com

   Mengisi borang permohonan.

   1) Nama penuh:
   2) Negara:
   3) Jumlah Diperlukan:
   4) Tempoh pinjaman:
   5) Pendapatan Bulanan:
   6) Nombor telefon:

   Email: larryellisonfinance@gmail.com

   ReplyDelete
  58. Halo
   Apakah Anda memerlukan kredit finansial yang mendesak? Transfernya sangat cepat dan langsung
   Ke rekening bank Anda Pembayaran dimulai delapan bulan setelah pinjaman dilakukan
   Telah mendapatkan suku bunga rendah 1,2% Pelunasan jangka panjang (1-30 tahun)
   Fleksibel tinggi maka pembayaran bulanan. Berapa lama akan dibiayai?
   Setelah mengaplikasikan Anda bisa mengharapkan jawaban awal kurang dari 24 jam
   Dari pendanaan dalam waktu 72-96 jam setelah menerima informasi yang mereka butuhkan.
   Hubungi kami melalui e-mail {iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com}
                  
                         FORMULIR APLIKASI
   1) Nama lengkap:
   2) Negara:
   3) Alamat:
   4) Negara:
   5) Jenis Kelamin:
   6) Status perkawinan:
   7) Pekerjaan:
   8) Nomor Telepon:
   9) Pendapatan bulanan:
   10) Jumlah pinjaman:
   11) Durasi Pinjaman:
   12) Pinjaman obyektif:
   13) Agama:
   14) Usia
   15) Sudahkah Anda mengajukan pinjaman online sebelumnya? Ya atau tidak?

   Motto Perusahaan:
   Kebahagiaan Anda adalah Penghargaan kami untuk Pelayanan yang Baik (mendapatkan keuangan Anda
   Posisi adalah semua yang kita inginkan)
   PIN #BBM: D8980E0B
   Kesopanan:
     {ISKANDAR LESTARI KREDIT PERSATUAN}

   ReplyDelete
  59. Halo
   Apakah Anda memerlukan kredit finansial yang mendesak? Transfernya sangat cepat dan langsung
   Ke rekening bank Anda Pembayaran dimulai delapan bulan setelah pinjaman dilakukan
   Telah mendapatkan suku bunga rendah 1,2% Pelunasan jangka panjang (1-30 tahun)
   Fleksibel tinggi maka pembayaran bulanan. Berapa lama akan dibiayai?
   Setelah mengaplikasikan Anda bisa mengharapkan jawaban awal kurang dari 24 jam
   Dari pendanaan dalam waktu 72-96 jam setelah menerima informasi yang mereka butuhkan.
   Hubungi kami melalui e-mail {iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com}
                  
                         FORMULIR APLIKASI
   1) Nama lengkap:
   2) Negara:
   3) Alamat:
   4) Negara:
   5) Jenis Kelamin:
   6) Status perkawinan:
   7) Pekerjaan:
   8) Nomor Telepon:
   9) Pendapatan bulanan:
   10) Jumlah pinjaman:
   11) Durasi Pinjaman:
   12) Pinjaman obyektif:
   13) Agama:
   14) Usia
   15) Sudahkah Anda mengajukan pinjaman online sebelumnya? Ya atau tidak?

   Motto Perusahaan:
   Kebahagiaan Anda adalah Penghargaan kami untuk Pelayanan yang Baik (mendapatkan keuangan Anda
   Posisi adalah semua yang kita inginkan)
   PIN #BBM: D8980E0B
   Kesopanan:
     {ISKANDAR LESTARI KREDIT PERSATUAN}

   ReplyDelete
  60. PELUANG PINJAMAN PELABURAN:

   Adakah anda Meminta untuk pinjaman mendesak dijanjikan?
   Adakah anda mengalami kesukaran mendapatkan pinjaman untuk modal kerja dari tempatan
   bank dan institusi kewangan lain?

   Perkhidmatan ini adalah untuk memberikan sokongan kewangan kepada individu,
   pengusaha dan perempuan dalam perniagaan.
   Jika anda berminat, sila hubungi kami sekarang melalui e-mel:
   clarabannyloaninvestmentplc@gmail.com: Kami siap melayani anda.

   E-mel kami sekarang di: clarabannyloaninvestmentplc@gmail.com
   untuk mendapatkan borang permohonan pinjaman.

   Salam Hormat,
   Clara Banny Pinjaman Syarikat.

   ReplyDelete
  61. PELUANG PINJAMAN PELABURAN:

   Adakah anda memerlukan pinjaman? Adakah anda berminat untuk mendapatkan jenis pinjaman? Atau adakah anda bimbang kewangan?. Adakah anda mempunyai hutang untuk membayar? Kami memberikan pinjaman untuk setiap bahagian dari dunia, Suku bunga pinjaman kami adalah 3% per membatalkan dengan tempoh dirundingkan terlepas daripada Lokasi atau status kredit. Untuk mendapatkan pinjaman hari ini Hubungi kami melalui Syarikat email Alamat di: clarabannyloaninvestmentplc@gmail.com

   NOTA: Kami memberikan keluar minimum (3,000 $ / €) untuk maksimum (300,000.000 $ / €) E.T.C. Permintaan Kredit harus dinyatakan dalam US DOLLAR ATAU EURO, Dan setiap WANG bekas lain.

   pencari pinjaman yang berminat untuk mengisi borang permohonan pinjaman di bawah Perjanjian ..

   (PEMINJAM MAKLUMAT)

   Nama penuh: ......................
   USIA .............................
   STATUS PERKAWINAN ..................
   Hubungi Alamat: ...........................
   Negara ....................................
   Negara ...................................
   Telefon: .....................................
   E-mail: .....................................
   Pendudukan: ................................
   Pendapatan bulanan: ............................
   Agama: ..................................
   Keluarga terdekat: ...............................
   Adakah anda bercakap atau mendengar bahasa Inggeris? .............................

   (PINJAMAN MAKLUMAT)

   Bilangan Ia mengambil sebagai Pinjaman: .....................
   Pinjaman Tempoh: .............................
   Tujuan Pinjaman: ................................
   Jaminan: ................................
   Adakah anda mengajukan pinjaman sebelum ini? ..........................
   Cara pembayaran: bulanan atau tahunan ....................

   Terima kasih kerana kami menunggu Response cepat anda, kami siap melayani anda.
   Clara Banny Pinjaman Syarikat.

   ReplyDelete
  62. Halo
    nya CABOT FINANCIAL VENTURES-nya adalah Anda yang membutuhkan pinjaman? 18 tahun ke atas, menurut Anda, "SEJARAH KREDIT" Anda cukup sehat untuk membantu kecakapan finansial payback Anda jika "YA" maka Anda memenuhi syarat untuk mengajukan pinjaman kami sebagai jaminan Anda dari krisis keuangan itu yang pernah kami inginkan dengan APR {1,4%} Jadi cepatlah dan terapkan untuk memenuhi kebutuhan finansial itu, promosikan bisnis stagnan, investasi di Hi-tech, memulai Usaha Kecil dan Menengah (UKM), untuk lebih jelasnya hubungi kami via gmail perusahaan: {cabotfinancialventure @gmail.com}

   ReplyDelete
  63. Hello,
   Saya Nurliana Novi saya ingin berkongsi kerja-kerja yang baik dari Allah dalam hidup saya kepada bangsaku yang mencari pinjaman di Asia dan bahagian-bahagian lain perkataan, kerana ekonomi tidak baik di beberapa negara.
    Saya kini tinggal di jakarta di Indonesia. Saya adalah seorang janda dengan empat kanak-kanak dan saya telah terperangkap dalam keadaan kewangan yang pada bulan Julai 2016 dan saya perlu membiayai semula dan membayar bil-bil saya
   Saya adalah mangsa penipuan pemberi pinjaman 4 kredit, saya hilang begitu banyak wang kerana saya mendapatkan pinjaman dari syarikat mereka. Saya hampir mati dalam proses kerana saya ditahan oleh rakyat hutang saya sendiri, sebelum saya dibebaskan dari penjara dan kawan-kawan saya yang saya terangkan keadaan saya dan kemudian memperkenalkan saya kepada syarikat pinjaman yang ELINA JOHNSON LOAN FIRM reliabl.
   Bagi orang-orang yang mencari pinjaman? Jadi, anda perlu berhati-hati kerana banyak syarikat-syarikat pinjaman penipuan internet di sini, tetapi mereka masih amat nyata dalam syarikat-syarikat pinjaman palsu.
    Saya mendapat pinjaman saya dari ELINA JOHNSON LOAN FIRM Rp500,000,000 dengan mudah dalam tempoh 24 jam yang saya digunakan, jadi saya memutuskan untuk berkongsi kerja yang baik dari Allah melalui ELINA JOHNSON LOAN FIRM dalam kehidupan keluarga saya. Saya meminta nasihat anda jika anda memerlukan pinjaman anda sila hubungi ELINA JOHNSON LOAN FIRM. menghubungi mereka melalui e-mel:. (Elinajohnson22@gmail.com)
   Anda juga boleh menghubungi saya melalui e-mel saya di (nurliananovi96@gmail.com) jika anda mendapati sukar atau mahu prosedur untuk mendapatkan pinjaman.

   ReplyDelete
  64. i memerlukan pinjaman untuk untuk perniagaan sayaApakah Anda perlu pinjaman mendesak untuk melunasi utang Anda atau Anda membutuhkan pinjaman untuk meningkatkan bisnis Anda? Apakah Anda membutuhkan pinjaman konsolidasi atau hipotek? Apakah Anda pernah ditolak oleh bank dan lembaga keuangan lainnya? Mencari lagi karena kami berada di sini untuk membuat semua masalah keuangan Anda sesuatu dari masa lalu !! kami memberikan pinjaman kepada perusahaan, badan swasta dan individu pada tingkat bunga rendah dan terjangkau dari 2%. Anda dapat menghubungi kami melalui e-mail melalui: (silverveeloanfirm@gmail.com)

   APLIKASI DATA

   1) Nama ...........................
   2) Negara .......................
   3) Alamat ......................
   4) Jenis Kelamin ........................
   5) Status perkawinan .............
   6) Pekerjaan ................
   7) Nomor Telepon ...........
   8) posisi di tempat kerja .....
   9) pendapatan bulanan ....................
   10) Jumlah Pinjaman .........
   11) durasi pinjaman .....
   12) Tujuan pinjaman ..................
   13) Tanggal Lahir ........................

   ReplyDelete
  65. ELESAI TUNAI PENYELENGGARAAN PENYELESAIAN TUNAI TUNAI.
   Pinjaman hartanah, pinjaman syarikat, pembiayaan sebenar, tawaran pinjaman peribadi dan perniagaan, tawaran kami adalah pantas dan mudah, datang kepada kami hari ini supaya kami dapat menamatkan semua masalah kewangan anda sekali dan untuk semua.
   Kami memberi semua jenis pinjaman, Kerajaan, swasta dan syarikat. Kadar pinjaman kami ialah 2%. Untuk pertanyaan lanjut hubungi kami di alamat E-mel syarikat melalui surecashlending@gmail.com

   ReplyDelete
  66. AKHIR TAHUN PINJAMAN DI RATE SANGAT RENDAH.
   Halo, aku Mrs. Sandra Ovia, pemberi pinjaman uang pribadi, yang Anda dalam utang? Anda membutuhkan dorongan keuangan? pinjaman untuk mendirikan sebuah bisnis baru, untuk bertemu dengan tagihan Anda, memperluas bisnis Anda di tahun ini dan juga untuk renovasi rumah Anda. Aku memberikan pinjaman untuk lokal, internasional dan juga perusahaan pada tingkat bunga yang sangat rendah dari 2%. Anda dapat menghubungi kami melalui Email: (sandraovialoanfirm@gmail.com)
   Anda dipersilakan untuk perusahaan pinjaman kami dan kami akan memberikan yang terbaik dari layanan kami.

   ReplyDelete
  67. Good Day semua orang, Akulah Nana Adam dengan nama, Saya seorang warganegara Malaysia berulang alik keadaan Sabah, saya tidak sabar untuk sebuah syarikat pinjaman yang tulen untuk 6 bulan yang lalu dan apa yang saya dapat sekumpulan penipuan yang membuatkan saya mempercayai mereka dan akhir hari, mereka mendapat saya AS RM 6,000.00 salah tanpa memberi apa-apa sebagai balasan, semua harapan saya telah hilang, saya keliru dan kecewa, saya merasa sangat sukar untuk memberi makan kepada keluarga saya, saya tidak mahu mempunyai apa-apa kaitan dengan syarikat pinjaman di internet lagi, kerana saya tidak pernah dipercayai mana-mana syarikat pinjaman kerana saya adalah salah, jadi saya pergi untuk meminjam wang daripada rakan, saya memberitahu segala-galanya yang berlaku dan dia berkata dia tidak boleh membantu saya, dia tahu bahawa syarikat pinjaman yang boleh membantu saya, dia hanya memperoleh pinjaman daripada mereka, dia membimbing saya tentang bagaimana untuk memohon pinjaman, melakukan apa yang telah memberitahu saya, i digunakan, walaupun saya tidak pernah percaya, tetapi saya cuba dan terkejut terbesar saya pinjaman saya telah diberikan kepada saya dalam tempoh 24 jam, saya tidak boleh percaya mata saya, saya gembira dan muda dan saya mengucapkan terima kasih kepada Rich Go d bahawa selepas ini penipuan di seluruh tempat-tempat syarikat sebenar seperti ini masih ada, sila, saya menasihatkan semua orang di luar sana yang memerlukan pinjaman dan boleh dipercayai, boleh dipercayai, dan mampu untuk membayar balik pada masa kerana dana untuk menghubungi Mr .Jose, luisl melalui e-mel: rannerloan565@gmail.com emel dia hari ini dan anda akan gembira anda lakukan.[[]

   ReplyDelete
  68. Good Day semua orang, Akulah Nana Adam dengan nama, Saya seorang warganegara Malaysia berulang alik keadaan Sabah, saya tidak sabar untuk sebuah syarikat pinjaman yang tulen untuk 6 bulan yang lalu dan apa yang saya dapat sekumpulan penipuan yang membuatkan saya mempercayai mereka dan akhir hari, mereka mendapat saya AS RM 6,000.00 salah tanpa memberi apa-apa sebagai balasan, semua harapan saya telah hilang, saya keliru dan kecewa, saya merasa sangat sukar untuk memberi makan kepada keluarga saya, saya tidak mahu mempunyai apa-apa kaitan dengan syarikat pinjaman di internet lagi, kerana saya tidak pernah dipercayai mana-mana syarikat pinjaman kerana saya adalah salah, jadi saya pergi untuk meminjam wang daripada rakan, saya memberitahu segala-galanya yang berlaku dan dia berkata dia tidak boleh membantu saya, dia tahu bahawa syarikat pinjaman yang boleh membantu saya, dia hanya memperoleh pinjaman daripada mereka, dia membimbing saya tentang bagaimana untuk memohon pinjaman, melakukan apa yang telah memberitahu saya, i digunakan, walaupun saya tidak pernah percaya, tetapi saya cuba dan terkejut terbesar saya pinjaman saya telah diberikan kepada saya dalam tempoh 24 jam, saya tidak boleh percaya mata saya, saya gembira dan muda dan saya mengucapkan terima kasih kepada Rich Go d bahawa selepas ini penipuan di seluruh tempat-tempat syarikat sebenar seperti ini masih ada, sila, saya menasihatkan semua orang di luar sana yang memerlukan pinjaman dan boleh dipercayai, boleh dipercayai, dan mampu untuk membayar balik pada masa kerana dana untuk menghubungi Mr .Jose, luisl melalui e-mel: rannerloan565@gmail.com emel dia hari ini dan anda akan gembira anda lakukan.-----

   ReplyDelete
  69. Kami adalah sebuah syarikat pinjaman yang boleh dipercayai yang memberi pinjaman kepada syarikat-syarikat yang besar dan kerjasama individu dan badan. Sebagai perkara fakta yang kita beri semua jenis pinjaman, seperti (pinjaman pelaburan), (pinjaman hartanah gadai janji), (pinjaman komersial), (pinjaman peribadi). (Pinjaman Project), dan untuk memberi wang ini pada kadar berpatutan. Kami gembira untuk menerima jawapan daripada anda supaya kami dapat melayani anda lebih baik daripada itu. Semoga keamanan bersama kamu. Untuk lebih Nombor hubungi: +60109590944 atau Email: fundsroyaloan@gmail.com

   ReplyDelete
  70. Kami adalah sebuah syarikat pinjaman yang boleh dipercayai yang memberi pinjaman kepada syarikat-syarikat yang besar dan kerjasama individu dan badan. Sebagai perkara fakta yang kita beri semua jenis pinjaman, seperti (pinjaman pelaburan), (pinjaman hartanah gadai janji), (pinjaman komersial), (pinjaman peribadi). (Pinjaman Project), dan untuk memberi wang ini pada kadar berpatutan. Kami gembira untuk menerima jawapan daripada anda supaya kami dapat melayani anda lebih baik daripada itu. Semoga keamanan bersama kamu. Untuk lebih Nombor hubungi: +60109590944 atau Email: fundsroyaloan@gmail.com

   ReplyDelete
  71. Hello,
   Nama saya Yuli Jakarta Selatan di Indonesia, saya mahu menggunakan medium ini untuk menasihati semua orang untuk memudahkan berhati-hati dalam mendapatkan pinjaman di sini, jadi banyak pemberi pinjaman pinjaman di sini adalah semua penipu dan mereka hanya di sini untuk menipu anda daripada wang anda, Saya memohon untuk pinjaman sebanyak kira-kira 200 juta daripada seorang wanita di Dubai dan saya kehilangan kira-kira 10 juta tanpa mengambil pinjaman, mereka meminta lagi dan lagi untuk kos, saya membayar hampir 10 juta masih saya tidak mendapat pinjaman,

   Allah kemuliaan, saya bertemu dengan seorang rakan yang baru sahaja digunakan untuk pinjaman, dan dia mendapat pinjaman tanpa sebarang tekanan, jadi dia memperkenalkan saya kepada Puan Olivia Daniel, dan saya memohon untuk 400 juta, saya fikir ia adalah jenaka dan penipuan, tetapi saya mendapat pinjaman saya dalam masa kurang daripada 24 jam hanya 2% tanpa cagaran. Saya amat gembira kerana saya telah diselamatkan daripada mendapat miskin.

   jadi saya menasihati semua penduduk di sini yang memerlukan pinjaman untuk menghubungi
   Puan Olivia Daniel, melalui e-mel: (oliviadaniel93@gmail.com)

   Anda masih boleh hubungi saya jika anda memerlukan sebarang maklumat lanjut melalui e-mel: (yuliy3531@gmail.com)

   sekali lagi mengucapkan terima kasih kepada anda semua kerana membaca kesaksian saya dan Allah terus memberkati kita semua dan memberi kita kehidupan yang panjang dan kemakmuran

   ReplyDelete
  72. ​​​​​​Halo, CABOT FINANCIAL SERVICES, perusahaan yang terdaftar dan disetujui apakah Anda berhutang? Anda butuh dorongan finansial? Atau apakah Anda ingin mensponsori bisnis yang ada? Kami di sini untuk memberikan bantuan keuangan itu kepada Anda karena kami memberikan pinjaman kepada individu yang memiliki reputasi baik baik lokal maupun internasional untuk semua orang yang membutuhkan pinjaman, dan dapat melunasi pinjaman tersebut, karena dunia secara bertahap berubah menjadi desa global, kami memberikan pinjaman melalui Transfer antar-intra-elektronik dan juga pemberian kupon dari bank. Jadi untuk mendapatkan pinjaman dari perusahaan kami,​​ Anda dapat menghubungi kami melalui e-mail: {cabotfinancialservice@gmail.com} atau melalui #BBM {D88A5C5F}

   ReplyDelete
  73. ​​​​​​Halo, CABOT FINANCIAL SERVICES, perusahaan yang terdaftar dan disetujui apakah Anda berhutang? Anda butuh dorongan finansial? Atau apakah Anda ingin mensponsori bisnis yang ada? Kami di sini untuk memberikan bantuan keuangan itu kepada Anda karena kami memberikan pinjaman kepada individu yang memiliki reputasi baik baik lokal maupun internasional untuk semua orang yang membutuhkan pinjaman, dan dapat melunasi pinjaman tersebut, karena dunia secara bertahap berubah menjadi desa global, kami memberikan pinjaman melalui Transfer antar-intra-elektronik dan juga pemberian kupon dari bank. Jadi untuk mendapatkan pinjaman dari perusahaan kami,​​ Anda dapat menghubungi kami melalui e-mail: {cabotfinancialservice@gmail.com} atau melalui #BBM {D88A5C5F}

   ReplyDelete
  74. BERITA BAIK BERITA BAIK BERITA BAIK !!!

   Halo semua, saya Fatma dari Indonesia. Saya menasihati anda semua di sini tidak memohon pinjaman di mana-mana syarikat atau pemberi pinjaman di laman web ini, kebanyakan syarikat di sini adalah palsu, penipu dan penipuan, dan juga beberapa kesaksian di sini adalah palsu mereka adalah orang yang sama . Oleh itu, sila berhati-hati agar tidak menjadi rakan kongsi mangsa dari Indonesia. Saya ditipu empat kali kira-kira Rp 200,000,000 untuk yuran pendaftaran, yuran pemindahan, kos cukai dan kos insurans, setelah pembayaran ini saya tidak mendapatkan pinjaman saya, tetapi mereka meminta saya untuk membayar lagi dan lagi. Ini akan menarik minat Anda untuk Tahu ada undang-undang pembiayaan undang-undang atau peraturan kos ini dalam mendapatkan pinjaman dari mana-mana undang-undang pemberi pinjaman atau syarikat. Dia bersyukur kerana saya menerima pinjaman dengan cepat sebanyak $ 100,000 dari syarikat yang telah diperkenalkan oleh kawan saya. Syarikat pinjaman sebenar dan boleh dipercayai (SYARIKAT LOE THERESA). Mereka kini merupakan syarikat terbesar di AS, Eropah dan seluruh Asia. Misi dan komitmen kepada anda Syarikat Pinjaman Theresa didedikasikan untuk memudahkan impian dan membantu semua kita yang telah ditipu dan ditipu dalam proses mendapatkan pinjaman segera, memberikan anda perkhidmatan bertaraf dunia. Syarikat Pinjaman Theresa atau ejen pinjaman tahu apa yang sepatutnya berada di kasut anda dan mereka berusaha keras untuk tidak melupakan perasaan itu. Mereka akan mendapat kepercayaan anda dengan menyampaikan kepada anda maklumat yang perlu anda ketahui, apabila anda perlu tahu dan hak untuk menawarkan pinjaman (perniagaan atau pinjaman peribadi) dan perkhidmatan kewangan.

   Saya sangat teruja untuk membantu negara saya mendapatkan pinjaman terhadap penipuan dan tidak lama lagi, e-mel saya adalah (feyzilfatma@gmail.com) atau (martinimarais1986@gmail.com)

   Hubungi saya atau (theresaloancompany@gmail.com) untuk maklumat lanjut, saya bersedia membantu. Tuhan memberkati kamu semua.

   Sila ambil perhatian: Tiada yuran pendaftaran, tiada yuran, tiada cukai, tiada insurans. Tuhan memberkati kita semua.

   ReplyDelete
  75. Halo, nama saya Sulis Susanti dari Indonesia, saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengingatkan semua pencari pinjaman sangat berhati-hati karena banyak perusahaan pinjaman penipuan di sini di internet, tetapi mereka masih yang asli di perusahaan pinjaman palsu.
   Beberapa bulan yang lalu saya tegang finansial dan putus asa, aku jatuh korban penipuan oleh beberapa perusahaan pinjaman online, karena saya perlu sebuah perusahaan pinjaman yang jujur.

   Aku hampir menyerah, tidak sampai saya mencari nasihat dari seorang teman yang kemudian mengarahkan saya untuk pemberi pinjaman pinjaman yang sangat handal JOY WILSON LOAN FIRM, yang meminjamkan pinjaman tanpa jaminan dari 750 juta rupiah dalam waktu kurang dari 24 jam tanpa tekanan atau stres pada tingkat bunga rendah dari 2%. Saya sangat terkejut ketika saya memeriksa rekening bank saya dan menemukan bahwa jumlah pinjaman yang saya diterapkan langsung ditransfer ke rekening bank saya tanpa penundaan atau kekecewaan, karena saya berjanji bahwa saya akan berbagi kabar baik sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman dengan mudah tanpa stres.

   Saya ingin Anda yakin dan percaya diri bahwa ini adalah asli karena saya memiliki semua bukti pengolahan pinjaman ini termasuk kartu id, dokumen perjanjian pinjaman dan semua kertas kerja. Saya percaya Ibu Joy Wilson sepenuh hati karena dia telah benar-benar membantu dalam hidup saya. Anda sangat beruntung memiliki kesempatan untuk membaca kesaksian ini hari ini. Jadi, jika Anda membutuhkan pinjaman apapun, silahkan hubungi perusahaan melalui email: (joywilsonloanfirm@gmail.com)
   Anda juga dapat menghubungi saya melalui email saya di (sulissusanti971@gmail.com) jika Anda merasa sulit atau ingin prosedur untuk memperoleh pinjaman

   ReplyDelete
  76. Halo,
   Aku Mrs. Maureen Kurt, kreditor pinjaman swasta, apakah Anda secara finansial sedang jatuh? Mencari pinjaman untuk menumbuhkan bisnis Anda, melunasi tagihan dan hutang Anda, pernahkah Anda ditolak oleh bank dan lembaga keuangan lainnya? Saya memberikan pinjaman kepada lokal dan internasional untuk semua pihak yang membutuhkan pinjaman dan dapat membayar kembali dengan tingkat bunga rendah sebesar 2%. Saya terdaftar dan disetujui oleh Kerajaan Inggris untuk mengendalikan institusi keuangan di seluruh dunia. Saya memberikan pinjaman melalui transfer rekening atau cek bank dan tidak memerlukan banyak dokumen.
   Anda dapat menghubungi kami via Email: (maureenkurtfinancialservice@gmail.com). Datanglah kepada kita dan kita akan memperbaiki hidupmu.

   ReplyDelete
  77. URGENT RELIABLE DAN TAMBAHAN KADAR PENCUKAIAN KADAR YANG MENAMBAHKAN SEKARANG.

   Hai semua

         Kami adalah peminjam wang berlesen, kami menawarkan pinjaman cepat dan cepat
   Kelulusan pada kadar faedah yang rendah sebanyak 2%. Kami menyediakan penyelesaian pinjaman undang-undang
   Kepada individu & pemilik perniagaan yang memerlukan TUNAI. Kami
   Memahami tekanan emosi dan mental yang perlu ditangani
   Masalah kewangan semasa menghadapi kehidupan seharian. Dengan fleksibel
   Pelbagai perkhidmatan pinjaman, kami komited dalam membantu anda dengan pinjaman
   Pembayaran balik dengan selesa anda. Jangan teragak-agak untuk menghubungi kami, kami
   Memuaskan pelanggan adalah keutamaan kami yang pertama. Seperti yang kita menghargai semua kita
   Pelanggan, kami mendengar memenuhi keperluan anda dengan memberikan anda kewangan kami
   Bantuan. Untuk maklumat lanjut, hubungi kami melalui e-mel:
   Franklinsloans37@gmail.com

   ReplyDelete
  78. Halo, nama saya Sulis Susanti dari Indonesia, saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengingatkan semua pencari pinjaman sangat berhati-hati karena banyak perusahaan pinjaman penipuan di sini di internet, tetapi mereka masih yang asli di perusahaan pinjaman palsu.
   Beberapa bulan yang lalu saya tegang finansial dan putus asa, aku jatuh korban penipuan oleh beberapa perusahaan pinjaman online, karena saya perlu sebuah perusahaan pinjaman yang jujur.

   Aku hampir menyerah, tidak sampai saya mencari nasihat dari seorang teman yang kemudian mengarahkan saya untuk pemberi pinjaman pinjaman yang sangat handal JOY WILSON LOAN FIRM, yang meminjamkan pinjaman tanpa jaminan dari 750 juta rupiah dalam waktu kurang dari 24 jam tanpa tekanan atau stres pada tingkat bunga rendah dari 2%. Saya sangat terkejut ketika saya memeriksa rekening bank saya dan menemukan bahwa jumlah pinjaman yang saya diterapkan langsung ditransfer ke rekening bank saya tanpa penundaan atau kekecewaan, karena saya berjanji bahwa saya akan berbagi kabar baik sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman dengan mudah tanpa stres.

   Saya ingin Anda yakin dan percaya diri bahwa ini adalah asli karena saya memiliki semua bukti pengolahan pinjaman ini termasuk kartu id, dokumen perjanjian pinjaman dan semua kertas kerja. Saya percaya Ibu Joy Wilson sepenuh hati karena dia telah benar-benar membantu dalam hidup saya. Anda sangat beruntung memiliki kesempatan untuk membaca kesaksian ini hari ini. Jadi, jika Anda membutuhkan pinjaman apapun, silahkan hubungi perusahaan melalui email: (joywilsonloanfirm@gmail.com)
   Anda juga dapat menghubungi saya melalui email saya di (sulissusanti971@gmail.com) jika Anda merasa sulit atau ingin prosedur untuk memperoleh pinjaman

   ReplyDelete
  79. Halo,
   Nama saya ialah Siti Aminah dari Indonesia, saya cadangkan semua orang di sini harus berhati-hati, kerana terdapat banyak peminjam pinjaman palsu di internet, tetapi mereka masih yang sebenar dalam syarikat pinjaman palsu. Saya telah ditipu oleh 4 peminjam pinjaman yang berbeza, saya kehilangan banyak wang kerana saya sedang mencari pinjaman dari syarikat mereka. Saya hampir mati dalam proses kerana saya telah ditangkap oleh orang kerana berada dalam hutang.

   Saya hampir berputus asa sehingga saya meminta nasihat seorang kawan yang memperkenalkan saya kepada peminjam pinjaman asal dan syarikat yang sangat handal iaitu Ibu Alicia Radu yang mendapat pinjaman saya 800 juta rupiah Indonesia dalam Kurang dari 24 jam Tanpa tekanan dan Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%. Saya sangat terkejut apabila memeriksa akaun bank saya dan mendapati jumlah pinjaman yang saya minta telah dipindahkan ke akaun bank saya tanpa sebarang kelewatan atau kekecewaan jadi saya berjanji bahawa saya akan berkongsi berita baik agar orang dapat mendapatkan pinjaman dengan mudah tanpa tekanan dari Ibu Alicia Radu

   Saya mahu anda mempercayai Ibu Alicia Radu dengan sepenuh hati kerana dia sangat membantu dalam hidup saya dan kehidupan kewangan saya. Anda harus menganggap diri anda sangat bertuah kerana mempunyai peluang untuk membaca kesaksian ini hari ini. Jadi, jika anda memerlukan pinjaman, hubungi ibu Alicia Radu melalui e-mel: (aliciaradu260@gmail.com)
   Anda juga boleh menghubungi saya melalui e-mel saya: (sitiaminah6749@gmail.com) jika anda memerlukan sebarang maklumat mengenai bagaimana saya mendapat pinjaman saya dari Ibu Alicia Radu, anda sangat bebas untuk menghubungi saya dan saya dengan senang hati akan menjawab anda kerana anda juga boleh membantu Yang lain selepas anda menerima pinjaman anda.

   ReplyDelete
  80. Halo semua,
   Nama saya Alya Ryo dari Jakarta di Indonesia, saya ingin memberi nasihat kepada semua orang untuk berhati-hati dalam mendapatkan pinjaman di sini, saya memohon pinjaman sekitar 300 juta dari seorang wanita di negara-negara bersatu dan saya kehilangan sekitar 20 juta tanpa Saya mendapat pinjaman, mereka bertanya lagi dan sekali lagi untuk kos, dan saya dibayar tetapi masih saya tidak mendapat pinjaman, mereka merujuk saya kira-kira 2 kali kepada dua wanita yang berbeza di ibu negara Sepanyol, saya harap saya akan bertemu dengan orang yang betul, tetapi Saya tidak dan saya kehilangan perniagaan saya dalam proses.
   Nasib baik untuk saya, seorang kawan yang baru saja memohon pinjaman, dan mendapat pinjaman tanpa apa-apa tekanan, memperkenalkan saya kepada Ketua Pegawai Eksekutif PINJAMAN AMANAH, Puan Ivana Luka dan saya memohon 500 juta, saya fikir ia adalah penipuan seperti biasa, Tetapi saya mendapat pinjaman saya kurang dari 24 jam, 2% tanpa cagaran. Saya sangat gembira kerana perniagaan saya dihidupkan semula dan saya diselamatkan daripada menjadi miskin.
   Jadi saya nasihat sesiapa yang memerlukan pinjaman untuk dihubungi
   Puan Ivana Luka melalui e-mel: ivanaluka04@gmail.com

   Anda masih boleh menghubungi saya jika anda mempunyai keraguan atau memerlukan maklumat lanjut melalui e-mel: alyaryo10@gmail.com

   ReplyDelete
  81. Saya Christian Carlos, Pemberi Pinjaman Swasta yang anda perlukan pinjaman untuk memulakan perniagaan atau membayar bil anda dan kewangan korporat untuk hartanah dan apa-apa jenis pembiayaan perniagaan. Saya juga menawarkan Pinjaman kepada individu, Firma dan badan korporat pada kadar faedah 3%. Saya memberi pinjaman kepada orang-orang yang berminat yang berminat untuk pinjaman jika menghubungi e-mel ini: christianfinance11@gmail.com

   ReplyDelete
  82. We offer certified and verifiable bank instruments via Swift Transmission from a genuine provider capable
   of taking up time bound transactions.

   FOR LEASING OF BG/SBLC
   MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M
   LEASING FEE = 4%+1%

   FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC
   PRICE = 32%+1%
   MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M

   Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, loan financing by providing you with yearly
   renewable leased bank instruments. We work directly with issuing bank lease providers, this Instrument can be monetized on your behalf for 100% funding: For further details contact us with the below information.

   Contact Name: SILKE CHRISTA CERVENY

   Email: inquiry.dcifinancial@gmail.com

   skype : inquiry.dcifinancial

   ReplyDelete
  83. Salam sejahtera!
   Nama saya Dewi Rumapea, saya berasal dari kota SEMARANG, Indonesia. Saya ingin menggunakan medium ini untuk memaklumkan semua dalam kumpulan ini mencari pinjaman yang sangat berhati-hati kerana ada penipuan di mana-mana. Beberapa bulan yang lalu, saya secara kewangan turun dan saya memutuskan untuk mendapatkan pinjaman dari Man di Malaysia dan saya tertipu oleh pemberi pinjaman palsu di Malaysia. Saya hampir kehilangan harapan sehingga seorang kawan saya merujuk saya kepada pemberi pinjaman yang sangat dipercayai dan tulen yang dipanggil Puan Glory, seorang pemberi pinjaman swasta yang meminjamkan saya pinjaman sebanyak Rp500,000,000 tanpa tekanan, pada kadar faedah 2% yang merupakan kadar yang berpatutan untuk saya.

   Selepas memindahkan kredit saya ke akaun bank saya, saya sangat terkejut apabila saya menyemak baki akaun bank saya dan mendapati bahawa jumlah saya memohon, telah dipindahkan terus ke akaun saya, oleh Ibu Glory, tanpa berlengah-lengah. Jadi saya berjanji kepada ibu Glory bahawa saya akan berkongsi berita baik agar orang ramai mendapat pinjaman mudah tanpa tekanan. Jadi, jika anda memerlukan sebarang pinjaman, sila hubungi Puan Glory melalui email: gloryloanfirm@gmail.com

   Saya menggunakan masa ini untuk memaklumkan kepada anda semua bahawa anda boleh menghubungi saya melalui e-mel saya: dewiputeri9@gmail.com atau anda boleh menghubungi Nur Izzatul Azira Ismail, dari Malaysia yang memperkenalkan saya dan memberitahu saya mengenai Puan Glory, Dia juga mendapat pinjaman dari Puan Glory, Anda juga boleh menghubunginya melalui e-mel: utariwirmayaty@gmail.com Kini, semua yang saya lakukan adalah cuba untuk memenuhi pembayaran pinjaman saya yang saya hantar terus ke akaun bulanan.

   Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Allah SWT kerana menggunakan Ibu Glory untuk mengubah kisah kewangan saya dan kini saya seorang pemilik perniagaan saya yang bangga, semoga Allah terus memberkati Ibu Glory dan terus menggunakannya untuk membantu kita semua dalam kesulitan kewangan

   ReplyDelete
  84. Adakah anda memerlukan pinjaman 100%? Saya boleh memenuhi keperluan kewangan anda dengan masalah pulangan yang lebih sedikit sebab itulah kami membiayai anda hanya 2%. Apa keadaan anda, bekerja sendiri, bersara, mempunyai penarafan kredit yang baik, kami boleh membantu. Flexiblerepayment lebih dari 1 hingga 30 tahun.Hubungi kami di:
   Rechaelfrankloanfirm6@gmail.com

   Anda sedang mencari pinjaman panjang atau jangka pendek

   1 Nama Penuh: ............................
   2 Alamat Hubungi: .......................

   3.Negara: .....................

   4.Seks: ...............

   5. Jumlah Pinjaman yang Dibutuhkan: ....................
   6. Tempoh Pinjaman: ...................
   7. Nombor Telefon Langsung: .................

   Banyak Cinta,

   RechaelFrankLoanFirm
   L
   PUAN. Rechael

   ReplyDelete
  85. Adakah anda memerlukan pinjaman 100%? Saya boleh memenuhi keperluan kewangan anda dengan masalah pulangan yang lebih sedikit sebab itulah kami membiayai anda hanya 2%. Apa keadaan anda, bekerja sendiri, bersara, mempunyai penarafan kredit yang baik, kami boleh membantu. Flexiblerepayment lebih dari 1 hingga 30 tahun.Hubungi kami di:
   Rechaelfrankloanfirm6@gmail.com

   Anda sedang mencari pinjaman panjang atau jangka pendek

   1 Nama Penuh: ............................
   2 Alamat Hubungi: .......................

   3.Negara: .....................

   4.Seks: ...............

   5. Jumlah Pinjaman yang Dibutuhkan: ....................
   6. Tempoh Pinjaman: ...................
   7. Nombor Telefon Langsung: .................

   Banyak Cinta,

   RechaelFrankLoanFirm
   L
   PUAN. Rechael

   ReplyDelete
  86. Halo Sir / Madam, apakah kamu butuh pinjaman?

   Apakah Anda seorang pria atau wanita bisnis? Apakah Anda memerlukan dana untuk memulai bisnis Anda sendiri? Apakah Anda memerlukan pinjaman untuk melunasi hutang Anda atau melunasi tagihan Anda atau memulai bisnis yang bagus? Apakah Anda memerlukan dana untuk membiayai proyek Anda? E-mail: ( larryellisonfinance@gmail.com ) Kami menawarkan layanan pinjaman yang dijamin dengan jumlah apapun dan ke bagian dunia manapun untuk (Individu, Perusahaan, Realtor dan Badan Perusahaan) dengan tingkat bunga 2% yang luar biasa. Untuk aplikasi dan informasi lebih lanjut, kirim balasan ke alamat E-mail berikut ini: { larryellisonfinance@gmail.com }

   Berikut adalah beberapa area yang bisa kami bantu

   * Keuangan
   * Meminjamkan sewa
   * Pinjaman Bisnis
   * Pinjaman investasi
   * Pinjaman otomatis
   * Konsolidasi hutang
   * Garis kredit
   * Hipotek kedua
   * Penebusan Kredit
   * Pinjaman pribadi
   * Kredit Mobil
   * Hipotek
   * Refinancing Loans
   * Pinjaman siswa
   * Pinjaman konstruksi
   *Pinjaman pertanian

   Jadi jika Anda tertarik untuk mendapatkan pinjaman asli hanya Email: larryellisonfinance@gmail.com

   Isi formulir aplikasi.

   1) Nama lengkap:
   2) Negara:
   3) Jumlah yang Dibutuhkan:
   4) Jangka waktu pinjaman:
   5) Nomor telepon:

   Terima kasih,

   ReplyDelete
  87. O anda mencari dana untuk membayar kredit dan hutang? Adakah anda mendapati diri anda dalam sedikit masalah dengan bil yang tidak dibayar dan tidak tahu cara ke mana atau ke mana hendak pergi? Bagaimana dengan mencari firma Konsolidasi Hutang yang boleh dipercayai yang boleh membantu anda mengurangkan ansuran bulanan supaya anda mempunyai pilihan bayaran balik yang berpatutan serta ruang untuk bernafas ketika sampai akhir bulan dan bil perlu dibayar?

   ** Adakah anda dipaksa secara kewangan?
   ** Adakah anda mencari dana untuk membayar kredit dan hutang?
   ** Adakah anda mencari pembiayaan untuk menubuhkan perniagaan anda sendiri?
   ** Adakah anda memerlukan pinjaman peribadi atau perniagaan untuk pelbagai tujuan?
   ** Adakah anda mencari pinjaman untuk melaksanakan projek besar?

   Kami menawarkan jenis pinjaman berikut

   * Pinjaman Penyatuan Hutang * Pinjaman Perniagaan * Pinjaman Peribadi * Pinjaman Rumah * Kewangan Kereta * Pinjaman Komersil * Pinjaman Pelaburan * Penyatuan Hutang * Perancangan Perniagaan * Kewangan Pembangunan Komersial * Harta Tanah Gadai Janji * Pinjaman Kredit Buruk * Pinjaman komersial * Pinjaman modal kerja * Pinjaman pembinaan * Pinjaman kereta, * Pinjaman Hotel * Pinjaman pelajar

   Kami memberi pinjaman dengan kadar faedah yang rendah sebanyak 2% dan tempoh pinjaman 1 hingga 30 tahun untuk membayar balik pinjaman (selamat dan tidak bercagar). Jangan simpan masalah kewangan anda kepada diri sendiri agar anda tidak menjadi tuan hutang atau tekanan kewangan, sebab itu anda harus menghubungi kami dengan cepat untuk menyelesaikan masalah kewangan anda. Ia akan menjadi sukacita yang hebat kepada kami apabila anda stabil secara kewangan.

   E-mel: michelledouglas899@gmail.com

   ReplyDelete
  88. O anda mencari dana untuk membayar kredit dan hutang? Adakah anda mendapati diri anda dalam sedikit masalah dengan bil yang tidak dibayar dan tidak tahu cara ke mana atau ke mana hendak pergi? Bagaimana dengan mencari firma Konsolidasi Hutang yang boleh dipercayai yang boleh membantu anda mengurangkan ansuran bulanan supaya anda mempunyai pilihan bayaran balik yang berpatutan serta ruang untuk bernafas ketika sampai akhir bulan dan bil perlu dibayar?

   ** Adakah anda dipaksa secara kewangan?
   ** Adakah anda mencari dana untuk membayar kredit dan hutang?
   ** Adakah anda mencari pembiayaan untuk menubuhkan perniagaan anda sendiri?
   ** Adakah anda memerlukan pinjaman peribadi atau perniagaan untuk pelbagai tujuan?
   ** Adakah anda mencari pinjaman untuk melaksanakan projek besar?

   Kami menawarkan jenis pinjaman berikut

   * Pinjaman Penyatuan Hutang * Pinjaman Perniagaan * Pinjaman Peribadi * Pinjaman Rumah * Kewangan Kereta * Pinjaman Komersil * Pinjaman Pelaburan * Penyatuan Hutang * Perancangan Perniagaan * Kewangan Pembangunan Komersial * Harta Tanah Gadai Janji * Pinjaman Kredit Buruk * Pinjaman komersial * Pinjaman modal kerja * Pinjaman pembinaan * Pinjaman kereta, * Pinjaman Hotel * Pinjaman pelajar

   Kami memberi pinjaman dengan kadar faedah yang rendah sebanyak 2% dan tempoh pinjaman 1 hingga 30 tahun untuk membayar balik pinjaman (selamat dan tidak bercagar). Jangan simpan masalah kewangan anda kepada diri sendiri agar anda tidak menjadi tuan hutang atau tekanan kewangan, sebab itu anda harus menghubungi kami dengan cepat untuk menyelesaikan masalah kewangan anda. Ia akan menjadi sukacita yang hebat kepada kami apabila anda stabil secara kewangan.

   E-mel: michelledouglas899@gmail.com

   ReplyDelete
  89. Nama saya Puan Maria Pedro, pengurus cawangan JAMINAN JAMINAN JAMINAN. Adakah anda memerlukan pinjaman mendesak untuk membayar hutang anda, adakah anda memerlukan pinjaman untuk memperbaiki perniagaan anda, adakah anda memerlukan pinjaman penyatuan, gadai janji atau tujuan lain? Adakah anda telah ditolak oleh bank dan institusi kewangan lain? Cari tidak lebih lagi kerana kita berada di sini untuk membuat semua masalah kewangan anda menjadi perkara masa lalu !!! Kami memberi pinjaman kepada syarikat, entiti persendirian dan individu yang boleh dipercayai pada kadar faedah yang rendah dan berpatutan untuk tempoh tetap 1-30 tahun dan tempoh enam bulan sebelum permulaan ansuran bulanan. Anda boleh menghubungi kami melalui e-mel melalui: (mariapedroguaranteetrustloan@gmail.com)

   PERMOHONAN DATA

   1) nama:
   2) Negara:
   3) Alamat:
   4) Jantina:
   5) Status perkahwinan:
   6) Pekerjaan:
   7) Nombor Telefon:
   8) kedudukan di tempat kerja:
   9) pendapatan bulanan:
   10) Jumlah pinjaman:
   11) tempoh pinjaman:
   12) Tujuan pinjaman:
   13) Tarikh Lahir:
   Terima kasih

   ReplyDelete
  90. Nama saya Puan Maria Pedro, pengurus cawangan JAMINAN JAMINAN JAMINAN. Adakah anda memerlukan pinjaman mendesak untuk membayar hutang anda, adakah anda memerlukan pinjaman untuk memperbaiki perniagaan anda, adakah anda memerlukan pinjaman penyatuan, gadai janji atau tujuan lain? Adakah anda telah ditolak oleh bank dan institusi kewangan lain? Cari tidak lebih lagi kerana kita berada di sini untuk membuat semua masalah kewangan anda menjadi perkara masa lalu !!! Kami memberi pinjaman kepada syarikat, entiti persendirian dan individu yang boleh dipercayai pada kadar faedah yang rendah dan berpatutan untuk tempoh tetap 1-30 tahun dan tempoh enam bulan sebelum permulaan ansuran bulanan. Anda boleh menghubungi kami melalui e-mel melalui: (mariapedroguaranteetrustloan@gmail.com)

   PERMOHONAN DATA

   1) nama:
   2) Negara:
   3) Alamat:
   4) Jantina:
   5) Status perkahwinan:
   6) Pekerjaan:
   7) Nombor Telefon:
   8) kedudukan di tempat kerja:
   9) pendapatan bulanan:
   10) Jumlah pinjaman:
   11) tempoh pinjaman:
   12) Tujuan pinjaman:
   13) Tarikh Lahir:
   Terima kasih

   ReplyDelete
  91. Nama saya Puan Maria Pedro, pengurus cawangan JAMINAN JAMINAN JAMINAN. Adakah anda memerlukan pinjaman mendesak untuk membayar hutang anda, adakah anda memerlukan pinjaman untuk memperbaiki perniagaan anda, adakah anda memerlukan pinjaman penyatuan, gadai janji atau tujuan lain? Adakah anda telah ditolak oleh bank dan institusi kewangan lain? Cari tidak lebih lagi kerana kita berada di sini untuk membuat semua masalah kewangan anda menjadi perkara masa lalu !!! Kami memberi pinjaman kepada syarikat, entiti persendirian dan individu yang boleh dipercayai pada kadar faedah yang rendah dan berpatutan untuk tempoh tetap 1-30 tahun dan tempoh enam bulan sebelum permulaan ansuran bulanan. Anda boleh menghubungi kami melalui e-mel melalui: (mariapedroguaranteetrustloan@gmail.com)

   PERMOHONAN DATA

   1) nama:
   2) Negara:
   3) Alamat:
   4) Jantina:
   5) Status perkahwinan:
   6) Pekerjaan:
   7) Nombor Telefon:
   8) kedudukan di tempat kerja:
   9) pendapatan bulanan:
   10) Jumlah pinjaman:
   11) tempoh pinjaman:
   12) Tujuan pinjaman:
   13) Tarikh Lahir:
   Terima kasih

   ReplyDelete
  92. Halo semua,
   Nama saya Alya Ryo dari Jakarta di Indonesia, saya menjadi mangsa penipuan di tangan peminjam palsu, saya memohon pinjaman sekitar 300 juta dari seorang wanita di negara-negara bersatu dan saya kehilangan sekitar 20 juta tanpa mendapat pinjaman , Mereka bertanya lagi dan sekali lagi untuk kos, dan saya dibayar tetapi masih saya tidak mendapat pinjaman, mereka merujuk saya kira-kira 2 kali kepada dua wanita yang berbeza di ibu negara Sepanyol, saya harap saya akan bertemu dengan orang yang betul, tetapi saya tidak Dan saya kehilangan perniagaan saya dalam proses tersebut.
   Nasib baik untuk saya, seorang kawan yang baru saja memohon pinjaman, dan mendapat pinjaman tanpa apa-apa tekanan, memperkenalkan saya kepada Ketua Pegawai Eksekutif PINJAMAN AMANAH, Puan Ivana Luka dan saya memohon 500 juta, saya fikir ia adalah penipuan seperti biasa, Tetapi saya mendapat pinjaman saya dalam masa kurang dari 24 jam, 2% tanpa cagaran. Saya sangat gembira kerana perniagaan saya pulih semula
   Jadi saya nasihat sesiapa yang memerlukan pinjaman untuk dihubungi
   Puan Ivana Luka melalui e-mel: ivanaluka04@gmail.com

   Anda masih boleh menghubungi saya jika anda mempunyai keraguan atau memerlukan maklumat lanjut melalui e-mel: alyaryo10@gmail.com

   ReplyDelete
  93. Adakah anda telah dinafikan pinjaman dari bank
   Atau ada beberapa institusi kewangan menolak permintaan anda untuk satu atau lebih sebab ?.

   KAMI MENAWARKAN SEMUA JENIS PINJAMAN DARI DARI:
   - Pinjaman perniagaan,
   - Pinjaman modal,
   - Pinjaman hartanah,
   - Pinjaman peribadi,
   - Pinjaman pelajar,
   - Pinjaman ladang
   Dan lebih banyak lagi untuk melabur dengan pelabur yang baik ... Kami menawarkan pinjaman
   Kepada syarikat dan individu dengan kadar faedah yang rendah sebanyak 2%. Anda berada di sebelah kanan
   Tempat untuk mendapatkan pinjaman anda.

   Hubungi kami hari ini dan dapatkan masalah kewangan anda diselesaikan!

   E-mel: margaretpedroloancompany@gmail.com

   Dapatkan masalah kewangan anda diselesaikan di sini ...

   ReplyDelete
  94. Adakah anda memerlukan pinjaman 100%? Saya boleh memenuhi keperluan kewangan anda dengan masalah pulangan yang lebih sedikit sebab itulah kami membiayai anda hanya 2%. Apa keadaan anda, bekerja sendiri, bersara, mempunyai penarafan kredit yang baik, kami boleh membantu. Flexiblerepayment lebih dari 1 hingga 30 tahun.Hubungi kami di: rechaelfrankloanfirm@gmail.com


   Anda sedang mencari pinjaman panjang atau jangka pendek

   1 Nama Penuh: ............................
   2 Alamat Hubungi: .......................

   3.Negara: .....................

   4.Seks: ...............

   5. Jumlah Pinjaman yang Dibutuhkan: ....................
   6. Tempoh Pinjaman: ...................
   7. Nombor Telefon Langsung: .................

   Banyak Cinta,

   Rechaelfrankloanfirm@gmail.com

   L
   Puan Rechael

   ReplyDelete
  95. * Adakah anda dipaksa secara kewangan?
   ** Adakah anda mencari dana untuk membayar kredit dan hutang?
   ** Adakah anda mencari pembiayaan untuk menubuhkan perniagaan anda sendiri?
   ** Adakah anda memerlukan pinjaman peribadi atau perniagaan untuk pelbagai tujuan?
   ** Adakah anda mencari pinjaman untuk melaksanakan projek besar?

   Kami menawarkan jenis pinjaman berikut

   * Pinjaman Penyatuan Hutang * Pinjaman Perniagaan * Pinjaman Peribadi * Pinjaman Rumah * Kewangan Kereta * Pinjaman Komersil * Pinjaman Pelaburan * Penyatuan Hutang * Perancangan Perniagaan * Kewangan Pembangunan Komersial * Harta Tanah Gadai Janji * Pinjaman Kredit Buruk * Pinjaman komersial * Pinjaman modal kerja * Pinjaman pembinaan * Pinjaman kereta, * Pinjaman Hotel * Pinjaman pelajar

   Kami memberi pinjaman dengan kadar faedah yang rendah sebanyak 2% dan tempoh pinjaman 1 hingga 30 tahun untuk membayar balik pinjaman (selamat dan tidak bercagar). Jangan simpan masalah kewangan anda kepada diri sendiri agar anda tidak menjadi tuan hutang atau tekanan kewangan, sebab itu anda harus menghubungi kami dengan cepat untuk menyelesaikan masalah kewangan anda. Ia akan menjadi sukacita yang hebat kepada kami apabila anda stabil secara kewangan.

   E-mel: michelledouglas899@gmail.com

   ReplyDelete
  96. Halo,
   Nama saya Yuli dari Jakarta Selatan di Indonesia, saya ingin menggunakan medium ini untuk memberi nasihat kepada setiap orang agar berhati-hati dalam mendapatkan pinjaman di sini, sehingga banyak peminjam pinjaman di sini adalah semua penipu dan mereka hanya di sini untuk menipu anda dari wang anda, Saya memohon pinjaman kira-kira 200 juta dari seorang wanita di Dubai dan saya kehilangan kira-kira 10 juta tanpa mengambil pinjaman, mereka bertanya lagi dan sekali lagi untuk kos, saya membayar hampir 10 juta lagi saya tidak mendapat pinjaman,

   Allah adalah kemuliaan, saya bertemu seorang sahabat yang baru saja memohon pinjaman itu, dan dia mendapat pinjaman tanpa tekanan apa pun, jadi dia memperkenalkan saya kepada Puan Olivia Daniel, dan saya memohon 400 juta, saya rasa ini adalah jenaka dan Penipuan, tetapi saya mendapat pinjaman saya kurang dari 24 jam hanya 2% tanpa cagaran. Saya sangat gembira kerana saya selamat daripada mendapat miskin.

   Jadi saya nasihat semua orang di sini yang memerlukan pinjaman untuk dihubungi
   Puan Olivia Daniel, melalui e-mel: (oliviadaniel93@gmail.com)

   Anda masih boleh menghubungi saya jika anda memerlukan maklumat lanjut melalui e-mel: (yuliy3531@gmail.com)

   Sekali lagi terima kasih semua untuk membaca kesaksian saya, dan semoga Allah terus memberkati kita semua dan memberi kita hidup dan kemakmuran

   ReplyDelete
  97. ​​​​​​​​Halo,CABOT FINANCIAL SERVICES kami menyediakan pinjaman untuk peluang seumur hidup. Adakah anda memerlukan pinjaman segera untuk membayar hutang anda atau adakah anda memerlukan pinjaman untuk meningkatkan perniagaan anda? Anda telah ditolak oleh bank dan institusi kewangan lain? Adakah anda memerlukan pinjaman penyatuan atau gadai janji? Mencari lebih banyak lagi kerana kami berada di sini untuk membuat semua masalah kewangan anda menjadi sesuatu yang lalu. Kami memberi pinjaman kepada individu yang memerlukan bantuan kewangan, yang mempunyai kredit buruk atau memerlukan wang untuk membayar bil, untuk melabur dalam perniagaan pada tahap 1.5%. Saya ingin menggunakan medium ini untuk memberitahu anda bahawa kami menyediakan bantuan dan penerima yang boleh dipercayai dan akan bersedia menawarkan pinjaman. Jadi hubungi kami hari ini melalui e-mel: {cabotfinancialservice@gmail.com}

   ReplyDelete
  98. Adakah anda memerlukan pinjaman 100%? Saya boleh memenuhi keperluan kewangan anda dengan masalah pulangan yang lebih sedikit sebab itulah kami membiayai anda hanya 2%. Apa keadaan anda, bekerja sendiri, bersara, mempunyai penarafan kredit yang baik, kami boleh membantu. Flexiblerepayment lebih dari 1 hingga 30 tahun.Hubungi kami di: ceciliagodfreyloanfirm@gmail.com


   Anda sedang mencari pinjaman panjang atau jangka pendek

   1 Nama Penuh: ............................
   2 Alamat Hubungi: .......................

   3.Negara: .....................

   4.Seks: ...............

   5. Jumlah Pinjaman yang Dibutuhkan: ....................
   6. Tempoh Pinjaman: ...................
   7. Nombor Telefon Langsung: .................

   Banyak Cinta,

   Ceciliagodfreyloanfirm

   L
   Mrs: Cecilia

   ReplyDelete
  99. Adakah anda memerlukan pinjaman? Mempunyai bank menafikan anda pinjaman, kami berada di sini untuk membantu anda secara kewangan, untuk mendapatkan pinjaman segera anda dari mana-mana amaun di mana-mana destinasi. Kebahagiaan anda adalah keutamaan kami. Kami memberi pinjaman peribadi, pinjaman komersial dan pinjaman korporat dan semua jenis pinjaman dengan faedah 2% untuk maklumat lanjut sila hubungi kami melalui e-mel (legitloanfirm322@gmail.com)

   ReplyDelete
  100. Adakah anda memerlukan pinjaman segera untuk membayar hutang anda atau anda memerlukan pinjaman untuk membetulkan perniagaan anda? Adakah anda memerlukan pinjaman penyatuan atau gadai janji? Adakah anda telah ditolak oleh bank dan institusi kewangan lain? Cari tidak lebih lagi kerana kami berada di sini untuk membuat semua masalah kewangan anda menjadi sesuatu yang terlupakan !! Kami memberi pinjaman kepada syarikat, entiti swasta dan individu dengan kadar faedah yang rendah dan berpatutan sebanyak 2%. Anda boleh menghubungi kami melalui e-mel melalui: (oliviadaniel93@gmail.com)

   APLIKASI DATA

   1) nama ...........................
   2) Negara .......................
   3) Alamat ......................
   4) Gender ........................
   5) status perkahwinan .............
   6) Kerja ................
   7) Nombor Telefon ...........
   8) kedudukan di tempat kerja .....
   9) pendapatan bulanan ....................
   10) jumlah pinjaman .........
   11) tempoh pinjaman .....
   12) Pinjaman destinasi ..................
   13) Tarikh lahir ........................

   Terima kasih.

   ReplyDelete
  101. Adakah anda memerlukan pinjaman tulen?
   Adakah anda ingin membayar bil anda?
   Adakah anda memerlukan pinjaman peribadi?
   Adakah anda memerlukan apa-apa jenis pinjaman?
   Perlu Perniagaan Pinjaman?

   Anda mahu stabil dari segi kewangan? E-mel: larryellisonfinance@gmail.com

   Isi borang permohonan.
   1) nama penuh:
   2) Negara:
   3) Jumlah Diperlukan:
   4) Tempoh pinjaman:
   5) Nombor telefon:

   E-mel: larryellisonfinance@gmail.com

   ReplyDelete
  102. INI BERITA BAIK ADALAH BENAR !

   Hello semua orang, saya Nur Izzatul Azira Ismail, i am from Malaysia. Saya mahu anda semua tahu bahawa terdapat sebuah syarikat pinjaman boleh dipercayai di sini yang boleh membantu anda menyelesaikan masalah kewangan anda tanpa tekanan dan ramai orang di sini boleh memberi keterangan untuk itu, sila berhati-hati untuk tidak jatuh mangsa ke dalam tangan orang-orang yang salah di sini. Saya telah ditipu, empat kali dan kehilangan kira-kira $ 15,000 untuk yuran pendaftaran, yuran pemindahan, bayaran cukai dan yuran insurans, selepas pembayaran ini saya tidak mendapat pinjaman saya, tetapi mereka meminta saya untuk membayar lagi dan sekali lagi, HINGGA kawan baik dari bandar Jakarta di Indonesia, memperkenalkan saya kepada sebuah syarikat pinjaman yang dikenali sebagai "GLORY LOAN FIRM" mereka menawarkan saya jumlah pinjaman sebanyak $ 50,000usd dalam masa hanya 2 jam permohonan saya itu. Saya terkejut apabila saya mendapat mesej daripada bank CIMB saya dan jumlah yang i digunakan untuk dipindahkan terus kepada saya, tanpa sebarang tekanan atau kelewatan. dan sejak itu saya telah diarahkan sehingga 9 orang dari Malaysia dan indonesia dan mereka semua mendapat pinjaman mereka dan boleh memberi keterangan kepada peluang ini baik dan juga seorang kawan saya dari Cambodia sahaja menerima pinjaman beliau semalam dan kami semua gembira. Jangan duduk dan wacth keruntuhan perniagaan anda, mendapatkan pinjaman tulen hari ini dan menubuhkan diri anda.

   Saya amat teruja untuk membantu negara saya mendapatkan pinjaman daripada sebuah syarikat pinjaman yang boleh dipercayai, anda boleh e-mel saya melalui (utariwirmayaty@gmail.com) atau anda boleh menghubungi syarikat Puan Glory melalui (gloryloanfirm@gmail.com) untuk maklumat lanjut, saya 'm di sini untuk membantu. Tuhan memberkati anda semua.

   ReplyDelete
  103. Halo, semua orang, saya dengan cepat mahu menggunakan media ini untuk berkongsi kesaksian saya tentang bagaimana Tuhan mengarahkan saya kepada peminjam kredit yang benar-benar mengubah hidup saya kemiskinan dengan wanita yang kaya dan kini saya mempunyai kehidupan yang sihat tanpa tekanan dan kesulitan kewangan,

    Selepas berbulan-bulan cuba mendapatkan pinjaman di internet dan saya telah ditipu sebanyak 400 juta, saya menjadi begitu terdesak untuk mendapatkan pinjaman daripada pemberi pinjaman dalam talian yang sah dalam kredit dan tidak akan meningkatkan kesakitan saya, jadi saya memutuskan untuk beralih kepada Kawan saya untuk mendapatkan nasihat tentang bagaimana untuk mendapatkan pinjaman dalam talian, kami membincangkannya dan kesimpulan yang kami berikan kepadanya tentang seorang wanita bernama Puan Theresa yang merupakan Ketua Pegawai Eksekutif Theresa Loan.Company

    Saya memohon jumlah pinjaman (800 juta) dengan kadar faedah yang rendah sebanyak 2%, jadi pinjaman itu diluluskan dengan mudah tanpa tekanan dan semua persiapan dibuat atas pemindahan kredit, disebabkan oleh fakta bahawa ia tidak memerlukan cagaran untuk pemindahan Pinjaman, saya hanya diberitahu untuk mendapatkan sijil perjanjian lesen mereka untuk memindahkan kredit saya dan dalam masa kurang dari dua jam wang pinjaman telah dimasukkan ke dalam akaun bank saya.

   Saya fikir ia adalah satu jenaka sehingga saya menerima panggilan dari bank saya bahawa akaun saya telah dikreditkan dengan jumlah 800 juta. Saya sangat gembira bahawa akhirnya Tuhan menjawab doa saya dengan memerintahkan peminjam saya dengan kredit sebenar saya, yang boleh memberikan keinginan hatiku.

   Ramai terima kasih kepada Puan Theresa untuk membuat kehidupan yang adil untuk saya, jadi saya cadangkan sesiapa yang berminat untuk mendapatkan pinjaman untuk menghubungi Ms. Theresa melalui e-mel Theresaloancompany@gmail.com untuk maklumat lanjut tentang cara mendapatkan pinjaman anda,

   Jadi terima kasih banyak kerana anda mengambil masa anda membaca tentang kejayaan saya dan saya berdoa Tuhan akan melakukan kehendak-Nya dalam hidup anda.
   Saya bernama martini, anda boleh menghubungi saya untuk lebih banyak rujukan melalui e-mel saya: martinimarais1986@gmail.com atau fatma melalui feyzilfatma@gmail.com. terima kasih

   ReplyDelete
  104. Adakah anda memerlukan pinjaman 100%? Saya boleh memenuhi keperluan kewangan anda dengan masalah pulangan yang lebih sedikit sebab itulah kami membiayai anda hanya 2%. Apa keadaan anda, bekerja sendiri, bersara, mempunyai penarafan kredit yang baik, kami boleh membantu. Flexiblerepayment lebih dari 1 hingga 30 tahun.Hubungi kami di: rechaelfrankloanfirm@gmail.com   Anda sedang mencari pinjaman panjang atau jangka pendek

   1 Nama Penuh: ............................
   2 Alamat Hubungi: .......................

   3.Negara: .....................

   4.Seks: ...............

   5. Jumlah Pinjaman yang Dibutuhkan: ....................
   6. Tempoh Pinjaman: ...................
   7. Nombor Telefon Langsung: .................

   Banyak Cinta,

   Rechaelfrankloanfirm@gmail.com

   L
   Mrs: Rechael

   ReplyDelete
  105. Hari yang baik,
   Adakah anda memerlukan pinjaman segera ??? Eversurecashfirm sebuah syarikat kewangan yang boleh dipercayai, menyediakan semua jenis tawaran pinjaman, tawaran pinjaman murah yang murah, dengan kadar faedah yang rendah dan syarat yang memuaskan. Kembali ke Eversurecash Pinjaman syarikat dengan jumlah pinjaman Tempoh permintaan segera. Penalti Bayaran Balik. Pinjaman bercagar dan tidak bercagar. Kami menawarkan tempoh kredit kredit buruk yang mencukupi. Perlanggaran terhadap penyelesaian kredit yang buruk berlaku sekarang Hanya Hubungi syarikat yang sah dan berlesen ini, unitycredit111@gmail.com untuk maklumat lanjut

   ReplyDelete
  106. Saya membawa kabar baik kepada kamu semua rakyat Indonesia saya di platform ini, Allah telah benar-benar setia kepada saya dan seluruh rumah saya bertahan sejak Ogos 2017, kesaksian saya dan kabar baik saya seperti ini,
   Nama saya Haerul, seorang Muslim dalam agama dan saya berasal dari Bandung, Indonesia
   Saya pemasar dan juga penasihat perniagaan di syarikat tempat saya bekerja, dan anda juga boleh menghubungi saya melalui e-mel saya: (haerulh160@gmail.com). Saya ingin menggunakan platform ini untuk memaklumkan kepada semua warganegara Indonesia mengenai apa yang telah dilakukan oleh syarikat pinjaman Puan Olivia Daniel kepada saya. Platform ini adalah untuk memaklumkan mereka yang memerlukan dan mencari pinjaman ikhlas untuk berhati-hati kerana internet dan blog penuh dengan syarikat pinjaman palsu dan penipuan yang hanya di sini untuk merobohkan wang susah payah anda.

   Seperti yang anda lihat dalam gambar profil saya, saya berada dalam hutang besar dan saya memutuskan untuk mencari pinjaman dalam talian untuk membayar hutang saya dan saya menghubungi syarikat pinjaman dari syngapore yang pada bulan Mac 2017, dan saya ditipu oleh pemilik syarikat dengan meminta saya membayar banyak bayaran, saya membayar dan akhirnya saya tidak mendapat pinjaman, saya kehilangan kira-kira 20 juta kepada sebuah syarikat pinjaman palsu di syngapore kerana saya memohon pinjaman sebanyak 900 juta dan dengan semua yuran yang saya bayar Saya tidak mendapat pinjaman dan saya sangat kecewa dan saya dipecat dari pekerjaan saya di syarikat yang saya bekerja kerana saya juga mengambil pinjaman dari syarikat yang saya bekerja dan saya bangkrut dan bosan dengan kehidupan.

   Jadi Allah sangat baik, saya berdoa dan Allah mengarahkan saya kepada seorang hamba dan pada hari yang setia ini 17 Ogos 2017, saya sedang melayari internet ketika saya mendapati kesaksian wanita Indonesia dengan nama Yuli melalui email: (yuliy3531@gmail.com)
   Siapa dari Jakarta Selatan di Indonesia, bagaimana Allah mengubah kehidupan finansinya melalui sebuah syarikat pinjaman dan dia meminta saya menghubungi e-mail ibu Olivia Daniel: (oliviadaniel93@gmail.com) dan dia memperkenalkan saya kepada ibu Olivia Daniel dan dia memberiku keberanian dan Saya memohon pinjaman daripada ibu Olivia Daniel dan saya menerima pinjaman yang saya telah cari selama ini dan Allah akan terus memberkati Yuli untuk memperkenalkan saya

   ReplyDelete
  107. All_States Loan Grants adalah salah satu perusahaan pinjaman independen terkemuka di seluruh dunia. Ini dibiayai dengan baik, dengan basis modal di All States Bank. Kami mapan dan selama bertahun-tahun telah mengembangkan pemahaman yang baik tentang kebutuhan dan kebutuhan individu. Kami berkomitmen untuk memperlakukan pelanggan kami dengan adil dan menawarkan layanan profesional, ramah dan membantu. Prosedur kami dirancang agar sesuai dengan Anda, untuk memastikan bahwa kami menawarkan produk yang sesuai dengan kondisi Anda, formalitas dikurangi seminimal mungkin, dan bersamaan dengan pendekatan fleksibel untuk setiap program, pastikan Anda menyelesaikan permintaan pinjaman Anda. Kami telah membantu pelanggan mengubah dan memperbaiki kehidupan dan bisnis mereka selama lebih dari 25 tahun dan kami benar-benar mandiri, kami berada dalam posisi yang unik untuk menawarkan berbagai pinjaman untuk semua jenis bisnis dan individu. Tujuan kami adalah untuk memenuhi kebutuhan finansial Anda dan kepuasan Anda sangat penting bagi kami. Itu sebabnya kami harus memberikan pinjaman dengan suku bunga serendah 2%.
   Tolong, kembali kepada kami hari ini jika Anda tertarik dengan layanan kami.
   E-mail: hakeemabdul.loangrants@gmail.com
   Nomor Telepon: +1 (804) 859-5285

   Hakeem Abdulrashid
   Agen Pinjaman,
   All_States Hibah Pinjaman

   ReplyDelete
  108. Adakah anda sedang mencari pinjaman? Kami menawarkan pinjaman yang dirancang untuk memenuhi keperluan kewangan dan peribadi anda Pinjaman perniagaan dengan skim kelulusan pinjaman cepat. Kami meminjam wang dari mereka yang memerlukan bantuan kewangan, kami memberi kredit kepada orang yang mempunyai kredit buruk atau memerlukan wang untuk membayar bil, untuk melabur dalam perniagaan. Anda tidak perlu bimbang, kerana anda berada di tempat yang betul, saya menawarkan pinjaman dengan kadar faedah yang rendah sebanyak 2%, jadi jika anda memerlukan pinjaman, saya ingin anda menghubungi saya di alamat e-mel ini: gloriasloancompany @ gmail. com / Nombor whatspp: +16106341142
   MAKLUMAT PERMOHONAN PINJAMAN YANG DIPERLUKAN:
   1) Nama penuh: ............
   2) Seks: .................
   3) Umur: ........................
   4) Negara: .................
   5) Nombor Telefon: ........
   6) Pekerjaan: ..............
   7) Pendapatan: ......
   8) Jumlah Pinjaman Diperlukan: .....
   9) Tempoh pinjaman: ...............
   10) Tujuan pinjaman: ...........

   ReplyDelete
  109. Adakah anda sedang mencari pinjaman? Kami menawarkan pinjaman yang dirancang untuk memenuhi keperluan kewangan dan peribadi anda Pinjaman perniagaan dengan skim kelulusan pinjaman cepat. Kami meminjam wang dari mereka yang memerlukan bantuan kewangan, kami memberi kredit kepada orang yang mempunyai kredit buruk atau memerlukan wang untuk membayar bil, untuk melabur dalam perniagaan. Anda tidak perlu bimbang, kerana anda berada di tempat yang betul, saya menawarkan pinjaman dengan kadar faedah yang rendah sebanyak 2%, jadi jika anda memerlukan pinjaman, saya ingin anda menghubungi saya di alamat e-mel ini: gloriasloancompany @ gmail. com / Nombor whatspp: +16106341142
   MAKLUMAT PERMOHONAN PINJAMAN YANG DIPERLUKAN:
   1) Nama penuh: ............
   2) Seks: .................
   3) Umur: ........................
   4) Negara: .................
   5) Nombor Telefon: ........
   6) Pekerjaan: ..............
   7) Pendapatan: ......
   8) Jumlah Pinjaman Diperlukan: .....
   9) Tempoh pinjaman: ...............
   10) Tujuan pinjaman: ...........

   ReplyDelete
  110. Adakah anda memerlukan pinjaman untuk sebenar? Adakah anda pernah ditolak oleh mana-mana pertubuhan kewangan, bank dan perusahaan kewangan lain? Jika ya, bimbang lagi kerana syarikat pinjaman @ ROSSA STANLEY, kami adalah syarikat kewangan berpengalaman yang menyediakan pinjaman korporat, kepada badan korporat dan orang awam pada kadar faedah sebanyak 2%. Kami mempunyai akses kepada kumpulan tunai untuk memberi kepada syarikat dan mereka yang mempunyai rancangan untuk memulakan perniagaan tidak kira betapa kecil.Kami yakin bahawa kebajikan dan keselesaan anda adalah keutamaan kami yang optimum, mengapa kami berada di sini untuk menjaga pemprosesan pinjaman anda . Berhubung dengan perkhidmatan pelanggan kami

     E-mel: Rossastanleyloancompany@gmail.com
     Viber: +15186756750
     Instagram: Rossamikefavor
     Twitter: Rossastanlyloan

     Untuk tindak balas yang cepat dan pantas ....
    
   Sila isi borang permohonan di bawah:

                                                      DATA PEMOHON:

   1. Nama
   2. negara
   3. Alamat
   4. Jantina
   5. Kerja
   6. Jawatan di tempat kerja
   7. Pendapatan bulanan
   8. Jumlah pinjaman yang diperlukan
   9. Tempoh pinjaman
   10. Agama
   11. Pernahkah anda memohon sebelum dan ditolak? Jika ya
   12. jika anda telah ditolak berikan alasan .............................. .......... ..
        ............................. ..................... ..........
        ............................. ..................... ..........
        ............................. ..................... ..........
        ............................. ..................... ..........
    
    
    
                                        Kami berada di sini untuk keperluan kewangan anda

   ReplyDelete
  111. adakah anda memerlukan pinjaman tulen untuk tujuan perniagaan atau membayar hutang anda hubungi Encik Kellie Wilson sekarang untuk pinjaman tulen melalui e-mel: Oceanicfinance113@gmail.com atau +1 (267) 725-7570

   ReplyDelete
  112. Selamat hari semua orang,

   Ini untuk memberi tahu masyarakat umum bahwa ONE BILLION RISING FUND saat ini menawarkan Pinjaman jangka panjang dan jangka pendek kepada badan-badan perusahaan dan koperasi yang secara serius memerlukan dukungan finansial untuk meningkatkan bisnis atau kebutuhan keuangan lainnya dengan tingkat suku bunga rendah. untuk segala bentuk pinjaman keuangan, di bagian manapun di dunia Ini terjangkau, dengan suku bunga rendah, fasilitas dijamin, Mari kita memiliki aplikasi Anda sekarang dengan rincian Anda untuk diproses lebih lanjut hubungi kami dengan informasi berikut di bawah ini.
   via email: onebillionrisingfund@gmail.com
   BBM: D8E814FC
   kami menawarkan pinjaman dalam berbagai mata uang

   DOLLAR
   POUND
   EURO
   YEN
   IDR

   hubungi kami sekarang

   ReplyDelete
  113. Halo sayang

   "Terapkan untuk pinjaman cepat dan terjangkau di Global Yayasan Dana
   .
   Apakah Anda membutuhkan pinjaman atau telah pada gilirannya oleh bank Anda sebelum ini adalah kesempatan Anda mencari tawaran semua jenis pinjaman dan kredit komersial, kredit mobil, pinjaman usaha, modal ventura, pinjaman untuk perumahan atau pinjaman pilihan Anda pada tingkat bunga rendah orang yang tertarik harus menghubungi kami di alamat email ini: globalfundfoundation9@gmail.com
   BBM: D8633B93

   ReplyDelete
  114. Assalamu'alikum Warahmatullahi Wabarakatuh

   InshyaAllah, Kantor Pinjaman Iskandar Lestari memberikan semua yang telah kehilangan harapan finansial untuk mendapatkan kembali status keuangan mereka melalui pinjaman segala jenis. Jangan ragu untuk menghubungi kami melalui email kami: ((iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)) karena Anda akan menikmati Persentase Bunga Persentase Tahunan terendah, di bawah bimbingan tim staf yang ramah siapa yang peduli dengan Anda dan keluarga Anda, karena Anda pasti mendapatkan pinjaman yang nyata dan asli dalam waktu kurang dari 73 jam berapa anda membutuhkan dana untuk proyek anda? bisnis expasion pembayaran hutang? Tambahan modal untuk hal-hal yang tidak disebutkan di sini dengan ISKANDAR LOAN FIRM Anda bisa mengatakan Alhamdulillah(الحمد لله) , karena kami adil, jujur, dapat dipercaya, sopan, dan tentu saja murah hati dalam pelayanan kami jika Anda ingin menghubungi ibu secara langsung, Anda dapat melakukannya melalui BBM INVITE: {D8980E0B} Assalamu'alaikum wr wb, Allahu Akbar ....... Allahu Akbar ........ Allahu Akbar

   ReplyDelete
  115. Berikut adalah penyelesaian terbaik untuk kebebasan kewangan, membuat tahun anda berjaya dengan melawat perkhidmatan pinjaman christian christian di mana anda boleh mendapatkan pinjaman untuk memulakan perniagaan impian anda tanpa tekanan dan mendapatkan pinjaman anda diluluskan dalam beberapa hari .. Adakah anda sedang mencari pinjaman ? Atau adakah anda telah menolak pinjaman oleh bank atau institusi kewangan untuk satu atau lebih sebab? Anda mempunyai tempat yang tepat untuk penyelesaian pinjaman anda di sini! Kami memberi pinjaman kepada syarikat dan individu pada kadar faedah yang rendah dan berpatutan sebanyak 2%. Sila hubungi kami melalui e-mel hari ini melalui christianmorganloanservices@gmail.com

   DATA PEMOHON:

       1) Nama Penuh:
       2) Negara:
       3) Alamat:
       4) Negara:
       5) Seks:
       6) Status Perkahwinan:
       7) Kerja:
       8) Nombor Telefon:
       9) Kedudukan di tempat kerja:
       10) Pendapatan bulanan:
       11) Jumlah Pinjaman yang Dibutuhkan:
       12) Tempoh Pinjaman:
       13) Pinjaman Faedah:
       14) Agama:
       15) Pernahkah anda memohon sebelum ini?
       16) Tarikh lahir;

   Terima kasih,
   Ibu Christian

   ReplyDelete
  116. Tawaran Pinjaman Di Sini Memohon Sekarang Dengan Maklumat Adakah anda seorang lelaki atau wanita perniagaan? Adakah anda dalam sebarang tekanan kewangan atau adakah anda memerlukan dana untuk memulakan perniagaan anda sendiri? Adakah Anda Perlu menyelesaikan pinjaman Utang anda atau membayar bil anda atau memulakan perniagaan yang bagus? Adakah anda mempunyai skor kredit yang rendah dan anda mendapati sukar untuk mendapatkan pinjaman dari bank tempatan dan institusi kewangan lain. balas sekarang untuk maklumat lanjut

   E-mel hanya melalui: elizabethmorganhelpss@gmail.com

   ReplyDelete
  117. Halo

   Apakah Anda seorang investor, Pemilik Bisnis, Pengusaha, Kontraktor, Petani, Memulai e.t.c? Mungkin Anda memerlukan dana untuk membeli properti, memperbaiki / membalikkan, memperbaiki layanan / bangunan Anda mencari tempat yang dapat menjamin Anda meminjamkan sebagian dari jumlah yang Anda butuhkan (Annisa Ahmad) ke sini untuk membantu mereka yang membutuhkan tujuan arsip keuangan mereka, Kami berinvestasi di properti, proyek / bisnis dan juga menawarkan semua jenis pinjaman berbunga rendah. Tarif, kepada orang-orang yang tertarik dari negara manapun dengan tingkat kredit apakah Anda ditolak oleh bank lain atau kreditur? Kami dapat menawarkan pinjaman yang Anda butuhkan dengan harga terjangkau, kami juga membutuhkan layanan dari Pialang yang bisa merujuk orang-orang yang membutuhkan bantuan keuangan dan kami membayar setiap bulan untuk layanan Anda menghubungi kami melalui email di bawah ini jika Anda tertarik dengan pinjaman atau persyaratan. Investor
   Email: (annisaahmadlaoncompany@gmail.com)

   ReplyDelete
  118. Cara Baik untuk Meminjam Wang

   Adakah anda memerlukan pinjaman peribadi kredit yang adil? Kami mempunyai semuanya! Ingin meminjam wang, tetapi mempunyai skor kredit kurang sempurna? Kami masih mengesyorkan beralih kepada kami. Pengguna dalam semua situasi kredit dan latar belakang sosial dengan mudah dapat mencari penyelesaian kewangan yang cepat dengan bantuan kami.

   Bantuan wang kecemasan - adalah kepakaran kami!

   Berjuta-juta orang telah memilih untuk mengubah keadaan kewangan peribadi mereka. Adakah anda bersedia untuk membuat pilihan yang tepat?

   Lambat Terapkan Sekarang dan Dapatkan Dana

   Firma Kewangan Remedy adalah tempat di mana ia mungkin untuk mendapatkan wang yang anda perlukan dalam masa 24 jam atau lebih. Kami boleh didapati sepanjang masa, jadi tidak perlu risau tentang apa-apa perbelanjaan yang tidak dijangka. Lupakan skor kredit miskin anda, sebagai peminjam pinjaman dalam talian kami akan mencari penyelesaian kewangan untuk kes anda. Kami adalah # 1 ketika datang ke semua sumber pinjaman dalam talian! Hubungi kami remedyfinancefirm@gmail.com

   ReplyDelete
  119. Adakah anda memerlukan pinjaman? Anda telah ditolak oleh Bank-Bank dan anda ingin mendapatkan pinjaman untuk memenuhi semua keperluan anda? tak ada masalah. Tanpa mengambil kira keadaan kewangan anda, kami menawarkan pinjaman gadai janji, pinjaman Perniagaan, pinjaman peribadi, kami menawarkan pinjaman untuk perkongsian lain-lain tawaran awam dan persendirian, hartanah, kewangan dan lain-lain. Kami menawarkan pinjaman pada jangka panjang dan pendek. kita profesional boleh dipercayai, cekap dan berpengalaman mengenai kewangan yang memberi tumpuan kepada kejayaan anda. Matlamat kami adalah untuk menyediakan penyelesaian pinjaman yang terbaik dalam bidang perkhidmatan pinjaman bagi pelanggan-pelanggan kami. Kami memberi kelulusan segera jika berbaloi, hubungi saya melalui alamat e-mel peribadi saya pada:Email:westlakefinance@usa.com hari

   ReplyDelete
  120. Halo,
   Saya Puan Cindy Maria yang bekerja di bawah asas pinjaman katolik, kami memberikan pinjaman peluang masa hidup. Adakah anda memerlukan pinjaman segera untuk membersihkan hutang anda atau adakah anda memerlukan pinjaman modal untuk meningkatkan perniagaan anda? Adakah anda telah ditolak oleh bank dan institusi kewangan lain? Adakah anda memerlukan penyatuan atau pinjaman gadai janji? Lihatlah lagi, kerana kita berada di sini untuk semua masalah kewangan anda. Kami telah menyediakan pembiayaan untuk orang yang memerlukan bantuan kewangan, yang mempunyai kredit buruk atau yang memerlukan wang untuk membayar bil, untuk melabur dalam perniagaan pada kadar 3%. Saya ingin menggunakan media ini untuk memaklumkan orang ramai bahawa kami menyediakan bantuan yang boleh dipercayai dan benefisiari dan kami akan bersedia menawarkan pinjaman kepada anda. Kirimkan kami mel: (cindymarialoan@gmail.com)

   ReplyDelete
  121. Selamat siang

   ini adalah dasar dana global, kami memberikan pinjaman per pendanaan proyek tahunan 100% dengan pinjaman aman dan tidak aman yang tersedia kami dijamin dalam memberikan layanan keuangan untuk banyak klien kami dengan paket pinjaman fleksibel kami pinjaman dapat diproses dan dana ditransfer ke peminjam dalam waktu sesingkat mungkin kita beroperasi di bawah persyaratan yang jelas dan mudah dipahami dan kami menawarkan pinjaman kepada semua jenis untuk tertarik klien perusahaan perusahaan dan semua jenis organisasi bisnis, individu swasta dan investor real estate hanya menghubungi kami dengan nama di bawah Jika Anda sedang melihat bagaimana mendapatkan pinjaman hubungi kami kami dapat membantu Anda keluar EMAIL: globalfundfoundation9@gmail.com
   BBM: D8633B93

   ReplyDelete
  122. Selamat siang

   ini adalah dasar dana global, kami memberikan pinjaman per pendanaan proyek tahunan 100% dengan pinjaman aman dan tidak aman yang tersedia kami dijamin dalam memberikan layanan keuangan untuk banyak klien kami dengan paket pinjaman fleksibel kami pinjaman dapat diproses dan dana ditransfer ke peminjam dalam waktu sesingkat mungkin kita beroperasi di bawah persyaratan yang jelas dan mudah dipahami dan kami menawarkan pinjaman kepada semua jenis untuk tertarik klien perusahaan perusahaan dan semua jenis organisasi bisnis, individu swasta dan investor real estate hanya menghubungi kami dengan nama di bawah Jika Anda sedang melihat bagaimana mendapatkan pinjaman hubungi kami kami dapat membantu Anda keluar EMAIL: globalfundfoundation9@gmail.com
   BBM: D8633B93

   ReplyDelete
  123. Halo, saya adalah Mr. Francis wood, pemberi pinjaman pinjaman peribadi
   memberikan peluang peluang kehidupan masa.
   Adakah anda memerlukan pinjaman dengan segera untuk membayar hutang anda atau anda memerlukan pinjaman
   untuk meningkatkan perniagaan anda?
   Anda telah ditolak oleh
   bank dan institusi kewangan lain?
   Adakah anda memerlukan pinjaman atau penyatuan gadai janji?
   melihat semula kerana kita berada di sini untuk membuat semua masalah kewangan anda
   masa lalu. Kami memberi pinjaman kepada individu
   memerlukan bantuan kewangan, yang mempunyai kredit buruk atau memerlukan uang
   untuk membayar bil, untuk melabur pada perniagaan pada kadar 2%. Saya mahu menggunakannya
   sederhana untuk memberitahu anda bahawa kami menyediakan bantuan yang boleh dipercayai dan benefisiari dan
   akan bersedia menawarkan pinjaman.Jadi hubungi kami hari ini melalui e-mel:
   Data franciswoodloancompany@gmail.com BORROWER 'S
    1) Nama Penuh: ............................................. ..........
    2) Negeri: .............................................. .............
    3) Alamat: .............................................. ............
    4) Negara: .............................................. ................
    5) Seks: .............................................. ..................
    6) Status Perkahwinan: ............................................. ....
    7) Pekerjaan: .............................................. .......
    8) Nombor Telefon: ............................................. ...
    9) Kedudukan semasa di tempat kerja: .....................
    10) Pendapatan bulanan: .............................................
    11) Jumlah Pinjaman yang Dibutuhkan: .....................................
    12) Tempoh Pinjaman: ............................................. ...
    13) Tujuan Pinjaman: ............................................
    14) Agama: .............................................. ..........
    15) Adakah anda memohon sebelum .................................
    Terima kasih, Encik. Kayu Francis.

   ReplyDelete

  124. Good Way to Borrow Money

   Do you need a fair credit personal loan? We have it all! Looking to borrow money, but have a less-than-perfect credit score? We still recommend turning to us. Consumers in all credit situations and social backgrounds can easily find a fast financial solution with our help. Emergency money help - is our specialty!

   Millions of people have chosen to change their personal finance situation. Are you ready to make a right choice?

   Apply Now and Get the Funds Sooner

   Remedy Finance Firm is the place where it is possible to get the money you need within 24 hours or so. We are available round-the-clock, so no need to worry about any unexpected expenses. Forget about your poor credit score, as the loans online lenders we work with will always try to find a financial solution for your case. We are #1 when it comes to all source of loans online! Contact us (remedyfinancefirm@gmail.com)

   ReplyDelete
  125. Adakah anda sedang mencari pinjaman? Kami menawarkan pinjaman yang dirancang untuk memenuhi keperluan kewangan dan peribadi anda Pinjaman perniagaan dengan skim kelulusan pinjaman cepat. Kami meminjam wang dari mereka yang memerlukan bantuan kewangan, kami memberi kredit kepada orang yang mempunyai kredit yang buruk atau memerlukan wang untuk membayar bil, untuk melabur dalam perniagaan ini. Anda tidak perlu bimbang, kerana anda berada di tempat yang betul, saya menawarkan pinjaman dengan kadar faedah yang rendah sebanyak 2%, jadi jika anda memerlukan pinjaman, saya ingin anda menghubungi saya hanya di alamat e-mel ini: gloriasloancompany @ gmail .com / Number Whatspp: + 1 (267) 527-9742
   PERMOHONAN MAKLUMAT KREDIT YANG DIPERLUKAN:
   1) Nama penuh: ............
   2) Jantina: .................
   3) Umur: ........................
   4) Negara: .................
   5) Nombor Telefon: ........
   6) Kerja: ..............
   7) Pendapatan: ......
   8) Jumlah Pinjaman Diperlukan: .....
   9) Tempoh pinjaman: ...............
   10) Alasan pinjaman: ...........
   11) Adakah anda memohon dan telah ditolak? Kalau begitu........

   ReplyDelete
  126. Adakah anda sedang mencari pinjaman? Kami menawarkan pinjaman yang dirancang untuk memenuhi keperluan kewangan dan peribadi anda Pinjaman perniagaan dengan skim kelulusan pinjaman cepat. Kami meminjam wang dari mereka yang memerlukan bantuan kewangan, kami memberi kredit kepada orang yang mempunyai kredit yang buruk atau memerlukan wang untuk membayar bil, untuk melabur dalam perniagaan ini. Anda tidak perlu bimbang, kerana anda berada di tempat yang betul, saya menawarkan pinjaman dengan kadar faedah yang rendah sebanyak 2%, jadi jika anda memerlukan pinjaman, saya ingin anda menghubungi saya hanya di alamat e-mel ini: gloriasloancompany @ gmail .com / Number Whatspp: + 1 (267) 527-9742
   PERMOHONAN MAKLUMAT KREDIT YANG DIPERLUKAN:
   1) Nama penuh: ............
   2) Jantina: .................
   3) Umur: ........................
   4) Negara: .................
   5) Nombor Telefon: ........
   6) Kerja: ..............
   7) Pendapatan: ......
   8) Jumlah Pinjaman Diperlukan: .....
   9) Tempoh pinjaman: ...............
   10) Alasan pinjaman: ...........
   11) Adakah anda memohon dan telah ditolak? Kalau begitu........

   ReplyDelete
  127. saya ingin kembali semua kemuliaan kepada Allah SWT atas apa yang dia gunakan Ibu Rossa lakukan dalam hidup saya, nama saya adalah Mira Binti muhammad dari klang di malaysia, saya seorang janda dengan 2 anak, suami saya mati dalam kemalangan kereta dan sejak itu kehidupan menjadi sangat kasar bagi saya dan keluarganya dan saya telah cuba untuk mendapatkan pinjaman dari bank-bank di sini di malaysia dan saya dinafikan dan ditolak kerana saya tidak mempunyai cagaran dan tidak boleh mendapatkan pinjaman dari bank dan saya sangat sedih
   pada hari ini yang setia ketika saya melalui internet, saya melihat kesaksian Annisa berkarya tentang bagaimana dia mendapat pinjaman dari Ibu Rossa dan saya menghubunginya untuk bertanya tentang ibu Rossa dan betapa benarnya pinjaman dari ibu Rossa dan dia memberitahu saya memang benar dan saya menghubungi Ibu Rossa dan memohon pinjaman dan pinjaman saya diproses dan diluluskan dan dalam masa 24 jam saya mendapat amaran wang pinjaman saya dalam akaun saya dan ketika saya menyemak akaun saya pinjaman saya utuh dan saya sangat gembira dan saya telah bersumpah bahawa mana-mana syarikat yang meminjamkan pinjaman saya akan memberi keterangan mengenai syarikat itu, jadi saya ingin menggunakan ini medium untuk memberi nasihat kepada semua orang yang memerlukan pinjaman untuk menghubungi ibu Rossa melalui e-mel: rossastanleyloancompany@gmail.com dan anda boleh juga menghubungi saya melalui e-mel saya: mirabintimuhammed@gmail.com untuk maklumat dan juga kawan saya Annisa Barkarya melalui e-melnya: annisaberkarya@gmail.com

   ReplyDelete
  128. Adakah anda sedang mencari pinjaman? Kami menawarkan pinjaman yang dirancang untuk memenuhi keperluan kewangan dan peribadi anda Pinjaman perniagaan dengan skim kelulusan pinjaman cepat. Kami meminjam wang untuk mereka yang memerlukan bantuan kewangan, kami memberikan kredit kepada orang yang mempunyai kredit buruk atau memerlukan wang untuk membayar bil, untuk melabur dalam perniagaan ini. Anda tidak perlu bimbang, kerana anda berada di tempat yang betul, GLORIA S LOAN COMPANY menawarkan pinjaman dengan kadar faedah yang rendah sebanyak 2%, jadi jika anda memerlukan pinjaman, saya ingin anda menghubungi GLORIA S LOAN COMPANY hanya pada alamat e-mel: gloriasloancompany@gmail.com / Nombor Whatspp: + 1 (267) 527-9742
   PERMOHONAN MAKLUMAT KREDIT YANG DIPERLUKAN:
   1) Nama penuh: ............
   2) Jantina: .................
   3) Umur: ........................
   4) Negara: .................
   5) Nombor Telefon: ........
   6) Kerja: ..............
   7) Pendapatan: ......
   8) Jumlah Pinjaman Diperlukan: .....
   9) Tempoh pinjaman: ...............
   10) Alasan pinjaman: ...........
   11) Adakah anda memohon dan telah ditolak? Kalau begitu........

   ReplyDelete
  129. Adakah anda sedang mencari pinjaman? Kami menawarkan pinjaman yang dirancang untuk memenuhi keperluan kewangan dan peribadi anda Pinjaman perniagaan dengan skim kelulusan pinjaman cepat. Kami meminjam wang untuk mereka yang memerlukan bantuan kewangan, kami memberikan kredit kepada orang yang mempunyai kredit buruk atau memerlukan wang untuk membayar bil, untuk melabur dalam perniagaan ini. Anda tidak perlu bimbang, kerana anda berada di tempat yang betul, GLORIA S LOAN COMPANY menawarkan pinjaman dengan kadar faedah yang rendah sebanyak 2%, jadi jika anda memerlukan pinjaman, saya ingin anda menghubungi GLORIA S LOAN COMPANY hanya pada alamat e-mel: gloriasloancompany@gmail.com / Nombor Whatspp: + 1 (267) 527-9742
   PERMOHONAN MAKLUMAT KREDIT YANG DIPERLUKAN:
   1) Nama penuh: ............
   2) Jantina: .................
   3) Umur: ........................
   4) Negara: .................
   5) Nombor Telefon: ........
   6) Kerja: ..............
   7) Pendapatan: ......
   8) Jumlah Pinjaman Diperlukan: .....
   9) Tempoh pinjaman: ...............
   10) Alasan pinjaman: ...........
   11) Adakah anda memohon dan telah ditolak? Kalau begitu........

   ReplyDelete
  130. Nama saya Cik Maria Pedro, pengurus cawangan JAMINAN WARANTI. Adakah anda memerlukan pinjaman segera untuk membayar hutang anda, adakah anda memerlukan pinjaman untuk memperbaiki perniagaan anda, adakah anda memerlukan pinjaman penyatuan, gadai janji atau keperluan lain? Adakah anda telah ditolak oleh bank dan institusi kewangan lain? Ketahui lebih lanjut kerana kami berada di sini untuk membuat semua masalah kewangan anda berlaku pada masa lalu !!! Kami memberi kredit kepada syarikat, entiti dan individu yang mempunyai kedudukan yang baik dengan kadar faedah yang rendah dan berpatutan untuk tempoh tetap 1-30 tahun dan tempoh enam bulan sebelum permulaan ansuran bulanan. Anda boleh menghubungi kami melalui e-mel melalui: (mariapedroguaranteetrustloan@gmail.com)

   APLIKASI DATA

   1) nama:
   2) Negara:
   3) Alamat:
   4) Jantina:
   5) Status perkahwinan:
   6) Pekerjaan:
   7) Nombor Telefon:
   8) kedudukan di tempat kerja:
   9) pendapatan bulanan:
   10) Jumlah pinjaman:
   11) Tempoh Pinjaman:
   12) Pinjaman objektif:
   13) Tarikh Lahir:
   Terima kasih

   ReplyDelete
  131. Halo,
   nama saya ialah Siti Aminah dari Indonesia, saya cadangkan semua orang di sini harus berhati-hati, kerana terdapat banyak peminjam pinjaman palsu di internet, tetapi mereka masih merupakan yang benar dalam syarikat pinjaman palsu. Saya telah ditipu oleh 4 peminjam pinjaman yang berbeza, saya kehilangan banyak wang kerana saya sedang mencari pinjaman dari syarikat mereka. Saya hampir mati dalam proses kerana saya telah ditangkap oleh orang kerana berada dalam hutang.

   Saya hampir berputus asa sehingga saya meminta nasihat seorang kawan yang memperkenalkan saya kepada peminjam pinjaman asal dan syarikat yang sangat dipercayai iaitu Ibu Alicia Radu yang mendapat pinjaman saya 800 juta rupiah Indonesia dalam Kurang dari 24 jam Tanpa tekanan dan kadar faedah yang rendah sebanyak 2%. Saya sangat terkejut ketika memeriksa akaun bank saya dan mendapati jumlah pinjaman yang saya minta telah dipindahkan ke akaun bank saya tanpa sebarang kelewatan atau kekecewaan jadi saya berjanji bahawa saya akan berkongsi berita baik agar orang dapat mendapatkan pinjaman dengan mudah tanpa tekanan dari Ibu Alicia Radu

   Saya mahu anda mempercayai Ibu Alicia Radu dengan sepenuh hati kerana dia sangat membantu dalam hidup saya dan kehidupan kewangan saya. Anda harus menganggap diri anda sangat bertuah kerana mempunyai peluang untuk membaca kesaksian ini hari ini. Jadi, jika anda memerlukan pinjaman, hubungi ibu Alicia Radu melalui e-mel: (aliciaradu260@gmail.com)
   Anda juga boleh menghubungi saya melalui e-mel saya: (sitiaminah6749@gmail.com) jika anda memerlukan maklumat mengenai bagaimana saya mendapatkan pinjaman saya dari Ibu Alicia Radu, anda sangat bebas untuk menghubungi saya dan saya dengan senang hati akan menjawab anda kerana anda juga boleh membantu yang lain selepas anda menerima pinjaman anda.

   ReplyDelete
  132. Assalamualaikum
   Nama saya Aditya Aulia saya mengalami trauma keuangan karena saya ditipu dan ditipu oleh banyak perusahaan pinjaman online dan saya pikir tidak ada yang baik bisa keluar dari transaksi online tapi semua keraguan saya segera dibawa untuk beristirahat saat teman saya mengenalkan saya. untuk Ibu Iskandar pada awalnya saya pikir itu masih akan menjadi permainan bore yang sama saya harus memaksa diri untuk mengikuti semua proses karena mereka sampai pada kejutan terbesar saya setelah memenuhi semua persyaratan karena permintaan oleh proses saya bisa mendapatkan pinjaman sebesar 350jt di rekening Bank Central Asia (BCA) saya saat saya waspada di telepon saya, saya tidak pernah mempercayainya, agaknya saya bergegas ke Bank untuk memastikan bahwa memang benar ibu kontak sekarang mengalami terobosan pemanasan jantung dalam kehidupan finansial Anda melalui apakah itu BBM INVITE-nya: {D8980E0B} atau apakah kamu ingin mengkonfirmasi dari saya? Anda bisa menghubungi saya melalui surat saya: {aditya.aulia139@gmail.com} dan juga Anda bisa menghubungi perusahaan ISKANDAR LESTARI LOAN FIRM via: {mail: iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com}

   ReplyDelete
  133. Nama saya adalah Puan Ramuna Abd, saya telah cuba mendapatkan pinjaman dari Bank untuk sekarang dan bank telah gagal saya berkali-kali sekarang, saya juga cuba mendapatkan pinjaman secara dalam talian saya bertemu dengan peminjam pinjaman dalam talian yang berjanji untuk memberi Saya mempunyai pinjaman, Tetapi Sayangnya saya mempunyai penipuan wang yang saya miliki, sehingga saya melihat kesaksian Puan Maria Babamore tentang bagaimana dia mendapat pinjaman dari Puan Gloria S Loan Company, saya menghubungi dia terlebih dahulu supaya saya dapat memastikan bahawa Puan. Gloria S. tidak mempunyai penipuan seperti peminjam pinjaman lain yang saya jumpai, tetapi saya terkejut bahawa Puan Gloria S. adalah dipercayai dan boleh dipercayai saya menghubungi Puan Gloria S. dan memohon pinjaman sebanyak RM200,000.00 untuk bayaran balik dalam tempoh dua tahun di pertama saya takut tidak akan ditipu lagi kerana Puan Gloria S. memberi pinjaman pada kadar 2% yang sangat rendah, selepas beberapa jam pinjaman saya Telah diluluskan dan saya
   Saya mendapat pinjaman sebanyak RM200,000.00 yang dipindahkan ke akaun saya dari Gloria S. Loan Company. Saya tidak percaya sehingga bank saya memberitahu saya di mana wang itu datang. Saya sangat gembira saya dapat mendapatkan pinjaman dan saya berkata kepada diri saya sendiri bahawa saya akan terus memberitahu orang ramai tentang perbuatan baik yang dilakukan oleh Puan Gloria S untuk saya dan akan Mengesyorkan kepada mana-mana badan yang mencari pinjaman untuk menghubungi beliau dengan e-mel ini:
   gloriasloancompany@gmail.com Whatspp: +1 (267) 527-974 Anda juga boleh menghubungi saya dengan e-mel saya: Puan Maria Babamore melalui surat mariababamore002@gmail.com dan anda juga boleh menghubungi saya email: abdramuna@gmail.com

   ReplyDelete
  134. Halo,
   Adakah anda sedang mencari pinjaman? Adakah anda memerlukan Pinjaman Perniagaan, Pinjaman Peribadi, Pinjaman Perumahan / Harta, Atau adakah anda telah ditolak pinjaman oleh bank atau institusi kewangan atas sebab atau yang lain? Kemudian anda berada di tempat yang betul, untuk penyelesaian pinjaman anda di sini! Di Firma Pinjaman Adriana Malkova kami terhad untuk memberi pinjaman kepada syarikat dan individu untuk kadar faedah 2% yang rendah dan berpatutan. Sila hubungi kami melalui e-mel hari ini di adrianamalkovaloan@gmail.com

   ReplyDelete
  135. Hari yang baik,
   Nama saya Marcu Dorlca, saya berasal dari Romania. Saya ingin memberi keterangan mengenai peminjam yang baik yang menunjukkan saya cahaya selepas dia ditipu oleh dua peminjam antarabangsa yang berlainan di Internet, semuanya berjanji untuk memberi saya pinjaman selepas mereka membuat saya membayar banyak cukai dan mereka tidak memberi saya apa-apa dan tidak mempunyai sebarang keputusan yang positif. Saya telah kehilangan wang yang saya hasilkan dan jumlah itu (3,000 euro). Suatu hari saya melayari internet yang kelihatan keliru dan frustrasi, maka saya mendapat kesaksian dari seorang wanita yang juga ditipu dan akhirnya terikat dengan kredit yang sah dan boleh dipercayai Puan Alicia Radu (aliciaradu260@gmail.com) di mana dia akhirnya mengambil pinjaman, jadi saya memutuskan untuk menghubungi syarikat pinjaman yang sama dan kemudian saya memberitahu mereka tentang bagaimana saya telah dirompak oleh dua pemiutang yang berbeza yang tidak Lebih daripada memberi saya lebih banyak kesakitan. Saya menerangkan kepada mereka melalui e-mel. Mereka memberitahu saya untuk berhenti menangis kerana saya akan mengambil pinjaman saya dari syarikat mereka dan juga membuat pilihan yang tepat dengan menghubungi mereka. Saya telah menyelesaikan borang pinjaman dan saya telah melakukan semua yang saya telah diminta dan saya telah diberi pinjaman sebanyak 25,000.00 € oleh syarikat besar ini. Di sini saya gembira dengan keluarga saya hari ini kerana ibu Alicia Radu memberi saya pinjaman, jadi saya bersumpah kepada diri saya sendiri bahawa saya akan terus memberi keterangan di internet tentang bagaimana saya menerima pinjaman saya. Saya fikir orang lain juga menjadi saksi dan pemiutang yang sama. Adakah anda memerlukan pinjaman kecemasan? Mohon dan cepat hubungi ibu dengan e-mel: (aliciaradu260@gmail.com)
   Anda masih boleh menghubungi saya jika anda memerlukan maklumat lanjut melalui e-mel: (marcudorlca750@gmail.com)

   ReplyDelete
  136. Assalamualaikum
   Nama saya Aditya Aulia saya mengalami trauma keuangan karena saya ditipu dan ditipu oleh banyak perusahaan pinjaman online dan saya pikir tidak ada yang baik bisa keluar dari transaksi online tapi semua keraguan saya segera dibawa untuk beristirahat saat teman saya mengenalkan saya. untuk Ibu Iskandar pada awalnya saya pikir itu masih akan menjadi permainan bore yang sama saya harus memaksa diri untuk mengikuti semua proses karena mereka sampai pada kejutan terbesar saya setelah memenuhi semua persyaratan karena permintaan oleh proses saya bisa mendapatkan pinjaman sebesar 350jt di rekening Bank Central Asia (BCA) saya saat saya waspada di telepon saya, saya tidak pernah mempercayainya, agaknya saya bergegas ke Bank untuk memastikan bahwa memang benar ibu kontak sekarang mengalami terobosan pemanasan jantung dalam kehidupan finansial Anda melalui apakah itu BBM INVITE-nya: {D8980E0B} atau apakah kamu ingin mengkonfirmasi dari saya? Anda bisa menghubungi saya melalui surat saya: {aditya.aulia139@gmail.com} dan juga Anda bisa menghubungi perusahaan ISKANDAR LESTARI LOAN FIRM via: {mail: iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com}facebook (www.facebook.com/iskandar.lesteri.7)
   Website: (iskandarlestari.wordpress.com)

   ReplyDelete
  137. AKHIR TAHUN PINJAMAN DI RATE SANGAT RENDAH.
   Halo, aku Mrs. Sandra Ovia, pemberi pinjaman uang pribadi, yang Anda dalam utang? Anda membutuhkan dorongan keuangan? pinjaman untuk mendirikan sebuah bisnis baru, untuk bertemu dengan tagihan Anda, memperluas bisnis Anda di tahun ini dan juga untuk renovasi rumah Anda. Aku memberikan pinjaman untuk lokal, internasional dan juga perusahaan pada tingkat bunga yang sangat rendah dari 2%. Anda dapat menghubungi kami melalui Email: (sandraovialoanfirm@gmail.com)
   Anda dipersilakan untuk perusahaan pinjaman kami dan kami akan memberikan yang terbaik dari layanan kami.

   ReplyDelete
  138. anda memerlukan pinjaman tulen untuk tujuan perniagaan atau membayar hutang anda hubungi Encik Kellie Wilson sekarang untuk pinjaman tulen melalui emel: Oceanicfinance113@gmail.com atau +1 (267) 725-7570

   ReplyDelete
  139. Assalamualaikum
   Nama saya Aditya Aulia saya mengalami trauma keuangan karena saya ditipu dan ditipu oleh banyak perusahaan pinjaman online dan saya pikir tidak ada yang baik bisa keluar dari transaksi online tapi semua keraguan saya segera dibawa untuk beristirahat saat teman saya mengenalkan saya. untuk Ibu Iskandar pada awalnya saya pikir itu masih akan menjadi permainan bore yang sama saya harus memaksa diri untuk mengikuti semua proses karena mereka sampai pada kejutan terbesar saya setelah memenuhi semua persyaratan karena permintaan oleh proses saya bisa mendapatkan pinjaman sebesar 350jt di rekening Bank Central Asia (BCA) saya saat saya waspada di telepon saya, saya tidak pernah mempercayainya, agaknya saya bergegas ke Bank untuk memastikan bahwa memang benar ibu kontak sekarang mengalami terobosan pemanasan jantung dalam kehidupan finansial Anda melalui apakah itu BBM INVITE-nya: {D8980E0B} atau apakah kamu ingin mengkonfirmasi dari saya? Anda bisa menghubungi saya melalui surat saya: {aditya.aulia139@gmail.com} dan juga Anda bisa menghubungi perusahaan ISKANDAR LESTARI LOAN FIRM via: {mail: iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com}facebook (www.facebook.com/iskandar.lesteri.7)
   Website: (iskandarlestari.wordpress.com)

   ReplyDelete
  140. Halo,
   Ini adalah untuk memberitahu orang ramai bahawa Puan Charity White, pemberi pinjaman swasta mempunyai peluang kewangan untuk semua orang yang memerlukan bantuan kewangan, membayar bil, melabur dalam perniagaan baru atau meningkatkan perniagaan anda. Kami memberi pinjaman pada kadar faedah sebanyak 2% kepada kedua-dua syarikat dan individu. Ia tidak memerlukan banyak dokumen, juga istilah dan syarat yang jelas dan pemahaman. Hubungi kami melalui e-mel: (charitywhitefinancialfirm@gmail.com) Kami akan menyediakan perkhidmatan terbaik kami.

   ReplyDelete
  141. Nama saya ialah Puan Maria Pedro, pengurus cawangan JAMINAN PENYELESAIAN. Adakah anda memerlukan pinjaman segera untuk membayar hutang anda, adakah anda memerlukan pinjaman untuk meningkatkan perniagaan anda, sama ada anda memerlukan pinjaman penyatuan, gadai janji atau tujuan lain? Adakah anda ditolak oleh bank dan institusi kewangan lain? Ketahui lebih lanjut bukan kerana kita berada di sini untuk membuat semua masalah kewangan anda berlaku pada masa lalu !!! Kami memberi pinjaman kepada syarikat, entiti dan individu dengan harga yang rendah dan berpatutan untuk tempoh tetap 1-30 tahun dan enam bulan sebelum permulaan ansuran bulanan. Anda boleh menghubungi kami melalui e-mel melalui: (mariapedroguaranteetrustloan@gmail.com)

   APLIKASI DATA

   1) nama:
   2) Negara:
   3) Alamat:
   4) Jantina:
   5) Status perkahwinan:
   6) Kerja:
   7) Nombor Telefon:
   8) kedudukan di tempat kerja:
   9) pendapatan bulanan:
   10) Bilangan pinjaman:
   11) Tempoh pinjaman:
   (12) Tujuan pinjaman:
   13) Tarikh Lahir:
   terima kasih

   ReplyDelete
  142. Nama saya ialah Puan Maria Pedro, pengurus cawangan JAMINAN PENYELESAIAN. Adakah anda memerlukan pinjaman segera untuk membayar hutang anda, adakah anda memerlukan pinjaman untuk meningkatkan perniagaan anda, sama ada anda memerlukan pinjaman penyatuan, gadai janji atau tujuan lain? Adakah anda ditolak oleh bank dan institusi kewangan lain? Ketahui lebih lanjut bukan kerana kita berada di sini untuk membuat semua masalah kewangan anda berlaku pada masa lalu !!! Kami memberi pinjaman kepada syarikat, entiti dan individu dengan harga yang rendah dan berpatutan untuk tempoh tetap 1-30 tahun dan enam bulan sebelum permulaan ansuran bulanan. Anda boleh menghubungi kami melalui e-mel melalui: (mariapedroguaranteetrustloan@gmail.com)

   APLIKASI DATA

   1) nama:
   2) Negara:
   3) Alamat:
   4) Jantina:
   5) Status perkahwinan:
   6) Kerja:
   7) Nombor Telefon:
   8) kedudukan di tempat kerja:
   9) pendapatan bulanan:
   10) Bilangan pinjaman:
   11) Tempoh pinjaman:
   (12) Tujuan pinjaman:
   13) Tarikh Lahir:
   terima kasih

   ReplyDelete
  143. Halo,
   nama saya ialah Siti Aminah dari Indonesia, saya cadangkan semua orang di sini harus berhati-hati, kerana terdapat banyak peminjam pinjaman palsu di internet, tetapi mereka masih yang sebenar dalam syarikat pinjaman palsu. Saya telah ditipu oleh 4 peminjam pinjaman yang berbeza, saya kehilangan banyak wang kerana saya sedang mencari pinjaman dari syarikat mereka. Saya hampir mati dalam proses kerana saya telah ditangkap oleh orang kerana berada dalam hutang.

   Saya hampir berputus asa sehingga saya meminta nasihat seorang kawan yang memperkenalkan saya kepada peminjam pinjaman asal dan syarikat yang sangat dipercayai iaitu Ibu Alicia Radu yang mendapat pinjaman saya 800 juta rupiah Indonesia dalam Kurang dari 24 jam Tanpa tekanan dan kadar faedah yang rendah sebanyak 2%. Saya sangat terkejut apabila memeriksa akaun bank saya dan mendapati jumlah pinjaman yang saya minta telah dipindahkan ke akaun bank saya tanpa sebarang kelewatan atau kekecewaan jadi saya berjanji bahawa saya akan berkongsi berita baik supaya orang dapat mendapatkan pinjaman dengan mudah tanpa tekanan dari Ibu Alicia Radu

   Saya mahu anda mempercayai Ibu Alicia Radu dengan sepenuh hati kerana dia sangat membantu dalam hidup saya dan kehidupan kewangan saya. Anda harus menganggap diri anda sangat bertuah kerana mempunyai peluang untuk membaca kesaksian ini hari ini. Jadi, jika anda memerlukan pinjaman, hubungi ibu Alicia Radu melalui e-mel: (aliciaradu260@gmail.com)
   Anda juga boleh menghubungi saya melalui e-mel saya: (sitiaminah6749@gmail.com) jika anda memerlukan maklumat mengenai bagaimana saya mendapatkan pinjaman saya dari Ibu Alicia Radu, anda sangat bebas untuk menghubungi saya dan saya dengan senang hati akan menjawab anda kerana anda juga boleh membantu yang lain selepas anda menerima pinjaman anda.

   ReplyDelete
  144. Adakah anda dalam masalah kewangan? Adakah anda perlukan a
   pinjaman untuk memulakan perniagaan atau membayar bil anda? Kami
   memberi pinjaman kepada orang yang memerlukan bantuan dan kami memberi pinjaman kepada syarikat tempatan, antarabangsa dan juga pada kadar faedah yang sangat rendah sebanyak 2%.
   Sapukan Sekarang Melalui E-mel: (leonardodorafinance@gmail.com)
   Terima kasih dan Tuhan memberkati

   ReplyDelete
  145. Nama saya RONI DILLA, saya ingin menggunakan medium ini untuk memberi nasihat kepada semua orang supaya berhati-hati dalam mendapatkan pinjaman Internet kerana begitu banyak pemberi pinjaman internet di sini adalah semua penipu dan mereka hanya berkongsi cerita untuk menipu wang anda, saya memohon pinjaman sebesar Rp500.000.000 dari seorang wanita di Jerman dan saya kehilangan jumlahnya sebesar Rp15.000.000 tanpa mendapat pinjaman,

   Pada tarikh 27 September, 2017, rakan saya Suri Yono di tempat kerja memberitahu saya bagaimana dia memohon pinjaman dari CAPITAL LOAN CENTER dan dia akhirnya menerima pinjamannya. Saya tidak pernah mempercayainya sehingga saya pergi bersamanya ke bank untuk mengesahkannya dan saya kagum kerana saya telah kehilangan banyak wang hanya untuk mendapatkan pinjaman untuk keluarga saya.

   Semoga ALLAH memberkati puan yang baik untuk apa yang dia lakukan kepada saya dan keluarga saya, saya memberitahu kawan saya untuk memperkenalkan saya kepada ibu yang baik. Tomasa Justin, CAPITAL LOAN CENTER, dia dan saya memohon pinjaman sebesar Rp500,000,000.

   Saya mematuhi terma dan syarat pinjaman syarikat dan permohonan pinjaman saya diluluskan untuk saya tanpa tekanan dan kesukaran.

    Akhirnya, saya menerima pinjaman dalam akaun bank saya dan saya memanggil kawan saya Suri Yono bahawa saya telah menerima pinjaman itu dan saya juga telah memperkenalkan begitu ramai orang kepada Ibu Puan MARIA PEDRO yang Baik.

   Saya mahu anda yang membaca kesaksian saya untuk menghubungi ibu yang baik jika anda memerlukan pinjaman supaya anda juga akan memberi keterangan mengenai muhibah ibu yang baik.

   jadi saya menggunakan jalan ini untuk memaklumkan setiap orang Indonesia dan orang lain yang sesuai untuk membaca kesaksian saya dan dia memerlukan pinjaman untuk dihubungi
   Puan MARIA PEDRO melalui EMAIL: [mariapedroguaranteetrustloan@gmail.com]
   Yono melalui dia EMAIL: YONOSURI702@GMAIL.COM
   Anda masih boleh menghubungi saya jika anda memerlukan maklumat lanjut melalui EMAIL: ronidilla5@gmail.com
   Anda juga boleh menghubungi rakan saya Suri
   sekali lagi terima kasih semua untuk membaca kesaksian saya, dan semoga ALLAH terus memberkati kita semua dan memberi kita hidup dan kemakmuran

   ReplyDelete
  146. Nama saya RONI DILLA, saya ingin menggunakan media ini untuk memberi saran kepada semua orang agar berhati-hati dalam mendapatkan pinjaman Internet karena begitu banyak kreditur Internet di sini adalah scammers dan mereka hanya berbagi cerita untuk menipu Anda dari uang Anda, saya mengajukan permohonan untuk pinjaman sebesar Rp500.000.000 dari seorang wanita di Jerman dan saya kehilangan jumlah Rp15.000.000 tanpa mendapatkan pinjaman,

   Pada tanggal 27 September 2017, teman saya Suri Yono di tempat saya memberi tahu saya bagaimana dia mengajukan pinjaman dari CAPITAL LOAN CENTER dan dia akhirnya menerima pinjamannya. Saya tidak pernah mempercayainya sampai saya pergi bersamanya ke bank untuk memastikannya dan saya kagum karena saya telah kehilangan banyak uang hanya untuk mendapatkan pinjaman untuk keluarga saya.

   Semoga ALLAH memberkati Madam yang baik atas apa yang dia lakukan terhadap saya dan rumah tangga saya, saya mengatakan kepada teman saya untuk mengenalkan saya kepada ibu yang baik. Tomasa Justin, PUSAT MODAL, dia melakukan dan mengajukan pinjaman sebesar Rp500.000.000.

   Saya mematuhi persyaratan dan persyaratan pinjaman perusahaan dan permohonan pinjaman saya disetujui untuk saya tanpa tekanan dan kesulitan.

    Akhirnya, saya menerima pinjaman di rekening bank saya dan saya menghubungi teman saya Suri Yono bahwa saya telah menerima pinjaman tersebut dan saya juga telah mengenalkan begitu banyak orang kepada ibu yang baik, Ibu MARIA PEDRO.

   Saya ingin Anda membaca kesaksian saya untuk menghubungi ibu yang baik jika Anda memerlukan pinjaman sehingga Anda juga akan bersaksi tentang niat baik ibu baik itu.

   jadi saya menggunakan jalan ini untuk memberi tahu setiap orang Indonesia dan orang lain yang layak untuk membaca kesaksian saya dan dia memerlukan pinjaman untuk dihubungi.
   Madam MARIA PEDRO via EMAIL: [mariapedroguaranteetrustloan@gmail.com]
   Yono via dia EMAIL: YONOSURI702@GMAIL.COM
   Anda tetap dapat menghubungi saya jika Anda memerlukan informasi lebih lanjut melalui EMAIL: ronidilla5@gmail.com
   Anda juga bisa menghubungi teman saya Suri
   Sekali lagi terima kasih untuk membaca kesaksian saya, dan semoga ALLAH terus memberkati kita semua dan memberi kita umur panjang dan kemakmuran

   ReplyDelete
  147. Hello
   Saya adalah Syarikat Pinjaman Puan laura, Pemberi pinjaman pinjaman swasta yang berdaftar dan sah. Kami memberikan perkhidmatan kewangan (PINKAN) dan kami memberi pinjaman pada kadar faedah yang rendah sebanyak 2% kepada individu, syarikat, industri, firma dan orang yang berada dalam masyarakat. Dan juga menaja anda untuk melepaskan bakat anda dan mencapai matlamat anda, kami memberikan pinjaman dari $ 2000 ke atas ... Kami bersedia untuk memenuhi keperluan anda, dan bagaimana anda boleh mendapatkan pinjaman dalam talian dan akses akaun dalam talian. Hubungi kami melalui E-mel: lauranathalie392@gmail.com

   syarikat pinjaman laura

   ReplyDelete
  148. We offer certified and verifiable bank instruments via Swift Transmission from a genuine provider capable
   of taking up time bound transactions.

   FOR LEASING OF BG/SBLC
   MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M
   LEASING FEE = 4%+2%

   FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC
   PRICE = 32%+2%
   MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M

   Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, loan financing by providing you with yearly
   renewable leased bank instruments. We work directly with issuing bank lease providers, this Instrument can be monetized on your behalf for 100% funding: For further details contact us with the below information.

   Contact name: Azra Ishaque

   Email : lintel.financialservicesplc@gmail.com

   Skype : lintel.financialservicesplc

   ReplyDelete
  149. Assalamualaikum
   Nama saya Aditya Aulia saya mengalami trauma keuangan karena saya ditipu dan ditipu oleh banyak perusahaan pinjaman online dan saya pikir tidak ada yang baik bisa keluar dari transaksi online tapi semua keraguan saya segera dibawa untuk beristirahat saat teman saya mengenalkan saya. untuk Ibu Iskandar pada awalnya saya pikir itu masih akan menjadi permainan bore yang sama saya harus memaksa diri untuk mengikuti semua proses karena mereka sampai pada kejutan terbesar saya setelah memenuhi semua persyaratan karena permintaan oleh proses saya bisa mendapatkan pinjaman sebesar 350jt di rekening Bank Central Asia (BCA) saya saat saya waspada di telepon saya, saya tidak pernah mempercayainya, agaknya saya bergegas ke Bank untuk memastikan bahwa memang benar ibu kontak sekarang mengalami terobosan pemanasan jantung dalam kehidupan finansial Anda melalui apakah itu BBM INVITE-nya: {D8980E0B} atau apakah kamu ingin mengkonfirmasi dari saya? Anda bisa menghubungi saya melalui surat saya: {aditya.aulia139@gmail.com} dan juga Anda bisa menghubungi perusahaan ISKANDAR LESTARI LOAN FIRM via: {mail: iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com}facebook (www.facebook.com/iskandar.lesteri.7)
   Website: (iskandarlestari.wordpress.com)

   ReplyDelete
  150. Adakah anda memerlukan pinjaman segera untuk membayar hutang anda atau anda memerlukan pinjaman untuk membetulkan perniagaan anda? Adakah anda memerlukan pinjaman penyatuan atau gadai janji? Adakah anda telah ditolak oleh bank dan institusi kewangan lain? Cari tidak lebih lagi kerana kita berada di sini untuk membuat semua masalah kewangan anda menjadi sesuatu yang lalu !! Kami memberi pinjaman kepada syarikat, entiti swasta dan individu dengan kadar faedah yang rendah dan berpatutan sebanyak 2%. Anda boleh menghubungi kami melalui e-mel melalui: (mariapedroguaranteetrustloan@gmail.com)


   APLIKASI DATA   1) nama ...........................

   2) Negara .......................

   3) Alamat ......................

   4) Gender ........................

   5) status perkahwinan .............

   6) Kerja ................

   7) Nombor Telefon ...........

   8) kedudukan di tempat kerja .....

   9) pendapatan bulanan ....................

   10) jumlah pinjaman .........

   11) tempoh pinjaman .....

   12) Pinjaman destinasi ..................

   13) Tarikh lahir ........................   terima kasih.

   ReplyDelete
  151. Apakah Anda memerlukan pinjaman segera untuk melunasi hutang Anda atau apakah Anda memerlukan pinjaman untuk memperbaiki bisnis Anda? Apakah Anda memerlukan pinjaman konsolidasi atau hipotek? Sudahkah anda ditolak oleh bank dan lembaga keuangan lainnya? Cari tidak lebih karena kami di sini untuk membuat semua masalah keuangan Anda terjadi di masa lalu !! Kami meminjamkan kepada perusahaan, entitas swasta dan individu dengan bunga rendah dan harga terjangkau 2%. Anda bisa menghubungi kami melalui e-mail via: (mariapedroguaranteetrustloan@gmail.com)


   APLIKASI DATA   1) nama ...........................

   2) Negara .......................

   3) Alamat ......................

   4) Jenis Kelamin ........................

   5) status perkawinan .............

   6) Bekerja ................

   7) Nomor Telepon ...........

   8) posisi di tempat kerja .....

   9) penghasilan bulanan ....................

   10) total pinjaman .........

   11) durasi pinjaman .....

   12) Tujuan pinjaman ..................

   13) Tanggal lahir ........................   Terima kasih.

   ReplyDelete
  152. ANDA PERLU KREDIT?
   OX PINJAMAN PINJAMAN PINJAMAN SYARIKAT KREDIT TERBAIK ANDA BOLEH MENYENANGKAN.
   KAMI MENAWARKAN KELUARGA WILD DARIPADA PINJAMAN
   GENERAL COMMERCIAL GENERAL 3%
   SEPERTI JANGKA PANJANG, PINJAMAN JANGKA PENDEK
   KREDIT DAN KREDIT JANGKA PANJANG.
   JABATAN INI ADALAH BERJALAN DARI:
   1) PINJAMAN HOUSEOLD
   2) PINJAMAN KERETA
   3) LESEN PELAJAR
   4) PEMBAYARAN KOMERSIAL
   5) PINJAMAN PERIBADI
   6) PINJAMAN SYARIKAT
   7) KREDIT UNTUK MEMBANGUN PEMBAYARAN ANDA.
   JIKA ANDA INTERESTED DALAM APA-APA YANG
   DOKUMEN TERTENTU KREDIT BERDASARKAN DI ATAS
   sila hubungi kami melalui: williamssmithfirm@gmail.com

   ReplyDelete
  153. cadangan pinjaman

   Anda memerlukan pinjaman segera
   hubungi kami di e-mel kami secepat mungkin untuk mendapatkan maklumat yang diperlukan mengenai tawaran pinjaman kami.
   Berikut adalah e-mel kami: williamssmithfirm@gmail.com
     Sila hubungi kami melalui e-mel dalam mesej cadangan pinjaman.

   ReplyDelete
  154. Adakah anda memerlukan pinjaman segera? Syarikat kami menyediakan pinjaman tanpa bayaran pendahuluan pada kadar rendah 2% .pohon sekarang dan dapatkan pinjaman segera untuk membayar hutang, bil dan untuk mengembangkan perniagaan anda, hubungi kami sekarang melalui e-mel: LIVINGFAITHSERVICE@OUTLOOK.COM atau whatsapp: (+151)86286514

   ReplyDelete
  155. Metrolina Credit Company
   Halo

   Apakah Anda seorang pria atau wanita dengan busuk dan Anda memerlukan bantuan keuangan dan bank telah menolak Anda karena nilai kredit Anda buruk dan Anda memerlukan dana untuk meningkatkan bisnis Anda lagi karena tugas kami untkarena uk mendukung Anda dalam endaevour keuangan Anda harus khawatir tidak lagi. Metrolina Credit Company hadir untuk mempermudah pinjaman dan membantu Anda mendanai bisnis Anda dan kebutuhan keuangan lainnya

   Ew dapat membantu Anda melalui prosedur pemberian pinjaman yang mudah dan Anda yakin akan pinjaman dari perusahaan ini yang harus Anda lakukan adalah memberikan kredensial sejati Anda dan Anda dapat mengajukan permohonan kepada kami melalui hal-hal berikut.

   Gmail: metrolinacreditcompany@gmail.com

   Dari kategori busness apakah anda termasuk kita yang meminjamkan dan dengan paket pembayaran yang mudah anda akan bebas dan releaf

   Kategori Bisnis

   Bisnis Merchandising.
   Bisnis manufaktur
   Bisnis Hybrid.
   Kepemilikan tunggal.
   Kemitraan.
   Perusahaan.
   Perseroan terbatas.

   Sebagai bisnis pribadi Anda bisa melamar dalam mata uang apapun yang Anda inginkan

   Terapkan sekarang
   Perusahaan Kredit Metrolina
   metrolinacreditcompany@gmail.com

   Terima kasih


   ReplyDelete
  156. Halo,
   Nama saya ROBBI dari Cirebon Jawa Barat Indonesia, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada ibu Alicia Radu untuk membantu saya memperoleh pinjaman yang baik setelah saya banyak mengalami pinjaman dari pemberi pinjaman online palsu yang menipu saya untuk mendapatkan uang tanpa memberikan pinjaman kepada saya telah memerlukan pinjaman untuk 3 tahun yang lalu untuk memulakan perniagaan saya sendiri di kota Cirebon di mana saya tinggal dan saya jatuh ke tangan sebuah syarikat palsu di Turki yang telah menipu saya dan tidak menawarkan saya pinjaman. dan saya sangat Frustrasted kerana saya kehilangan semua wang saya untuk sebuah syarikat palsu di Turki, kerana saya berhutang kepada bank saya dan rakan-rakan saya dan saya tidak ada sesiapa pun untuk menjalankan, sehingga satu hari setia bahawa seorang kawan saya memanggil Siti Aminah setelah membaca kesaksiannya tentang bagaimana dia mendapat pinjaman dari Ibu Alicia Radu, jadi saya terpaksa menghubungi Siti Aminah dan dia memberitahu saya dan meyakinkan saya untuk menghubungi Ibu Alicia Radu bahawa dia adalah seorang ibu yang baik dan saya terpaksa menunaikan keberanian dan saya menghubungi Ibu Alicia. Radu dan saya terkejut dengan pinjaman saya diproses dan diluluskan dan dalam tempoh 3 jam pinjaman saya dipindahkan ke akaun saya dan saya sangat terkejut bahawa ini adalah satu keajaiban dan saya mesti memberi keterangan mengenai kerja baik Ibu Alicia Radu
   jadi saya nasihat semua orang yang memerlukan pinjaman untuk menghubungi e-mel Ibu Alicia Radu: (aliciaradu260@gmail.com) dan saya memberi jaminan bahawa anda akan memberi keterangan seperti yang telah saya lakukan dan anda juga boleh menghubungi saya untuk maklumat lanjut mengenai Ibu Alicia Radu email saya : (robbi5868@gmail.com) dan anda masih boleh menghubungi Siti Aminah yang memperkenalkan saya kepada ibu Alicia Radu melalui e-mel: (sitiaminah6749@gmail.com)
   semoga Allah terus memberkati dan mengasihi ibu Alicia Radu untuk mengubah kehidupan kewangan saya

   ReplyDelete
  157. We offer certified and verifiable bank instruments via Swift Transmission from a genuine provider capable
   of taking up time bound transactions.

   FOR LEASING OF BG/SBLC
   MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M
   LEASING FEE = 4%+2%

   FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC
   PRICE = 32%+2%
   MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M

   Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, loan financing by providing you with yearly
   renewable leased bank instruments. We work directly with issuing bank lease providers, this Instrument can be monetized on your behalf for 100% funding: For further details contact us with the below information.

   Contact: Name: WARREN GARY

   Email: inquiry.barkerfinancial@gmail.com

   ReplyDelete
  158. Adakah anda memerlukan pinjaman perniagaan, pinjaman peribadi, pinjaman automatik, pinjaman pertanian, pembelian pinjaman dan penjualan, pinjaman pelaburan atau pembiayaan projek? Kami menubuhkan sebuah institusi pemberi pinjaman negara untuk memberi sokongan kepada syarikat awam dan syarikat sektor swasta serta individu. Ini adalah untuk menyokong status kewangan di seluruh dunia. Untuk mendapatkan pinjaman hari ini, kami memberi jaminan bahawa tawaran terbaik adalah kebahagiaan kami. Keutamaan Kami menawarkan pinjaman kepada bahagian-bahagian yang berlainan di dunia. Asia, Australia / Oceania, Eropah, Amerika Utara, Amerika Selatan dan Afrika, Antartika. Hubungi kami untuk maklumat lanjut.Email
   hubungi RUMANA J LOAN Dari melalui E-mel: rumanajloanfirm@gmail.com
   KEPERLUAN KREDIT MAKLUMAT YANG DIPERLUKAN:
   1) Nama penuh: ............
   2) Jantina: ............ .....
   3) Umur: ........................
   4) Negara: .................
   5) Nombor Telefon: ........
   6) Kerja: ..............
   7) Pendapatan: ......
   8) Jumlah Pinjaman Diperlukan: .....
   9) tempoh pinjaman: ...............
   10) sebab untuk pinjaman: ...........
   11) adakah anda memohon dan ditolak? Kemudian ........
   Best Regard

   ReplyDelete
  159. Hari yang baik,

      Anda terperangkap dengan bank yang melarang dan tidak mempunyai faedah bank atau jika anda mempunyai projek yang lebih baik dan memerlukan pembiayaan, kredit yang buruk atau memerlukan wang untuk membayar bil-bil, wang untuk melabur dalam perniagaan. Jadi jika anda memerlukan kredit jangan ragu untuk menghubungi nortionloanconsultant@gmail.com untuk mendapatkan pinjaman anda dipindahkan ke anda dalam 30 minit

   telefon: +17815611941
   whatsapp: +2347067093957
    
     Selamat sejahtera

   ReplyDelete
  160. Kabar baik!! pencari pinjaman !!!

   Nama saya Alfred Daniel Nehemia dari bali Indonesia, roti CEO Daniel Bakery, Pertama-tama saya akan mengatakan bahwa Tuhan harus memberkati Lady jane karena mengenalkan saya kepada perusahaan pinjaman yang jujur ​​dan halal sehingga saya benar-benar percaya bahwa Anda memberi tahu rekan kerja bahwa saya mempunyai Ide bagus untuk memulai bisnis sendiri karena mendapat pekerjaan tidak mudah jadi saya pergi ke bank untuk mendapatkan pinjaman (Rp800 juta) tapi mereka semua meminta uang muka sebesar jumlah pinjaman saya tapi satu-satunya properti yang saya miliki adalah motor. Sepeda, yang membuat saya merasa kecewa
   Jadi saya mencari perusahaan pinjaman online tapi kebanyakan menipu dan menipu, saya hampir kehilangan harapan dan kepercayaan diri sampai saya membaca artikel tentang lady jane tapi saya tidak sempat menutup tapi membaca artikelnya jadi saya mencoba pencarian online lain yang disebut craigslist. org dimana saya melihat iklan perusahaan Dangote Loan jadi saya memutuskan untuk melamar dan menghubungi lady jane juga

   Dangote Loan Company memberikan pinjaman dengan tingkat suku bunga 2% dan tidak kurang dari Rp20 juta

   Saya mengikuti prosedur di sana, memberikan semua yang diminta, saya juga sangat takut, tapi untuk kemuliaan tuhan, doaku dijawab dan uang pinjaman saya ditransfer ke saya tanpa masalah.

   jadi jangan buang waktu anda kontak Dangote perusahaan pinjaman Via dangotegrouploandepartment@gmail.com

   Anda juga bisa mencari di google untuk informasi lebih lanjut, ini nyata dan sangat nyata atau hubungi saya juga melalui email di alfreddaniel324@gmail.com dan juga di BBM: 7AEA8FA5

   ReplyDelete
  161. Hari yang baik,
   Nama saya Yully Eva, saya dari Indonesia. Saya ingin memberi kesaksian tentang kreditur yang baik yang menunjukkan kepada saya terang setelah dia diakui oleh dua kreditor internasional yang berbeda di Internet, semua berjanji untuk memberi saya pinjaman setelah mereka membuat saya membayar banyak pajak dan mereka tidak memberi saya apa pun dan tidak memiliki hasil yang positif. Saya telah kehilangan uang hasil jerih payah saya dan itu total (8,000,000 juta). Suatu hari saya menjelajah internet tampak bingung dan frustrasi, lalu saya menemukan kesaksian dari seorang wanita yang juga ditipu dan akhirnya dikaitkan dengan kredit yang sah dan dapat diandalkan Ny Anthony yuliana (anthony.yulianalenders@gmail.com) di mana dia akhirnya mengambil pinjaman, jadi saya memutuskan untuk menghubungi perusahaan pinjaman yang sama dan kemudian saya menceritakan kisah saya tentang bagaimana saya dirampok dari dua kreditur berbeda yang tidak lebih dari sekadar memberi saya rasa sakit. Saya menjelaskan kepada mereka melalui email. Mereka mengatakan kepada saya untuk berhenti menangis karena saya akan mengambil pinjaman dari perusahaan mereka dan juga membuat pilihan yang tepat dengan menghubungi mereka. Saya telah menyelesaikan formulir pinjaman dan saya telah melakukan semua yang saya minta dan saya mendapat pinjaman sebesar (Rp 450.000.000,00) oleh perusahaan besar ini. Di sini saya bahagia dengan keluarga saya hari ini karena ibu Anthony yuliana telah memberi saya pinjaman, jadi saya bersumpah pada diri sendiri bahwa saya akan terus bersaksi di internet tentang bagaimana saya menerima pinjaman saya, saya pikir orang lain juga saksi dan kreditur yang sama . Apakah Anda memerlukan pinjaman darurat? Silakan hubungi ibu segera melalui e-mail: (anthony.yulianalenders@gmail.com) Anda juga dapat menghubungi mereka melalui BBM INVITE {DC0030C8}
   Anda masih dapat menghubungi saya jika Anda memerlukan informasi lebih lanjut melalui email: (yullyeva321@gmail.com)

   ReplyDelete
  162. Halo,
   Nama saya ROBBI dari Cirebon Jawa Barat Indonesia, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada ibu Alicia Radu untuk membantu saya memperoleh pinjaman yang baik setelah saya banyak mengalami pinjaman dari pemberi pinjaman online palsu yang menipu saya untuk mendapatkan uang tanpa memberikan pinjaman kepada saya telah memerlukan pinjaman untuk 3 tahun yang lalu untuk memulakan perniagaan saya sendiri di kota Cirebon di mana saya tinggal dan saya jatuh ke tangan sebuah syarikat palsu di Turki yang telah menipu saya dan tidak menawarkan saya pinjaman. dan saya sangat Frustrasted kerana saya kehilangan semua wang saya untuk sebuah syarikat palsu di Turki, kerana saya berhutang kepada bank saya dan rakan-rakan saya dan saya tidak ada sesiapa pun untuk menjalankan, sehingga satu hari setia bahawa seorang kawan saya memanggil Siti Aminah setelah membaca kesaksiannya tentang bagaimana dia mendapat pinjaman dari Ibu Alicia Radu, jadi saya terpaksa menghubungi Siti Aminah dan dia memberitahu saya dan meyakinkan saya untuk menghubungi Ibu Alicia Radu bahawa dia adalah seorang ibu yang baik dan saya terpaksa menunaikan keberanian dan saya menghubungi Ibu Alicia. Radu dan saya terkejut dengan pinjaman saya diproses dan diluluskan dan dalam tempoh 3 jam pinjaman saya dipindahkan ke akaun saya dan saya sangat terkejut bahawa ini adalah satu keajaiban dan saya mesti memberi keterangan mengenai kerja baik Ibu Alicia Radu
   jadi saya nasihat semua orang yang memerlukan pinjaman untuk menghubungi e-mel Ibu Alicia Radu: (aliciaradu260@gmail.com) dan saya memberi jaminan bahawa anda akan memberi keterangan seperti yang telah saya lakukan dan anda juga boleh menghubungi saya untuk maklumat lanjut mengenai Ibu Alicia Radu email saya : (robbi5868@gmail.com) dan anda masih boleh menghubungi Siti Aminah yang memperkenalkan saya kepada ibu Alicia Radu melalui e-mel: (sitiaminah6749@gmail.com)
   semoga Allah terus memberkati dan mengasihi ibu Alicia Radu untuk mengubah kehidupan kewangan saya

   ReplyDelete
  163. Saya ingin memulai dengan bersyukur kepada allah untuk karunia hidup.
   Nama saya Yusti Harun dan saya ingin berbagi cerita yang bagus tentang bagaimana Ny. Maria Pedro dari Guaranty Trust Loan membuat hidup saya manis.
   Saya sedang mengalami kesulitan keuangan untuk beberapa waktu dan saya harus meminjam dari teman-teman saya karena saya berharap untuk membayar mereka kembali setelah menerima gaji saya.
   Dan saat itulah hidup saya berubah menjadi yang terburuk, saya dipecat dari pekerjaan dan saya kehilangan ayah saya pada bulan berikutnya. Setelah ayahku dimakamkan, teman-temanku mulai meminta uang mereka kembali.

   Saya sangat terpukul karena keluarga saya menderita dan saya tidak punya uang untuk membayar hutang saya. Jadi, saya memutuskan untuk pergi ke bank saya, BCA untuk meminta pinjaman tetapi saya ditolak pinjaman karena saya tidak punya pekerjaan. Jadi saya menjadi putus asa untuk mendapatkan uang untuk membayar hutang saya. Kemudian saya memutuskan untuk memeriksa situs web jika saya akan melihat pemberi pinjaman pribadi yang dapat saya pinjam. Sebenarnya, saya melihat begitu banyak cerita bagus secara online dan saya pikir hidup saya akan berubah untuk selamanya tetapi saat itu menjadi sangat buruk sehingga saya hampir mengambil hidup saya karena saya diminta untuk membayar begitu banyak biaya hanya untuk saya tidak menerima pinjaman .

   Tetapi ketika saya berpikir hidup saya sudah berakhir, saat itulah allah menggunakan teman saya yang saya temui di bank untuk membantu saya. Teman saya Nyonya Erpan, saya menceritakan kisah saya kepadanya dan bagaimana saya dipecat dan pinjaman online yang tidak berhasil. Jadi, dia mengatakan kepada saya bahwa tidak perlu khawatir bahwa dia akan memperkenalkan saya kepada kreditur yang dapat diandalkan yang dia pinjam.

   Jadi, setelah dia memberi tahu saya bagaimana dia mendapatkan pinjaman dari Guaranty Trust Loan, saya memutuskan untuk menghubungi informasi kontak dari Guaranty Trust Loan yang dia berikan kepada saya yaitu: mariapedroguaranteetrustloan@gmail.com

   Setelah itu proses persetujuan kredit saya selesai dan saya menerima surat persetujuan dari perusahaan yang menyatakan bahwa saya harus memberikan rincian bank saya. Saya menerima pemberitahuan dari bank saya bahwa rekening bank saya dikreditkan dengan jumlah pinjaman yang saya minta.
   begitulah hidup saya berubah dan saya akan terus berbagi berita sehingga semua orang dapat melihat dan menghubungi perusahaan yang baik yang mengubah situasi saya.

   Anda dapat menghubungi Guaranty Trust Loan melalui email: mariapedroguaranteetrustloan@gmail.com
   Anda juga dapat menghubungi saya jika Anda membutuhkan bantuan saya atau Anda ingin bertanya kepada saya tentang bagaimana saya mendapatkan pinjaman saya. Inilah email saya: yustiharun5@gmail.com


   Dan di bawah ini adalah detail akun saya yang dikreditkan pinjaman dari Guaranty Trust Loan,
   Nama Bank: Bank BCA

   Alamat bank: jln.dr.setiabudhi bandung

   Nama akun: Yusti Harun

   Nomor akun: 2348702337:

   Jenis akun: tahapan BCA

   Segera setelah saya membayar biaya dokumen, saya menerima pinjaman saya tanpa penundaan dan hari ini saya bebas secara finansial dan sekarang saya memiliki bisnis pribadi saya. terima kasih kepada Allah atas rahmatnya atas hidupku.

   ReplyDelete
  164. Hari yang baik,

      Anda terperangkap dengan bank yang melarang dan tidak mempunyai faedah bank atau jika anda mempunyai projek yang lebih baik dan memerlukan pembiayaan, kredit yang buruk atau memerlukan wang untuk membayar bil-bil, wang untuk melabur dalam perniagaan. Jadi jika anda memerlukan kredit jangan ragu untuk menghubungi nortionloanconsultant@gmail.com untuk mendapatkan pinjaman anda dipindahkan ke anda dalam 30 minit

   telefon: +17815611941
   whatsapp: +2347067093957
    
     Selamat sejahtera

   ReplyDelete
  165. Saya ingin bermula dengan memberi syukur kepada Allah untuk karunia kehidupan.
   Nama saya Yusti Harun dan saya ingin berkongsi kisah yang baik tentang bagaimana Puan Maria Pedro dari Pinjaman Jaminan Amanah menjadikan kehidupan saya manis.
   Saya mengalami kesulitan kewangan untuk beberapa lama dan saya terpaksa meminjam dari rakan-rakan saya kerana saya berharap dapat membayarnya selepas menerima gaji saya.
   Dan itulah ketika hidup saya berubah menjadi yang terburuk, saya dipecat dari kerja dan saya kehilangan ayah saya bulan berikutnya. Selepas pengebumian ayah saya, kawan saya mula meminta wang mereka kembali.

   Saya sangat hancur kerana keluarga saya menderita dan saya tidak mempunyai wang untuk membayar hutang saya. Oleh itu, saya memutuskan untuk pergi ke bank saya, BCA untuk meminta pinjaman tetapi saya telah menolak pinjaman kerana saya tidak mempunyai pekerjaan. Jadi saya terdesak untuk mendapatkan wang untuk membayar hutang saya. Kemudian saya memutuskan untuk menyemak laman web jika saya akan melihat apa-apa pemberi pinjaman peribadi yang boleh saya pinjam dari. Sebenarnya, saya melihat begitu banyak kisah yang baik dalam talian dan saya fikir hidup saya akan berubah untuk kebaikan tetapi ketika itu menjadi sangat teruk sehingga saya hampir mengambil nyawa saya kerana saya diminta membayar banyak kos hanya untuk saya tidak menerima pinjaman .

   Tetapi apabila saya fikir hidup saya sudah berakhir, itulah ketika allah menggunakan kawan saya yang saya temui di bank untuk membantu saya. Rakan saya Puan Erpan, saya menceritakan kisah saya kepadanya dan bagaimana saya dipecat dan pinjaman dalam talian yang tidak berjaya. Jadi, dia memberitahu saya bahawa jangan bimbang dia akan memperkenalkan saya kepada peminjam yang boleh dipercayai yang dipinjamnya.

   Oleh itu, selepas dia memberitahu saya bagaimana dia mendapat pinjaman dari Jaminan Jaminan Guarantee, saya memutuskan untuk menghubungi maklumat hubungan Jaminan Pinjaman Jaminan yang diberikannya kepada saya iaitu: mariapedroguaranteetrustloan@gmail.com

   Selepas itu proses kelulusan pinjaman saya telah selesai dan saya menerima surat kelulusan dari syarikat yang menyatakan bahawa saya perlu memberikan butiran bank saya. Saya menerima pemberitahuan dari bank saya bahawa akaun bank saya telah dikreditkan dengan jumlah pinjaman yang saya minta.
   itulah bagaimana hidup saya berubah dan saya akan terus berkongsi berita supaya semua orang dapat melihat dan menghubungi syarikat yang baik yang mengubah keadaan saya.

   Anda boleh menghubungi Jaminan Jaminan Amanah melalui e-mel: mariapedroguaranteetrustloan@gmail.com
   Anda juga boleh menghubungi saya jika anda memerlukan bantuan saya atau anda ingin bertanya tentang bagaimana saya mendapat pinjaman saya. Berikut adalah e-mel saya: yustiharun5@gmail.com


   Dan di bawah ini adalah butiran akaun saya yang telah dikreditkan pinjaman dari Pinjaman Jaminan Amanah,
   Nama Bank: Bank BCA

   Alamat bank: jln.dr.setiabudhi bandung

   Nama akaun: Yusti Harun

   Nombor akaun: 2348702337:

   Tipe akaun: tahapan BCA

   Sejurus selepas saya membayar kos dokumen, saya menerima pinjaman saya tanpa berlengah-lengah dan hari ini saya bebas dari segi kewangan dan sekarang saya memiliki perniagaan peribadi saya. terima kasih kepada Allah kerana rahmatnya atas hidup saya.

   ReplyDelete
  166. Kesaksian pinjamanKU
   Nama saya Muhammad, Beberapa tahun yang lalu, saya kehilangan banyak dan banyak hutang, saya sangat takut, saya melarikan diri untuk sementara waktu karena hutang yang saya miliki. Klien dan pelanggan saya mengancam akan menangkap dan membunuh saya jika saya tidak membayar atau menangkap keluarga saya. Saya mencoba mendapatkan pinjaman tetapi kondisinya terlalu banyak karena saya tidak memiliki agunan untuk menyesuaikan pinjaman. Saya mencoba mendapatkan pinjaman melalui cara lain dan akhirnya saya jatuh ke tangan yang salah dan kehilangan banyak uang dan properti terakhir yang saya miliki. Saya benar-benar menyerah dan memutuskan untuk bunuh diri tetapi kemudian seorang teman saya memberi tahu saya tentang Dana Kredit Dunia dan itu cukup asli dan saya memutuskan untuk mencobanya dan percayalah bahwa itu adalah keputusan terbaik yang pernah saya buat. Saya mengajukan pinjaman senilai Rp900.000,00 dan setelah mengisi formulir dan hal-hal lain, pinjaman saya dikirimkan kepada saya dalam 24 jam ke depan. Pinjaman diberikan kepada saya dengan bunga 2% dan jangka waktu 10 tahun (jangka waktu pinjaman), saya tidak pernah percaya bahwa saya akan dibayar untuk memungkinkan saya membayar semua hutang saya dan memulai bisnis saya lagi.
   Saya masih berterima kasih kepada mereka atas ketulusan dan transparansi mereka. Saya hanya ingin membantu siapa pun di grup atau laman ini, yang ingin mendapatkan pinjaman tidak perlu takut menghubungi dengan Dana Kredit Dunia melalui, email: - (worldcreditfunds@gmail.com).
   kontak di whatsapp: {+16318578905}
   Mereka adalah geniune dan bersedia membantu mengamankan pinjaman Anda tanpa banyak tekanan atau keterlambatan. Jika Anda memerlukan bantuan selama proses pinjaman, Anda dapat menghubungi saya melalui alamat email saya muhammadkhann83@gmail.com. Yang saya lakukan adalah memastikan saya tidak pernah mengecewakannya dalam melakukan pembayaran cicilan bulanan. Saya memutuskan untuk membagikan karya Allah yang baik dalam hidup saya dan keluarga saya.

   ReplyDelete
  167. Saya ingin bermula dengan memberi syukur kepada Allah untuk karunia kehidupan.
   Nama saya Yusi Retnowati dan saya ingin berkongsi kisah yang baik tentang bagaimana Puan Ana Michael of Guaranty Trust Trust menjadikan hidup saya manis.
   Saya mengalami kesulitan kewangan untuk beberapa waktu dan saya terpaksa meminjam dari rakan-rakan saya kerana saya berharap dapat membayar mereka setelah menerima gaji saya. Dan ketika hidup saya berubah menjadi yang terburuk, saya kehilangan ayah saya dipecat kerja dan bulan berikutnya. Selepas pengebumian ayah saya, kawan saya mula meminta wang mereka kembali. Jadi saya tidak mempunyai pilihan selain mencari pinjaman.

   Tetapi apabila saya fikir hidup saya sudah berakhir, itu adalah ketika Allah menggunakan kawan saya yang saya temui di bank untuk membantu saya. Kawan saya Encik Harun, saya menceritakan kisah saya kepadanya dan bagaimana saya dipecat, Jadi, dia memberitahu saya bahawa tidak perlu risau bahawa dia akan memperkenalkan saya kepada peminjam yang boleh dipercayai yang dia meminjam.
   Oleh itu, selepas dia memberitahu saya bagaimana dia mendapat pinjaman daripada Jaminan Jaminan Guarantee, saya memutuskan untuk menghubungi maklumat hubungan Jaminan Pinjaman Jaminan yang diberikannya kepada saya iaitu: anamichaelguarantytrustloans@gmail.com.

   Setelah itu proses kelulusan pinjaman saya telah selesai dan saya menerima surat kelulusan daripada syarikat yang menyatakan bahawa saya perlu memberikan butiran bank saya. Selepas itu, saya menerima pemberitahuan dari bank saya bahawa akaun bank saya telah dikreditkan dengan jumlah pinjaman yang saya minta.
   itulah bagaimana hidup saya berubah dan saya akan terus berkongsi berita supaya semua orang dapat melihat dan menghubungi syarikat yang baik yang mengubah keadaan saya.

   Anda boleh menghubungi Jaminan Jaminan Amanah melalui e-mel: anamichaelguarantytrustloans@gmail.com
   Anda juga boleh menghubungi saya jika anda memerlukan bantuan saya atau anda ingin bertanya tentang bagaimana saya mendapat pinjaman saya. Inilah e-mel saya: yusiretnowati06@gmail.com

   ReplyDelete